Byron @ Urania Palace

Home $ Articole $ Byron @ Urania Palace

by | May 16, 2016 | Articole

Byron | TIFF Music Nights

Cântă din 2006 și a lansat de atunci cinci albume de studio și două DVD-uri live. Sunetul cameleonic și în continuă evoluție al trupei se datorează influențelor oarecum divergente ale membrilor, combinate cu background-ul lui Dan Byron în rock progresiv/ acustic.

Eternal Return, noul disc Byron lansat toamna trecută, a fost înregistrat în High Resolution la Windmill Lane, „studiourile U2” din Dublin, masterizarea fiind făcută la renumitul studio Abbey Road din Londra de către Frank Arkwright (New Order, Joy Division, Blur, Arcade Fire etc.). Pe ultimul album, trupa a revenit la un sound art rock, cu atingeri alternative și progresive, pianul, flautul și ocazionalele elemente electronice venind să coloreze și să îmbogățească fundalul rock.


Cei de la Byron a fost aleși să compună coloana sonoră a serialului produs de HBO România – Rămâi cu mine. Ei au filmat un concert „Live Underground” la 100 de metri adâncime în Salina Turda și au înregistrat cel mai îndrăzneț proiect al lor, Electric Marching Band, un concert fusion între o trupă rock, o fanfară militară și un cor de elevi, avându-l ca invitat special pe Alexander Bălănescu. Concertul a avut loc cu casa închisă în decembrie 2014, la Teatrul Național din Cluj, a fost difuzat pe HBO Romania și lansat pe DVD in septembrie 2015.

Componență: Dan Byron – voce, chitară, flaut; Sergiu “6fingers” Mitrofan – clape, chitară, voce; László Demeter – bas; Dan Georgescu – tobe.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!