Knights and Robots: A Transylvanian Tale

Home $ Știri Cluj $ Knights and Robots: A Transylvanian Tale

by | Jul 4, 2016 | Știri Cluj

În perioada 3-14 iulie, tehnologia se îmbină cu medievalul. 21 de studenți europeni, sub îndrumarea profesorilor de la Universitatea Tehnică își vor folosi cunoștințele în cadrul unui curs de vară organizat de BEST Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca intitulat: Knights and Robots: A Transylvanian Tale.

Studenții se vor afla sub îndrumarea profesorilor de la Universitatea Tehnică, aceștia urmând să le prezinte teme din domeniul roboticii, dar și să lucreze cu microcontroller-e, senzori și motoare, în medii specializate și cu instrumente pe măsură. Organizația studențească BEST susține cursuri de sezon în toată Europa, de patru ori pe an: iarnă, primăvară, vară, toamnă. Mediul internațional îi ajută să înțeleagă diversitatea culturală și să învețe să își depășească limitele. Pe scurt, participanții la un astfel de curs vor avea parte de: vizite la companii, centre de cercetare, linii de producție, studii de caz dar și de experiențe unice alături de alți studenți din diferite colțuri ale Europei.

Evenimentul va începe luni, 4 iulie, cu deschiderea oficială a cursului, în una din sălile de curs a Universității Tehnice, zi în care vom face cunoștință cu studenții străini. În zilele următoare vor susține atât cursuri și experimente de laborator, cât și activități sociale și de familiarizare a acestora cu latura medievală a orașului Cluj-Napoca. În weekend-ul 9-10 iulie va avea loc o activitate în aer liber, unde participanții vor putea să cunoască împrejurimile Clujului.

best cluj

Cursurile de sezon, oferă studenților, în primul rând oportunitatea de a călători, dar de asemenea, oferă posibilitatea să își dezvolte abilitățile interpersonale și să își îmbunătățească metodele educaționale.

Aceștia vor intra în contact și cu partea medievală a Clujului, tema evenimentului fiind: Knights and Robots: A Transylvanian Tale participând și la activitățile Străjerilor Cetății Bistrița, parteneri ai acestui eveniment Grupul local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, un grup de tineri entuziaști cu viziuni îndrăznețe, extrem de motivați să învețe ce înseamnă munca în echipă, managementul unui proiect sau dezvoltarea unor abilități complementare studiilor universitare. Scopul organizației este de a promova diversitatea și de a ajuta studenții europeni de profil tehnic să dobândească o gândire international, prin înțelegerea mai bună a cuulturilor europene.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!