Ne pregătim de Street Food Festival, mon chef!

Home $ Articole $ Recomandări $ Ne pregătim de Street Food Festival, mon chef!

by | Jun 17, 2016 | Recomandări

A se antrena = A se pregăti prin exerciții metodice pentru a obține cele mai bune rezultate într-o activitate.

Cam asta am făcut noi în ultimele 6 luni. Ne-am antrenat pentru Street Food Festival, dragi mâncăcioși. Fie că vorbim de papilele gustative, de poftele de dulce sau de dorul unei experiențe senzoriale complete în care muzica, mâncarea și activitățile se îmbină ca într-o poveste, ne-am antrenat intens să aducem ce e mai bun pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca în perioada 7 – 10 Iulie.

SFF_costite

Ce mâncăm la Street Food Festival?
Porțile festivalului se deschid pe 7 Iulie cu o cafea bună marca Olivo, Meron Cafe sau Roots, la alegera fiecăruia, și un rețetar de excepție care va acoperi absolut toate poftele mâncăcioșilor. Încă de la această primă ediție toți bucătarii implicați au vrut să aducă ce e mai bun la Cluj, astfel că vi se pregătește o călătorie culinară de excepție. Fie că vorbim de burgerii suculenți a la Klausenburger sau a la Burger Van, de Quesadilla de la canadienii de la Off The Wall sau de incredibila rețetă de pizza de la Camionetta ca acasa la ea in Italia, vă garantăm că nu o să uitați de experiența Street Food Festival prea curând.

Bineînțeles că nu aveți cum să nu faceți o oprire și la standul Stradale, primul restaurant de tip Street-Food din România. Aici, Chef Foa împreună cu echipa vă vor oferi un super-show live și niște preparate cum nici nu ați visat. De la frigărui, la grătare și cartofi pai sau mămăligă…mamă, mamă ce festin vă așteaptă. De asemenea, dacă vorbim de Chef Foa trebuie neapărat să amintim și de cele 3 evenimente de excepție pe care ni le pregătește alături de echipa sa. Detalii despre cele 3 evenimente și bilete găsiți pe streetfoodfestival.ro

Trecem mai departe și vă spunem că în cursa pentru gusturile publicului vor intra și rețetele de paste cu tradiție italiană de la Osteria del Buon Vino și specialitățile pregătite de echipa Marty Restaurants. Acestea sunt doar o parte din surprizele culinare pregătite pentru mâncăcioși, surprize care vor fi atent asezonate cu câteva porții de deserturi colorate și delicioase, dintre care amintim gogoșile de la Donuterie și aromele spectaculoase de la Moritz Ice.

La această primă ediție nu îi vom neglija nici pe cei vegetarieni, pentru care partenerii noștri vor servi o serie de preparate la fel de gustoase și apetisante. Dacă aveți dubii, vă invităm să îi vizitați pe prietenii de la IndulgeArt. Suntem convinși că vă vor cuceri la fel de repede cum ne-au cucerit și pe noi.

Lista de preparate poate continua mult și bine dar noi pentru moment vom lua o pauză de respiro și dezvăluim câteva surprize din festival.

Da cum ne distrăm?
Pe toată durata evenimentului, sunteți invitați într-o călătorie asezonată cu diferite ingrediente care vor da culoare și viață întregului festival. Vorbim aici de activități precum: outdoor cinema, concerte de muzică live sau kids zone.

Print

La Outdoor Cinema ne vom bucura de experiența unui adevărat cinema în aer liber alături de filme…apetisante precum: Cooking History, Burnt, Hundred Foot Journey, Chef și o serie de scurt metraje: Cooking Shorts. Bogdan Beșliu, selecționerul filmelor din cadrul SFF ne dezvăluie și de ce nu trebuie să ratați experiența Outdoor Cinema:

“Cred că cinema-ul e cea mai bună potrivire la nivel de distracții pe care le poți oferi într-un festival dedicat mâncării de stradă. Dacă în timpul unui concert ce te îndeamnă să dansezi e ceva mai greu să sincronizezi mâncatul/savuratul unui preparat și mișcările pe ritm (deși ar fi interesant un concurs de street-food- eating-dancing), în timpul unui film știm deja că se pot degusta multiple farfurii și produse. E suficient să ne amintim că majoritatea cinematografelor comercializează pop-corn, alune, dulciuri și multe, multe alte gustări de genul ăsta și ne dăm seama că prietenia între mâncare și film e una ce poate fi valorificată fără prea multă bătaie de cap.”

SFF_KV-Foa_Dinner

Ei bine, știți ce altceva mai merge bine cu mâncarea? Muzica. Programul muzical de la Street Food Festival va include o serie de concerte care vor crea un cadru perfect atât pentru o cină romantică, dar și pentru un a servi un burger bun cu familia și prietenii. Prima zi va debuta în ritm de jazz alături de Fish in Oil, o formație venită direct din Belgrad, și JazzyBit, probabil cea mai tânără formație de jazz din România. În cea de a doua zi dansăm și ne distrăm alături de Balcony Players, o trupă senzațională cu membrii din diferite țări, care s-au cunoscut prin intermediul muzicii și cântă un mix de gipsy jazz și sonorități tradiționale balcanice. Alături de Balcony Players, scena va fi antrenată și de către Blue Nipple Boy, care vor oferi un mix de vibrații pozitive reggae cu groove-uri alternative.

SFF_Jazzybit

Credeți că am terminat? Bineînțeles că nu. Weekend-ul îi va aduce pe scenă pe Cuantune, Vera Jones Experiment și Lights Out, wonderband-ul Clujean care se va reuni special pentru Street Food Festival. La această scurtă enumerare vom adăuga și multe alte surprize, așadar recomandarea noastră este să urmăriți îndeaproape website-ul oficial și pagina de facebook unde anunțăm absolut toate noutățile prezente în festival.

Cu inima cât un bob de piper de la emoții și o farfurie plină cu nerăbdare vrem să vă spunem că abia așteptăm să ne întâlnim pe Food Road dragi mâncăcioși. Până atunci, ne vedem online.

Cu drag,
Echipa Street Food Festival.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!