Atelier Cătunul @ Zilele Arhitecturii 2016

Home $ Articole $ Atelier Cătunul @ Zilele Arhitecturii 2016

by | Jun 8, 2016 | Articole

Tema atelierului constă dintr-o schiță de schiță cu execuție in sit: revitalizarea meșteșugurilor tradiționale și generarea unor comenzi sociale. Programul de arhitectură vizat este punct înalt-semnal-turn de observație, aflat pe situl: Muzeul Etnografic Poarta de Subfeleac Cluj.

Tehnicile pe care le vom studia împreună: cioplit in secure , mezdrit-capra de mezdrit -cutitoaie,crepat in custura,cuie de lemn ,chertari si imbinari materiale:grinzi stalpi de lemn cioplit in secure cu “paholtz” ,sindrila,scandura si blana crepate in custura , lemn de brad/molid , elemente de feronerie -cuie realizate de “cauaci”,coliere.

Se dorește realizarea unei structuri din lemn 8-9m înălțime pe Dealurile Feleacului. Această structură este un semnal pentru că descrie o veche linie a frontului și aduce în spațiul actual o întâmplare din timpuri trecute, este un turn de observație pentru micro-comunitatea din zona, va anunța evenimente și va putea avea funcțiunea alternativă de clopotniță.

Cu te alegi tu din toată treaba asta? Participantul, mai bine zis studentul să “fure meserie”- familiarizarea cu tehnicile tradiționale, folosirea imaginarului tradițional pentru a realiza obiecte contemporane într-o zonă a confluențelor între rural și urban, evitarea kitchului traditional si a moroșenismelor de tot felul, sondarea unor tradiții pierdute și gasirea unui specific al zonei, elemente de structură lemn, posibilitatea de a vedea un obiect proiectat realizat de meșteri și critica obiectului după execuție.

Ce trebuie să faci ca să te înscri? Să trimiți un e-mail la catunul(at)yahoo.com până în 15.05.2016 și apoi vei afla toate detaliile!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!