International day against homophobia @ The Shelter

Home $ Party $ International day against homophobia @ The Shelter

by | May 15, 2016 | Party

International day against homophobia

Acces liber

Ziua internațională împotriva homofobiei are loc în fiecare an, pe data de 17 mai. Această zi vine ca o luptă împotriva discriminărilor ce au la bază orientarea sexuală, din întreaga lume. O societate civilizată e, în primul rând, una educată. Dacă din 1948 până în anul 1990 Organizația Mondială a Sănătății clasifica homosexualitatea drept boală mintală, acest lucru s-a schimbat pe 17 mai 1990, când Adunarea Generală a declarat că “homosexualitatea nu e o boală, o tulburare sau o perversiune”.


Până în ziua de azi se duc lupte aprige în încercarea de a elimina homofobia și de a le permite oamenilor cu orientări sexuale diferite dreptul la o viață normală, lipsită de discriminare. The Shelter se declară un spațiu ce nu permite discriminarea, de orice fel, iar pe 17 mai ne întâlnim să sărbătorim împreună Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, în speranța că încet, încet societatea în care trăim se va baza pe o cultură deschisă, tolerantă și non-disciminatorie.

Pentru a apropia conceptul acestui eveniment de spațiul în care ne desfășurăm viața (cu toate minunățiile și fobiile ei) am decis să celebrăm această zi împreună cu  Paul Socol, ce va pregăti un set compus din balkan music.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!