10 terase-grădini din Cluj unde să te relaxezi vara aceasta

by | Jun 30, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Vremea bună s-a lăsat așteptată, însă acum chiar ne putem bucura de ea. Dar să nu exagerăm fără protecție și nehidratați corespunzător. Și ce alt mod mai bun de a-ți petrece pauzele de cafea, ieșirile în oraș sau business meeting-urile în perioada asta frumoasă decât pe terasele primitoare ale Clujului? Am alcătuit, așadar, o listă cu recomandări de terase și grădini amenajate, care abia așteaptă să le treci pragul și să le admiri decorul cu o limonadă, bere sau un frappe pe masă.

Livada – Restaurant cu Grădină. Până și numele e sugestiv și te îndeamnă să pășești într-o livadă cu pomi care te găzduiesc la umbra lor. Deschis zilnic până la miezul nopții (23:30, mai exact), locul e potrivit atât pentru grupuri mari, cât și pentru familii cu copii, dispune de parcare și se poate plăti cu cardul. Sunt șanse să aveți parte și de muzică live, asta e o caracteristică a locului, una apreciată de foarte mulți vizitatori chiar.

Meniul este demn de atenție, de asemenea, și puteți alege între salate, paste de casă, pizza, burgeri ori alte specialități și desert. Puteți consulta meniul detaliat aici, în timp ce rezervările se fac la telefon 0722 111 115.

 

#clujing ❤️

O fotografie postată de Lavinia Gogu (@laviniagogu) pe

Despre Samsara FoodHouse spuneam acum mai mult timp că e un fel de obiectiv turistic al localurilor din Cluj, când încă nu se mutase în locație de pe strada Cardinal Hossu. După relocare nu a mai existat loc de dubii, oricine vine în oraș trebuie dus aici. Locul e o oază de liniște și good vibes, iar grădina e cu adevărat superbă. Important de menționat este faptul că destul de des se organizează seri cu muzică ambientală.

Deschis zilnic între 11.00 – 23.00, rezervări puteți face rapid direct pe site, iar meniul se pliază pe orice fel de buget. Printre recomandările noastre se numără supa raw de ananas cu cocos, coriandru verde și chilli, pachețelele de primăvară cu pesto verde, cheeseburger cu burduf picant și ne oprim aici, chiar dacă ne-am putea lungi cu ușurință pe (prea) multe rânduri.

 

Euphoria Biergarten este una din cele mai potrivite alegeri apropiate zonei centrale. Cu o terasă realizată, practic, în curtea unei case vechi dar recent renovată, locul sugerează o familiaritate anume. E deschis până la 02.00 și preiau rezervări. Din meniu puteți încerca salate, paste, supe-ciorbe sau desert faimosul cremshnit. Meniul complet aici.

 

Jaxx – American Restaurant reprezintă, fără îndoială, o recomandare în special pentru iubitorii muzicii rock. Mâncarea e bună, servirea la fel, iar terasa e frumoasă și deschisă până la ora 02.00, cu o disponibilitate de multe, multe locuri. Pentru toată lumea Cât despre meniu, este impresionant. Vă puteți răcori cu un clasic Gin and Tonic sau Hugo, vinuri, bere ori alte cocktailuri. Încercați și burgerii lângă, musai.

 

Carrousel by ChiosSă spunem că terasa e mare ar fi prea puțin. Și frumos decorată, chiar pe malul lacului Chios, îți arată o altfel de perspectivă asupra orașului, de care probabil nu te bucuri zilnic. O particularitate o reprezintă șezlongurile de pe terasă și leagănele pe care le poți folosi acolo, dacă te-ai săturat de statul formal la masă. Deschis între 12.00 – 00.00.

 

Enigma Cafe Secret Garden. Numele e grăitor, căci locul cosmopolit e ferit de ochii oricăror trecători. Primul kinetic steampunk bar din lume, locul e deschis până la ora 03.00. Asta și amplasamentul central fac din Enigma o alegere bună pentru orice moment al zilei.

 

Terase time ??? #enjoyableweather #gardendesign #trees #food #beers #friends ???

O fotografie postată de Elena (@elenaursu94) pe

Casa Boema este locul pe care îl alegi atunci când vrei să impresionezi pe cineva prin simplitate. Indiferent dacă e vorba de rudele venite în vizită pe care vrei să le scoți la masă sau prietenii aceia umblați prin lume și pretențioși, aici veți găsi ceva care să mulțumească pe toată lumea. Terasa e foarte frumoasă și retrasă, iar programul de funcționare foarte lung, mai exact până la 02.00. Din meniu, răcoritor de vară optați pentru limonade, fresh-uri, bere sau cidru, cocktailuri sau băuturi elegante pe bază de prosecco. Meniul complet și cel pentru mâncare le puteți consulta integral aici.

 

Doamna T este o opțiune la fel de atractivă, amplasată în centrul istoric al Clujului și cu o curte interioară demnă de poveștile nobililor din trecut. Cu un program mai scurt decât ne-am obișnuit la celelalte recomandări (luni închis, în rest 12.00 – 22.30), compensează prin serile cu recitaluri de muzică live, karaoke și vernisaje ori alte evenimente culturale. În plus, au un magazin cu delicatese pe care le poți lua acasă sau oferi ca un cadou autentic.

 

Pizzeria Napoli Centrale sau locul în care mergi când vrei o experiență plăcută din bucătăria italiană. Deschis între 10.30 – 23.00 în timpul săptămânii și de la 11 în weekend, locul este musai de bifat pentru cei care iubesc mesele în aer liber. Pizza e foarte bună și cu prețuri variate, între 11 lei (piadina) și 29 de lei (funghi porcini). Mai au paste, lasagna și multe alte specialități care vă vor plimba papilele gustative pe plaiuri străine. Berea costă 6-14 lei, vinul casei 8,5 lei, limonada 11 lei. Meniul complet e aici.

 

#garden #niceplace #summer #girlstime #greennature #relaxation #zen #relaxing #hotday #trees #instamoment #instagood

O fotografie postată de Daniela R. (@danielaaa.r) pe

La câțiva metri distanță de Carrousel, în cealaltă intrare a parcului, găsim Colin’s Gastro Pub – o alegere potrivită pentru cine caută ceva liniștit, și totuși aproape de centrul orașului. Situat în Parcul Central, aproape de Clădirea Casino, locul e deosebit seara, odată cu aprinderea luminițelor decorative. Din meniu puteți încerca limonade, cafea rece, bere sau cocktailuri clasice, dar și dacă mergeți înfometați, nu veți fi dezamăgiți. Salate, supe, hamburgers, pizza, paste, your call.

 

Așadar, opțiunile sunt multe și diversificate, și toate merită încercate pentru ceea ce au specific. Vouă unde vă place să petreceți timpul liber sau ce alte sugestii de terase din Cluj ați avea?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This