Costin Gache, câştigătorul Diageo Reserve World Class 2016

by | Jun 27, 2016 | Știri Cluj

În urma unei finale extrem de competitive, care a durat două zile, la Cluj, Costin Gache a fost desemnat reprezentantul României în cadrul finalei globale Diageo Reserve World Class 2016

Pe 21 și 22 iunie, la Cluj Napoca, s-a desfășurat finala pe România a celei de a treia ediții a Diageo Reserve World Class, cea mai prestigioasă competiție dedicată barmanilor pasionați de mixologie. Costin Gache, barman Interbelic Cocktail Bar din București, este câștigătorul Diageo Reserve World Class, el fiind cel care va reprezenta România în cadrul etapei internaționale, ce va avea loc în luna septembrie, la Miami.

Finala pe România a Diageo Reserve World Class a avut loc în Club Noa din Cluj, acolo unde cei 12 barmani ajunși în ultima etapă a competiției au trebuit să îmbine moștenirea culturală a diferitelor băuturi spirtoase și inovația în combinarea celor mai surprinzătoare ingrediente și arome pentru a reda tema competiției – o călătorie a simțurilor din România la Miami. Prima zi de concurs a adus trei provocări – Johnnie Walker Gold Challenge, Retro/Future Martini Tanqueray Ten si Signature Cocktail, care i-au inspirat pe finaliști să creeze cocktailuri pe baza produselor Reserve, portofoliul Diageo de băuturi spirtoase premium. La finalul primei zile cinci barmani s-au calificat în ultima rundă a competiției: Costin Gache, Horea Coloji, Emanuel Magda, Andra Drăgan și Călin Ioaniciu. Aceștia și-au dat concursul a doua zi pentru proba de food pairing și pentru provocarea contra-cronometru, testul de viteză, în care participanții trebuiau să prepare 8 cocktailuri în 8 minute.

”Costin Gache a fost admirabil în competiția din acest an și a reușit să cucerească jurații și publicul, pe noi toți. Este unul dintre barmanii care a participat la toate cele trei ediții Diageo Reserve World Class din România, fiind în fiecare an și mai bine pregătit. Este o figură reprezentativă pentru bartending-ul din România, cu peste 13 ani de experiență în industria ospitalității și a participat la numeroase concursuri internaționale de flair bartending și de mixologie”, a declarat Raluca Sava, senior brand manager Diageo.

Costin Gache - castigator DRWC

Cele două zile de concurs au adus noi provocări care țin de arta de a amesteca băuturi care să creeze experiențe senzoriale complete, iar Stephanie Jordan – Global Brand Ambassador Tanqueray Gin și David Rios – câștigător al finalei WorldClass la nivel mondial în 2013, au fost cei doi membrii ai juriului, experți în industria ospitalității, recunoscuți la nivel global pentru experiența lor.

”Sunt foarte bucuros și onorat că voi reprezenta România la finala mondială World Class. Competiția din acest an a fost strânsă, datorită nivelului de profesionalism și talent al colegilor mei din concurs, dar și datoriltă provocărilor. Competiția World Class este una dintre cele mai grele, care te educă și îți testează limitele la maxim, în care talentul și imaginația contează la fel de mult ca și viteza, spontaneitatea și carisma de a povesti și de a atrage atenția juriului şi a publicului asupra cocktailurilor tale”, a declarat Costin Gache, câştigător al Diageo Reserve World Class România 2016.

worldclass

”Diageo Reserve World Class este cea mai importantă competiție pentru barmanii din întreaga lume, fiind o inițiativă Diageo dedicată dezvoltării culturii cocktailurilor și mixologiei. Pentru Diageo primează întotdeaună inovația, creativitatea și pasiunea, astfel că toate aceste elemente se găsesc în competiția care an de an își propune să lanseze tendințele în mixologie, dar și să descopere și să promoveze cele mai bune talente ale bartending-ului mondial. Pentru finala din România, vreau să îi felicit pe toți cei care s-au înscris în concurs și pe cei 12 semifinaliști. Sunt recunoscător marii familii a bartending-ului din România pentru eforturile pe care le depun în susținerea competiției și în pregătirea noilor generații de barmani profesioniști, în crearea de experiențe senzoriale complete și inedite pentru consumatori, prin noi cocktailuri și prin alinierea cu standardele internaționale”, a precizat Andrei Gusidi, Brand Ambassador Diageo Reserve.

Finala World Class România s-a încheiat într-o atmosferă de celebrare şi socializare, fiind urmată de o cina la restaurantul Chios din Parcul Central Cluj şi de un after-party în Charlie bar, acolo unde David Rios a făcut atmosferă din spatele barului, unde a preparat unele dintre cele mai bune cocktailuri World Class.

Diageo Reserve World Class este cel mai mare program de instruire în domeniul mixologiei din industria băuturilor alcoolice, iar World Class este cea mai prestigioasă şi importantă competiţie la nivel mondial dedicată barmanilor. Diageo este liderul mondial al producătorilor de băuturi premium, iar în România partenerul lor este PPD Romania, unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi spirtoase.

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This