4 localuri noi în Cluj care s-ar putea să-ți placă

Home $ Articole $ Cum a fost la $ 4 localuri noi în Cluj care s-ar putea să-ți placă

Cu un weekend atât de plin de evenimente, zilele astea nu știi cum să te împarți în Cluj și ce să alegi din multitudinea de activități care se desfășoară! Motivul principal este cel al Zilelor Clujului, celebrare care anul acesta încearcă să depășească percepția de festival al berii și să se poziționeze ca un eveniment cu adevărat cultural. Și zic eu, îi iese.

Consultați numai site-ul să vedeți toate cele câte se întâmplă și să-mi dați dreptate! Însă între toate acestea, e nevoie și de pauze de masă, iar ce altă ocazie mai bună pentru a vă prezenta localuri noi din Cluj-Napoca se putea ivi? Să purcedem, așadar, la detalierile de rigoare.

Pentru început, Makeba Pub & Bistro. Fostul Zona Pub, este situat pe strada Inocentiu Micu Klein 23, una dintre cele mai frumoase pietonale din Cluj. Zonă liniștită, simți cum plutește în aer atmosfera boemă și, odată ce treci pragul localului, te convingi că artiștii sunt peste tot. Pereții sunt un adevărat proiect de artă urbană, realizat în numai 4 zile chiar de băieți implicați și în CooltUrban.

Servirea mi-a plăcut tare mult, s-a făcut cu grijă și fără insistențe ori alte întreruperi enervante. Mâncarea bună și la prețuri decente, iar la ice cappuccino nu a făcut nimeni economie de gheață. Când ieșiți aici, așteptați-vă la un meniu accesibil: frigărui de pui 19 lei, piept de pui parizian 18 lei, salate 19-23 lei, burger 21 lei. Espresso 6 lei, milkshake 11 lei, frappe 10 lei – le-am putea numi prețuri pentru studenți, ținând totuși cont de poziționarea centrală.

  

Mergem apoi spre zona de fast food, unde știți că s-a deschis recent Big Red Bustaurant lângă Cluj Arena. E un autobuz pentru turiști tip …., roșu, transformat în restaurant pe roți. Jos, unde e bucătăria, comanzi, iar sus poți să stai la masă și să admiri împrejurimile în liniște. Conceptul prinde bine, căci vreo 10 persoane au trecut să ia prânzul acolo vreme de vreo 15-20 de minute cât am stat. Cei doi care se ocupă de afacere mi-au lăsat impresia că formează un cuplu, nu știu sigur, ceea ce denotă multă implicare în modul prin care se prezintă în fața celorlalți.

Prețurile, din nou, sunt mai mult decât decente. Burgeri între 13,5 și 18,5 lei, hot dog între 4,5 și 9,5 lei, toast între 9,5 și 11,5 lei, iar toate drink-urile 4,5 lei. Ca o mică observație, puțină muzică nu ar strica.

  

McMilano a fost o surpriză cu adevărat plăcută. Gabriel i-a descoperit sâmbătă la Picnic in the Park, și pentru că localul e aproape de mine, am mers să văd și eu ce au de oferit. Păi… multă pizza to go! Și bună. De cum am pășit pe Aurel Vlaicu 3 (lângă cinema Mărăști), am auzit domnișoara care servește că vorbește în italiană cu cel din bucătărie, care prepară produsele. Automat, încrederea autenticității mi-a crescut.

Când vă grăbiți, puteți trece pe la ei și să le încercați oferta. Nu este foarte variată, însă cu siguranță e gustoasă: pizzette 1,5 lei, foccacia 3,5 lei și felii de pizza între 6 și 8,5 lei, în funcție de mărime și ingrediente.

  

Iar în final ne îndulcim la Gérôme Chocolate Café, un loc atractiv în Piața Unirii 18-19. Pe pagina lor de Facebook e trecut Piața Unirii 16, însă acolo sigur nu e decât un gang în care îți vine să intri crezând că localul poate fi în curtea interioară, dar nu. Ciocolateria este câțiva metri mai încolo, chiar lângă Diesel. Aici cred că am stat cel mai puțin dintre toate, căci angajații stăteau la discuții cu un trecător care nu era chiar cel mai lucid dintre trecători. Sunt convinsă, însă, că am nimerit eu ziua prost și le voi mai face o vizită.

Amplasamentul e tare drăguț, ultra-central, perfect pentru o prăjitură sau pralină savurată rapid acolo ori luată la pachet. Am încercat un carrot cake puțin cam dulce pentru gustul meu, dar din nou, sunt subiectivă. M-a lăsat cu impresia că vreau să mai încerc și altceva, și chiar sunt curioasă cum sunt produsele lor din ciocolată. În rest, prețuri pentru toate buzunarele. Cupcakes 5 lei, croissante cu vanilie sau ciocolata 6,5 lei, carrot cake 12,5 lei.

  

Vă încurajez să vă planificați cât mai eficient zilele ce urmează și să vă bucurați de ele, aveți evenimente dintre care să alegeți. Vă recomand să treceți pragul localurilor despre care v-am povestit și să încercați ceva nou.
Sau, dacă le-ați încercat deja, ce impresie v-au lăsat?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!