5 zone unde să mergi cu cortul în apropiere de Cluj-Napoca

Home $ Descoperă Clujul $ 5 zone unde să mergi cu cortul în apropiere de Cluj-Napoca

Opțiunile activităților pentru petrecerea timpului în aer liber se înmulțesc de la o săptămănă la alta, dar asta nu ar trebui decât să ne bucure. Chiar dacă în timpul săptămânii vremea e capricioasă, weekendurile ne oferă zile frumoase și însorite, așa că nu e greu deloc să ne zboare gândul la o excursie în afara Clujului.

Iar dacă recent vă încurajam să alegeți excursiile pe două roți, acum venim cu recomandări de zone în care puteți merge cu cortul, să campați și să faceți drumeții. De data aceasta, am pornit de la ipoteza transportului cu mașina sau cu motocicleta. Acestea fiind zise…

Băișoara – Buscat – Muntele Mare
La Băișoara am poposit puțin în luna ianuarie, însă suficient cât să consider zona superbă. Calea principală de acces înseamnă Cluj-Napoca – Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Stațiunea Muntele Băișorii, cu Hotel Alpin ca punct de reper.

De aici, traseul montan este Stațiunea Muntele Băișorii – Pârtia de schi Băișoara – Vf. Buscat – Șesu Cald – Vf. Pietrele Mărunte. Recomandat pentru toate vârstele și parcurgerea lui durează aproximativ 8 ore dus – întors, la pas, cu unele porțiuni în urcare. Pietrele Mărunte se află la o altitudine de 1735 m. Poți să campezi în zonă, astfel încât (eventual a doua zi) să continui urcarea spre Vârful Piatra Cântătoare.


Poiana Horea – Peștera Scărișoara 
Excursia presupune să pleci din Cluj-Napoca și să ajungi prin – Beliș – Poiana Horea – Albac – Gârda de Sus – Ghețarul de la Scărișoara. Poiana Horea se află la 25 de km de Beliș și e un sat de munte, cu peisaje care-ți taie răsuflarea. Se află pe partea sudică a Parcul Natural Apuseni. Odată cu continuarea urcării, ajungi la Ghețarul de la Scărișoara, care ascunde cel mai mare ghețar subteran din țară.

Popasul aici este o sursă nesecată de informație în special pentru pasionații de speologie. Aici vin și cercetătorii de la Institutul de Speologie Emil Racoviță.

Cheile Turenilor 
Declarate rezervație naturală, Cheile Turenilor găzduiesc peste 20 de peșteri. Pentru acest traseu, este recomandat un echipament adecvat drumețiilor montane. Distanța de la Cluj-Napoca înseamnă 25 de km, iar drumul e accesibil cu mașina până aproape de intrarea în chei.

Poți opta pentru această variantă dacă ai în vedere camparea timp de mai multe zile, ținând cont de activitățile de agrement multiple de care te poți bucura: drumeție, ciclism, pescuit, alpinism, speologie.

Valea Drăganului
Se află la aproximativ 70 de km de Cluj-Napoca și reprezintă alegerea perfectă pentru un weekend petrecut în Munții Apuseni. Puteți vizita cetatea medievală de la Bologa, iar în capătul Văii găsiți Lacul Floroiu, lac format prin ridicarea unui baraj de 120 m inaltime si 424 m lungime.

Ce nu v-am spus încă este că de aici, cu o mașină de teren se poate ajunge ușor la Stâna de Vale. Iar ca o curiozitate, dacă veți vedea Casa Iubu în drumul vostru, trebuie să știți că și Lucian Blaga obișnuia să-și petreacă timpul liber aici.

Beliș
Zonă situată la 75 de km de Cluj-Napoca (prin Huedin), este poate cea mai ofertantă când vine vorba de activități de agrement: pescuit, zbor cu parapanta, speologie, alpinism, drumeții, ATV-uri, echitație, ski, înot, iahting sau plimbări cu barca pe lac.

Despre Beliș, am aflat că o dată la cinci ani, când barajul este curățat, apare de sub apă vechea biserică de piatră a satului.

Toate opțiunile prezentate au pe anumite puncte de-a lungul traseului restaurante sau pensiuni, însă în funcție de durata excursiilor, trebuie să fiți pregătiți cu mâncare și apă. Și neapărat cortul și rucsacul pentru munte!

Voi când ați fost ultima dată cu cortul?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!