Skirtbike, plimbarea femeilor în fuste pe biciclete

Home $ Articole $ Skirtbike, plimbarea femeilor în fuste pe biciclete

by | Jun 10, 2016 | Articole

Duminică, 12 iunie, doamnele și domnișoarele în ținute elegante sunt invitate să pedaleze la cea de-a 4-a ediție SkirtBike Cluj-Napoca. Anul acesta SkirtBike împlinește 7 ani de existență. Povestea SkirtBike a început pe 15 mai 2010, zi în care s-a format comunitatea de bicicliste din România și în care a avut loc prima plimbare a femeilor pe bicicletă în București. În cei 7 ani, comunitatea SkirtBike a crescut și s-a dezvoltat în alte 15 orașe din țară.

“SkirtBike este o plimbare dedicată femeilor, prin care le încurajăm să utilizeze bicicleta ca mijloc de transport alternativ în viața de zi cu zi și în același timp, este un manifest pentru normalitate, căci evenimentul atrage atenția asupra lipsei infrastructurii pentru bicicliști în Cluj-Napoca, a lipsei rastelurilor și a spațiilor amenajate în care îți poți lăsa în siguranță bicicleta.”, spune Andra Saviuc, coordonatoarea evenimentului SkirtBike Cluj-Napoca.

Elegante pe două roti, femeile își dau întâlnire la ora 11.30 în Parcul Rozelor, de unde vor pleca într-o plimbare lejeră pe următorul traseu: Parcul Rozelor, Sala Polivalentă, Splaiul Independenței, Str. George Coșbuc, Parcul Central Simion Bărnuțiu, Str. George Barițiu, Str. Regele Ferdinand, Bulevardul Eroilor. Organizatorii evenimentului vor organiza o tombolă cu premii din partea sponsorilor pentru biciclistele prezente, premiul cel mare al paradei fiind o bicicletă Pegas.

skirtbike

La ultima ediție SkirtBike, au participat peste 200 de bicicliste în Cluj-Napoca și peste 4.000 în toată țara. În 2016, evenimentul are loc în 15 orașe: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bacău, Brașov, București, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Oradea, Suceava, Târgu-Mureș; alte evenimente similare ce au ca scop încurajarea femeilor să meargă pe bicicletă, se vor desfășura în Timișoara și Sibiu.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!