Concert vocal-simfonic, dirijor Noam Zur

Home $ Articole $ Concert vocal-simfonic, dirijor Noam Zur

by | May 11, 2016 | Articole

Concert vocal-simfonic, dirijor Noam Zur

Filarmonica de Stat „Transilvania” vă invită vineri la concertul vocal-simfonic dirijat de Noam Zur. Pe scena Colegiului Academic vor urca soliştii Asi Matathias (vioară), care va interpreta Concertul pentru vioară, de Mendelssohn, dar şi Paula Iancic (Soprană), Liliana Mattei (Mezzosoporană), Tiberius Simu (Tenor) şi Corneliu Huţanu (Bas), pentru interpretarea, alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii, a Misei Nelson, de Joseph Haydn. Dirijorul Corului este Cornel Groza. Din programul serii face parte şi lucrarea “The Golden Chain”, compusă de Alexander Boskovich, care s-a născut la Cluj.

Născut în 1981, Noam Zur s-a remarcat ca unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori ai Israelului. A studiat la Academia de Muzică din Tel Aviv şi a participat la cursuri de măiestrie, la seminarii susţinute de dirijori şi profesori ca Zubin Mehta, Jorma Panula, Ilya Musin şi Neeme Järvi, iar din 2003 a participat la forumul de dirijat organizat de Deutscher Musikrat din Germania.

După o carieră în ascensiune, în cadrul stagiunii 2013/2014, Noam Zur a debutat la pupitrul WDR Rundfunkorchester, Philharmonie Südwestafalen (Germania), al Orchestrei Simfonice şi Filarmonicii din Pilsen (Cehia), al Orchestrei Simfonice din Dubrovnik şi al Filarmonicii „Arthur Rubinstein” din Łódź. Printre cele mai importante concerte din această stagiune, se numără debuturile cu WDR Rundfunkorchester (Köln), Louisville Orchestra (Kentucky) şi Orchestra de Cameră din Bari. În aprilie 2015, a debutat la Opera de Stat din Gdansk, iar în mai, la pupitrul Württembergisches Kammerorchester Heilbronn. În aceeaşi stagiune, 2014/2015, dirijorul şi-a extins activitatea în America Centrală şi America de Sud: a fost invitat pentru o serie de cursuri la Universitatea UNCUYO din Mendoza şi la Universitatea Naţională de Arte din Buenos Aires. A fost invitat, de asemenea, la pupitrul Orchestrei din Xalapa (Mexic). Până în anul 2015 Noam Zur a fost dirijorul principal al Kammerphilharmonie Frankfurt, iar din iulie 2015 a devenit directorul artistic al Festivalului de Operă „Tino Pattieri” din Dubrovnik.

Biletele se pot achiziţiona online, de pe biletmaster.ro sau de la Agenția Teatrală. 
20 lei preţ întreg / concert & 10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!