In sight dance workshop @ Vlaha

Home $ Articole $ In sight dance workshop @ Vlaha

by | Jul 18, 2016 | Articole

Descriere workshop:

Elementele de bază (apă, pământ, foc, aer) din care suntem formați, pulsaţie cu care trăim, care umplă spaţiul cu forme. Timp interior şi exterior, care împarte viaţa noastră în spaţiile în care trăim. În lumea accelerată din zilele noastre este greu găsirea, trăirea, păstrarea ritului vieţii. Simţul timpului este în continuă schimbare datorită efectelor exterioare şi a celor interioare – emoţionale.

Scopul este ca fiecare participant să găsească conexiunea între ritmul propriu interior şi ritmul exterior al lumii, forma, în care poate exista conştient, dar eliberat. Dansul este manifestarea comună a spaţiului – timpului – corpului – glasului – vibrației / ritmului şi a inimii.

Mişcarea este cea mai veche formă de exprimare. Ritmul şi ritmicitatea ne conectează cu lumea întreagă, de la univers până la cele mai mici comunităţi. Ritmul este natura, naturaleţea. Acelora, care trăiesc în natură, aceste lucruri nu sunt o problemă, pentru că îşi trăiesc viaţa în ritmul funcţionării lumii. Omul zilelor noastre trebuie să îşi trăiască viaţa „peste” ritmuri, expus la cerinţele cotidiene, într-o lume, care tot mai mult se îndepărtează de natură, de naturaleţe.

De ce In-Sight?

Cuvântul în sine conţine trăirile intuitive, instinctive, dar conţine şi experienţă estetică. Dansul ne ajută să punem în mişcare totul în noi: bucuria, încordarea, boala, dar ne ajută şi în socializare, în găsirea locului nostru în societate. Dezvoltă inteligenţa-corp, construieşte conştiinţă-corp. Dansul, ca meditaţie activă, ajută să ne relaxăm în lumea tot mai accelerată şi ne dăruieşte bucurie şi frumuseţe.

Bharata Natjam este un dans sacral din sudul Indiei vechi, de mai mult de 2500 ani, în care sunt prezente atât energiile feminine, cât şi cele masculine.

Tribal Fusion (fuziune tribală) este o formă al dansului din buric, care a pornit din anii 2000, din America. Tribal Fusion este o ramură a stilului tribal, care se caracterizează prin dansatorii solişti, prin folosirea elementelor din world music, muzica clasică şi cea electronică, alierea stilului de dans Tribal Style cu alte stiluri de dans. Limbajul de formă străveche a dansului indian ajută să evadăm din monotonitate sau stres, eliberează energiile feminine din noi, latura noastră fină, graţioasă, jucăuşă şi luptătoare. Este potrivită şi pentru dezvoltarea concentrării, abilităţii de coordonare şi simţul ritmului, totodată şi fuziunea cu alte stiluri de dans.

Workshopul condus de Rajnai Alexandra sunt construite pe mişcări/forme, ritm şi elemente (pământ, apă, foc, aer: bharata natjam: foc-pământ, dansul din buric: apă-pământ, limon, contemporan: aer-pământ), în care se caută întrebarea: din ce cauză şi când devine o mişcare, mişcare sacrală. Chiar dacă acesta ar fi o mişcare ale animalelor.

in sight dance workshop

Mişcări folosite: dans estic, yoga, tribal burtă fuziune, psihologie occidentală, caractere feminine est-europene, elemente de dans contemporan, mitologia greacă, diferite stiluri de muzică.
Termen de însciere: 5 august

Locaţie: Parcul de Sculpturi Arkhai (Vlaha, str. Principală nr. 442) şi sala de oglinzi al Căminului Cultural al satului

Cazare: sala de tabere a Pensiunii Harmonia Mundi (At the Castle, Vlaha, 7 minute distanţă de parcul de sculpturi, tot sub pădurea de brazi)

Taxa de participare:
varianta I.: 480 RON, care conţine cursurile, cazarea şi cele 3 mese
varianta II.: 410 RON, care conţine cursurile şi prânzul

Cheltuielile de drum sunt suportate în fiecare caz de participanţii taberei. Condiţiile de participare: participanţii taberei să aibă 18 ani împliniţi. Participanţii taberei sunt selectaţi în funcţie de ordinea înscrierii şi de plata anticipată de 50 % (participanţii primesc chitanţă despre suma plătită).

Aplicaţiile sunt aşteptate pe adresa de mail [email protected], la subiect te rugăm să scrii: Aplicare la In Sight Dance Workshop. Mai multe informaţii la nr. de telefon 0751016692.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!