Ghidul #clujlife pentru Street Food Festival

Home $ Articole $ Recomandări $ Ghidul #clujlife pentru Street Food Festival

by | Jul 4, 2016 | Recomandări

Pasiunea pentru mâncare este de netăgăduit pentru mulți dintre noi. Indiferent dacă vorbim de savurarea unor preparate sau de gătirea rețetelor pe care tocmai le-ai văzut la TV, timpul petrecut în bucătărie devine adevărată relaxare.

Accentul cade, însă, acum, pe zona de street food, mai ales de când nișa festivalurilor a luat avânt și meniurile se bazează pe gătire rapidă și smart packaging. A fost doar o chestiune de timp până când urma să se organizeze un festival numai pentru mâncarea stradală. Atenție, conceptul nu trebuie confundat cu fast food-ul.

Iar pentru a înțelege mai bine ce presupune Street Food Festival și ce înseamnă o zi în cadrul festivalului, am alcătuit ghidul complet de festival, ca să fii pregătit pentru sfârșitul de săptămână și să nu pierzi vremea când ajungi acolo.

Când?
În perioada 7 – 10 iulie. De Joi până Duminică între 10:00 AM și 1:00 AM.

Unde?
Pe Aleea Stadionului, stradă denumită sugestiv “FOOD ROAD”. Întreaga alee va deveni un festin al gurmanzilor, dar și parcurile de lângă Cluj Arena și Hotel Sport vor fi zone unde poți petrece timpul.

harta-street-food-festival

E nevoie de bilet?
Din dorința de a stârni interesul publicului larg pentru street food, accesul în perimetrul festivalier va fi gratuit. Pentru savurarea preparatele de la standuri, festivalierii vor folosi un card RFID (sunteți deja obișnuiți cu asta de la Electric Castle și Untold Festival), card cu plata wireless ce va fi disponibil în zona de festival. El va putea fi alimentat cu sumele dorite, urmând ca banii ce nu vor fi cheltuiți să fie restituiți la finalul evenimentului. INFO Point-ul va fi chiar la intrare pe Aleea Stadionului, astfel că vă puteți informa de cum ajungeți acolo.

Singurul eveniment unde participarea se face pe bază de bilet este cel cu Chef Foa, detalii găsiți în continuarea ghidului.

Ce o să poți face în fiecare zi?
Aici intervine complexitatea evenimentului. Festivalul este mult mai mult decât un loc de unde iei o comandă la mână sau la pachet și te îndrepți spre casă.

Gurmanzii sunt încurajați să se bucure de cât mai mult timp în cadrul festivalului și să ia parte la activitățile gândite de organizatori. Aceștia pregătesc concerte de blues și jazz, cinema outdoor, meniuri pregătite de chefi cunoscuți, Kids Zone pentru familii și copii, Pop-up Market (în cadrul căruia vor fi expuse produse gourmet cu specific internaţional, dar şi produse bio de la micii producători locali și naționali) și multe alte surprize.

Ce mâncăruri speciale vei putea savura?
Pe lângă apreciații burgeri, costiţe afumate, cârnaţi aromați, specialităţi asiatice (sushi sau îngheţată thailandeză) sau preparate ale bucătăriei italieneşti, se vor putea consuma meniuri inedite, aduse din bucătăria internațională chiar la Cluj-Napoca.

Iar cum mâncarea nu poate fi desăvârșită fără o băutură potrivită care să o completeze, vendorii vor oferi și diferite tipuri de craft beer (bere artizanală), cafea proaspăt prajită ori soiuri încântătoare de vin. Aici găsești toți expozanții care vor fi prezenți.

Prețurile sunt accesibile. Orientativ, un burger costă 16-24 lei, arrosticini 18 lei, porchetta cuban sndwich 15 lei, desert/înghețată 5 lei porția, cafea (Roots/Olivo/Meron) – 8 lei.

Ce să nu ratezi în cadrul festivalului?
În principiu, nu ar trebui să ratezi nimic, pentru că – sincer vorbind – cât de des te poți bucura de un așa festin culinar?

Dacă totuși, timpul sau planurile deja făcute nu îți permit participarea prelungită la Street Food Festival, avem o recomandare musai de făcut: masa gătită de Chef Foa. Pe lângă show-urile live de la standul Stradale (primul restaurant de tip street food din România), de iscusința bucătarului se vor putea bucura participanții la evenimentul în caruia Chef Foa va găti. Mai exact, cina în seara de 8 iulie, în Parcul Central. Detalii despre participare, meniul pregătit și bilete găsiți aici. Atenție, locurile sunt limitate.

Meniul la Dinner in White va include salată thai de vită cu mango, pui în stil yakitori cu sos teryiaki, souvla de porc servit cu pâine Pita pe grătar, tzatiki și salată de spanac și multe altele.

Cum se pot distra copiii?
Organizatorii s-au gândit la tot și au pregătit o zonă pentru copii numai bună pentru consumarea energiei celor mici. Vor avea parte de ateliere de gătit, cort sensorial, ateliere de creație, traseu motric, jucării educaționale, o zonă Montessori și vor învăța bunele manieră la masă.

Pentru ca prichindeii să se bucure de toate acestea, se achită un tarif de 30 de lei pentru o zi sau 100 de lei pentru toate zilele de festival.

street-food-festival

Ce poți să faci cu animalele de companie?
Pentru posesorii de câini, echipa încurajează stăpânii să îi aducă în festival. În zona de Cinema se va sta în hamace și pe iarbă, vor fi păturici de închiriat și bean bags.

Care este bugetul estimativ pentru o vizită în festival?
Bugetul aproximativ pentru o zi de festival estimăm a fi de ~50 RON, în care includem 2 feluri de mâncare, desert și o răcoritoare/cafea.

Acestea fiind spuse, ne întâlnim între 7 și 10 iulie în fața celor mai colorate și extravagante farfurii ale bucătăriei internaționale. Voi ce plănuiți să încercați?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!