Inaugurarea primei biblioteci din Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca

Home $ Știri Cluj $ Inaugurarea primei biblioteci din Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca

by | Jun 30, 2016 | Știri Cluj

Joi, 30 iunie 2016, a fost lansat protocolul de colaborare dintre Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca și Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii, precum și inaugurarea primei biblioteci primei biblioteci din aeroportul clujean. Aceasta din urmă fiind un proiect pilot.

Spațiul destinat bibliotecii este situat în incinta corpului de legătură dintre cele două terminale de pasageri. Pentru a scoate în evidență această zonă și pentru a marca spiritul colaborării care colorează întreaga candidatură a orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, câteva dintre cele mai importante festivaluri ale orașului au donat fotolii personalizate, dând naștere astfel unui spațiu atipic pentru un aeroport din România. Astfel, Jazz in the Park, TIFF, Electric Castle, Untold Festival, CooltUrban și Mioritmic au donat câte două astfel de puf care colorează perfect peisajul bibliotecii realizată de studenții Asociației Studenților Arhitecți și dotată cu cărți prin donația Asociației Cărțile pe Față.

cluj2021 aeroport spatiu relaxare aeroport cluj culturile se intalnesc

La conferința de presă au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj împreună cu reprezentanții aeroportului, dar și:
– Florin Moroșanu, președintele Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii,
– Hunor Bako, reprezentant al Asociației Studenților Arhitecți
– Victor Miron, reprezentant al Asociației Cărțile de față
– Andi Vanca, PR manager Electric Castle Festival
– Adrian Chereji, director marketing & comunicare Untold Festival
– Alina Cernea, PR manager TIFF
– Alin Vaida, director Jazz in the Park
– Gabriel Aldea, PR manager Mioritmic
– Marcel Pârvu, organizator CooltUrban

Ne bucurăm şi dorim să felicităm Asociaţia pentru această iniţiativă. Considerăm că este binevenită această iniţiativă, mai ales că anul acesta vom avea 2 milioane de pasageri, iar prin aeroport vor trece 4 milioane de oameni. În 2017 vor trece 5 milioane de oameni, un sfert din populaţia României, din acest motiv credem că este binevenită iniţiativa. De asemenea, această acţiune este spijinită de Consiliul Judeţean, Primăria. Ne bucurăm că Alin Tişe şi Emil Boc au ca priorităţi dezvoltarea aeroportului şi realizarea obiectivului de a obţine statutul de Capitală Europeană a Culturii. Vom încerca să promovăm această candidatură şi cu aeroporturile pe care le avem partenere şi prin alte acţiuni pe care le putem organiza – a spus David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj.

Subliniem din start faptul că biblioteca din aeroport este un proiect pilot al Asociației noastre derulat împreună cu Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca și ai celorlalte ONG-uri. În eventualitatea unui succes luăm în considerare mărirea acestui spațiu, dar și continuarea acestui demers în alte zone de interes ale orașului. Cluj-Napoca se adaugă astfel unei liste extrem de scurte de aeroporturi europene care beneficiază de biblioteci gratuite în incinta lor printre care Schipol (Olanda), Tallin (Estonia) și Craiova (România).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!