La ce evenimente din Cluj poți merge luna aceasta fără să plătești

Home $ Articole $ Recomandări $ La ce evenimente din Cluj poți merge luna aceasta fără să plătești

by | Jun 18, 2016 | Recomandări

Este adevărat, o paletă vastă de evenimente poate fi uneori copleșitoare. Poate că nu ai destul timp la dispoziție ca să ajungi la toate cele pe care ți le dorești, poate ești plecat din oraș, poate nici bugetul nu te ajută… motive sunt multe, însă și mai multe motive sunt să nu stai în casă vara aceasta.

Unul dintre ele îl reprezintă multitudinea de evenimente gratuite, de care e posibil să nu afli mereu în timp util. Începem, așadar, o serie de recomandări ce vizează “Clujul gratis” – o listă de recomandări de evenimente unde accesul este liber. Parcurge rândurile următoare ca să afli unde te distrezi până la sfârșitul lunii iunie, fără a-ți modifica bugetul!

Începem cu ziua de astăzi, când se întâmplă Cluj Never Sleeps. Clujul nu doarme niciodată și asta știe oricine a stat măcar o săptămână aici. Însă treaba trebuia și oficializată, așa că în 2013 a avut loc prima ediție a acestei dovezi. Pentru astăzi, recomandările însumează PlayTime – sub umbrela Day15 – ocazia să te joci iarăși în parcul de lângă Iulius Mall, concerte în Piața Unirii și MOX Promo Party, care va fi un teaser al festivalului de la sfârșitul lunii iulie. Soarele îndeamnă și la un grătar în curte, așa că… cine știe, poate se concretizează. Recomandările complete din cadrul Cluj Never Sleeps le găsiți aici.

#cluj #clujneversleeps #hotairbaloon #baloon #urban #city #citylife #viataincluj

A photo posted by Diana Oprean (@diana_oprean) on

Tot astăzi mai puteți să luați parte la Seria de filme germane despre subculturi. Ca un adevărat paradox, subculturile sunt acceptate în societate cu o oarecare reținere, însă admirația își găsește și ea locul în fața punkiștilor și iubitorilor de metal, hip-hop ș.a. La Cinema Dacia, de la ora 18:00 este proiectat filmul Status Yo!, iar de la ora 20:00 – Full Metal Village.

#wacken #fullmetalvillage

A photo posted by Patrick (@lastpaddyboy) on

Sâmbătă și duminică avem parte și de Someș Delivery, al cărui ghid complet îl găsiți aici. Aveți ocazia să pescuiți, să stați la taifas, să ascultați concerte pe malul răului sau să cunoașteți locuitorii zonei, trecându-le pragul și bucurându-vă inclusiv de masa pe care o vor pregăti pentru voi. Poate cumpărați ceva drăguț de la oser sau vă schimbați bicicleta, ori câștigați premiul pus în joc pentru instawalk.

#oser @ #somesdelivery

A photo posted by @vladsulea on


La Festivalul Înghețatei care se desfășoară până în 20 iunie în Piața Unirii suntem invitați să degustăm zeci de sortimente din această plăcere vinovată. Pe durata festivalului se vor organiza spectacole si concursuri pentru cei mici.

#icecream #scoops #cluj #festivalulinghetatei

A photo posted by @raduvlads on

Feleacu Summer Games  să spunem că transpune puțin în realitate partea de concursuri pentru găști de prieteni din American Pie. Competiția are taxă de înscriere, însă neparticiparea la competiții și statul pe margine sunt gratuite. Vei putea urmări o adevărată olimpiadă, ce cuprinde probe ca BeerPong, Halbere, Butoiul Zburator sau BeerBob, și să câștigi un premiu special alături de prietenii cu care mergi să faci galerie. Bineînțeles, se termină cu party.


Nu uitați că la finalul lunii avem Jazz in the Park, cu multă muzică, hamace colorate agățate în Parcul Central și voie bună. Îi vedem și ascultăm pe Hindi Zahra, Kovacs, Platonic Band, Jazzybirds, Teodora Enache și Benny Rietveld Quintet și mulți alții.Trupa AaRON nu a mai ajuns la Picnic in the Park, însă se revansează acum și vin pentru prima oară în România. Parcul Central va fi în continuare inima festivalului, unde accesul la evenimente va fi gratuit. Stați pe-apoape, căci urmează și ghidul de festival.

Ne ia așa un dor de #jazzintheparkcluj! Noroc că #AMR doar 32 zile!

A photo posted by Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) on

Și nu în ultimul rând, putem intra gratuit la expozițiile din cadrul Zilelor Arhitecturii, dar și la petreceri. Spre exemplu, cocktail party-ul de deschidere are loc luni la Urania Palace și cel de închidere din 26 iunie la Habitat Gheorghieni (Între Lacuri). Evenimentul are scopul de a face ca arhitectura să ajungă cunoscută şi asumată de cele mai diverse domenii, cât şi de publicul larg, cetăţeni ai oraşului de toate vârstele, nu doar de specialiști.

Strada events & intervention is on! @ #ZA2015 #zilelearhitecturii #architecturedays #art #street #architecture

A photo posted by Greceniuc Alex (@sasha07ivan) on

Deci, unde ne vedem până la finalul lunii și economisim, în același timp, pentru restul verii?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!