5 locuri din Cluj unde să savurezi o porție de paste

Home $ Descoperă Clujul $ 5 locuri din Cluj unde să savurezi o porție de paste

Spuneam zilele trecute că fiecare trăiește cu plăcerile lui vinovate, însă este cel puțin una pe care o împărtășim cu toții: dragostea pentru o porție de paste bine făcute. De la tagliatelle, fusilli, farfalle sau penne gătite sub forma clasicelor carbonara până la rezultatul celor mai surprinzătoare experimente ale bucătarilor din restaurante renumite, parcă pastele îți bucură întâi sufletul și abia apoi stomacul.

Recomandarea principală a fost Pasta La Vista, de pe Barițiu 27, în legătură cu care mulți mi-ați dat dreptate și ați lăudat preparatele culinare care cred că au cel mai bun raport calitate-preț din oraș. Tot atunci vă sugeram să profitați de conceptul to go, și să le luați la pachet pentru a le savura într-un loc mai liniștit, undeva într-o bucățică de natură mai puțin atinsă de agitația orașului.

Acum revin cu întărirea recomandării și cu câteva sugestii în plus de locuri în care să vă reîncarcați bateriile lângă un prânz bun. Să vedem!

Parcul Central este cea mai apropiată opțiune dacă nu ai extrem de mult timp la dispoziție, dar vrei, totuși, să te bucuri de un mic răgaz în mijlocul zilei ori spre sfârșitul ei. De multe ori sunt evenimente tare drăguțe, așa cum au fost Marea Hămăceală sau cum urmează Jazz in the Park. Clădirea Casino-ului găzduiește mai mereu câte o expoziție de care te poți bucura după masă, ori poți opta pentru o ședere pe bancă la o poveste cu prietenii, pe iarbă, într-un hamac sau pe malul lacului. Priveliștea cu siguranță îți va reaminti ce frumos trăiește Clujul într-o zi obișnuită!

A photo posted by Crisan Marius (@mariussyka) on

Cetățuia este o variantă la fel de bună, ușor accesibilă și care îți oferă acea priveliște de care sunt sigură că ți se face dor din când în când. Zona e tare frumoasă, oarecum paradoxală: un soi de loc cunoscut, însă cu o alură de amplasament secret care știe să se dezvăluie singur în fața celui care încearcă să-l găsească. Cetățuia este o variantă cu atât mai bună cu cât poate ai un nepoțel care s-ar bucura de parcul din apropiere. Apropo, se apropie Zilele Clujului (19 – 22 mai) și acesta este un punct important pe harta activităților!

A photo posted by Alina (@bittlin) on

Malul Someșului este probabil una dintre cele mai tranzitate porțiuni de oraș, dar totodată căreia i se acordă mai puțină atenție decât ar fi normal. Parcă știm că râul trece prin oraș, știm că e acolo și e frumos, dar tot locurile foarte cunoscute le alegem pentru un picnic pe pătură. Ei bine, te încurajez să iei porțiile de paste în punguță și să te așezi pe malul apei. Acolo, paralel cu stația Dragalina, chiar unde anul trecut s-a desfășurat Someș Delivery. Vezi? Mereu sunt activități, oriunde te decizi să mergi!

Dacă vrei, însă, să fii mai aproape de centrul orașului, Piața Unirii e o variantă mereu actuală și la îndemâna oricui. Nu-ți face griji, pastele sigur nu se vor răci, cei de la Pasta La Vista vor avea grijă ca aroma să rămână proaspătă până când tu ajungi la o băncuță de unde să admiri zona asta care parcă nu se se schimbă niciodată. Vei avea timp să studiezi detaliile pe care altădată le observi mai greu, să cunoști turiști dornici să descopere orașul și să afli noile evenimentele la care poți lua parte în perioada ce urmează.

A photo posted by Paula Popoi (@paulapopoi) on

Sau poate ai o zi liberă de la școală ori serviciu, iar tu te gândești că nu ai mai făcut de ceva vreme o plimbare în Grădina Botanică! Comandă pastele, ia comanda și dă fuga spre oaza verde de natură. Acum, primăvara, o să te bucuri de plante frumoase și copaci înfloriți, o perioadă numai bună să mai asimilezi puțină informație despre domeniul botanicii. Poate crezi că ai timp și să citești câteva pagini, te îndemn să strecori o carte ușoară în geanta ta. Intrarea te costă câțiva lei, însă studenții de la UBB au intrarea gratuită pe baza carnetului.

A photo posted by Marie ☀️ (@marieminl) on

Iar acum, că sunt mari șansele să vă fi făcut poftă de pastele astea delicioase, vă anunț că punem la cale un concurs și voi puteți câștiga un prânz cu care Pasta La Vista face cinste, cu două porții de paste la alegere, livrate oriunde în Cluj-Napoca.

Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți un loc mai ascuns unde vouă v-ar plăcea să vă bucurați de niște paste bine pregătite. Atât!
Sigur v-am convins, așadar, ce locuri cunoașteți?

Câștigătorul va fi anunțat pe 13 Mai.
Premiul a fost castigat de catre Ana-Maria Lungu.
Update: Ana-Maria nu a raspuns, motiv pentru care vom acorda premiul unui alt castigator: Flavia Adriana Tuduce

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!