Ștranduri din Cluj unde te poți răcori vara aceasta

by | Jul 27, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Sunt câteva locuri care vara sunt frecventate de toată lumea, iar printre ele se numără locurile cu apă de scăldat și zone pentru statul la plajă. Muzica și atmosfera petrecerilor de vară sunt constant asociate cu piscinele și bazinele de apă. Recomandările de piscine din oraș și împrejurimi le poți consulta aici, iar azi a venit rândul ștrandurilor.

În Cluj-Napoca sunt câteva ștranduri deschise celor ce vor să țină piept zilelor toride de vară, fără a se îndepărta de oraș. Despre facilități și tarife am vorbit mai jos.

Ștrandul Clujana e situat pe strada Tăbăcarilor, în zona pieței 1 Mai (tot aici găsiți și Squash It, locul unde poți practica un sport interesant). Tariful de intrare este de 15 lei pentru copiii de până la 14 ani și 20 de lei pentru adulți, existând și posibilitatea de abonamente, însă șezlongul nu intră în prețul biletului. Ștrandul deschis zilnic între 08.00 – 20.00, iar ca facilități, oferă 2 bazine (unul mare și unul mic – pentru copii), bar, restaurant, închiriere echipament, dușuri, posibilitatea de a juca tenis, fotbal, fitness, saună, sala de sport. Loc de plajă: iarbă.

Aqua Park Florești este una dintre cele mai noi opțiuni ale zonei, unde poți să te răcorești cu o baie în bazin. Este situat pe strada Sportului nr. 5. Copiii sub 3 ani au intrare gratuită, cei până la 14 ani plătesc 25 de lei, iar adulții 30 lei (în weekend S – D aceștia plătesc 40 lei). Poți opta pentru un abonament, (detalii aici) sau poți profita de happy hour, de luni până vineri între 15:00 și 19:00, când tariful e de 25 de lei. Nu se poate intra și ieși, doar 5-10 minute dacă ai uitat ceva la mașină, spre exemplu. Ștrandul dispune de o piscină pentru adulți de 1,5 m adâncime cu vârtejuri și hidromasaj, tobogane, sală de jocuri pentru copii, parcare supravegheată cu o capacitate de 250 de locuri și punct de prim ajutor și vă vor fi puse la dispoziție în mod gratuit umbreluțe, colaci, șezlonguri și vestiare cu dulapuri. De asemenea, dispune de linie caldă de mâncare și bar.

Ștrandul Grigorescu s-a deschis începând din 6 iulie, iar programul de funcționare este de luni până duminică între orele 9:00 și 20:00. Sunt disponibile două bazine, unul cu o adâncime de 1,50, iar cel de al doilea de 0,60 m. De asemenea, este disponibil și un tobogan acvatic pe două nivele, singurul de acest fel din Cluj Napoca, dar și o trambulină pentru salturi, destinată copiilor. Șezlongurile sunt gratuite, în limita stocului disponibil. Tariful pe o zi de bălăceală pentru adulți și copii cu vârsta peste 12 ani este de 15 lei, iar în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani, prețul este de 6 lei. Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani au accesul gratuit, iar în cazul pensionarilor, taxa este de 10 lei. În cazul în care ai uitat ceva acasă, nu trebuie să îți faci griji, căci la magazinul din incinta ștrandului vei găsi snacksuri, băuturi răcoritoare, înghețată, loțiuni pentru protecție solară și jucării.

Bazinul Olimpic al Politehnicii dispune de două bazine mari si un bazin mic: bazinul exterior, deschis pe timp de vară, de dimensiuni olimpice (50×25 metri) cu 10 culoare prevăzute cu block-start-uri şi bazinul acoperit (50×18 metri), săli de duș vestiare și alte facilități utile sportivilor. Sunt disponibile cursuri iniţiere înot și practicarea sporturilor de performanţă (înot şi polo – singurul bazin din Cluj unde se practică). Bazinul exterior este deschis până la ora 20.00, însă cel închis are program diferențial pentru sportivi și public. Tariful de intrare 18 lei adulți, 12 lei studenți externi, elevi și copii, iar 9 lei pentru studenții UTCN. Alte detalii legate de tarife găsiți aici.

Tu unde te răcorești vara aceasta?

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This