Ștranduri din Cluj unde te poti răcori vara aceasta

Sunt câteva locuri care vara sunt frecventate de toată lumea, iar printre ele se numără locurile cu apă de scăldat și zone pentru statul la plajă. Muzica și atmosfera petrecerilor de vară sunt constant asociate cu piscinele și bazinele de apă. Recomandările de piscine din oraș și împrejurimi le poți consulta aici, astăzi a venit rândul ștrandurilor.

În Cluj-Napoca sunt câteva ștranduri deschise celor ce vor să țină piept zilelor toride de vară, fără a se îndepărta de oraș. Despre facilități și tarife am vorbit mai jos.

Ștrandul Clujana e situat pe strada Tăbăcarilor, în zona pieței 1 Mai (tot aici găsiți și Squash It, locul unde poți practica un sport interesant). Tariful de intrare este de 12 lei pentru copiii de până la 14 ani și 15 lei pentru adulți. Șezlongul nu intră în prețul biletului. Este deschis zilnic între 08.00 – 20.00. Ca facilități, oferă 2 bazine (unul mare și unul mic – pentru copii), bar, restaurant, închiriere echipament, dușuri, posibilitatea de a juca tenis, fotbal, fitness, saună, sala de sport. Loc de plajă: iarbă.

Aqua Park Florești este una dintre cele mai noi opțiuni ale zonei, unde poți să te răcorești cu o baie în bazin. Este situat pe strada Sportului nr. 5. Copiii sub 3 ani au intrare gratuită, cei până la 14 ani plătesc 20 de lei, iar adulții 30 lei (în weekend S – D aceștia plătesc 40 lei). Poți opta pentru un abonament, detalii aici. Nu se poate intra și ieși, doar 5-10 minute dacă ai uitat ceva la mașină, spre exemplu. Au linie caldă de mâncare și bar. Exemplele de prețuri numără: apa 3 lei, suc 5 lei, bere draft 4 lei, bere la doză 5 lei.

Dispune de piscina pentru adulți de 1,5 m adâncime cu vârtejuri și hidromasaj, tobogane, sală de jocuri pentru copii, parcare supravegheată cu o capacitate de 250 de locuri și punct de prim ajutor. Aqua Park-ul vă pune la dispoziție în mod gratuit umbreluțe, colaci, șezlonguri și vestiare cu dulapuri.

Ștrandul Grigorescu este deschis începând din 24 iunie. Programul de funcționare va fi de luni până duminică între orele 9.00 și 20.00. Sunt disponibile două bazine, unul cu o adâncime de 1,50,, iar cel de al doilea de 0,60 m. De asemenea, este disponibil și un tobogan acvatic pe două nivele, singurul de acest fel din Cluj Napoca, dar și o trambulină pentru salturi, destinată copiilor.

Copii sub 3 ani au acces gratuit, in timp ce pentru copii pana la 12 ani se plateste 6 lei / zi. Pretul de intrare pentru adulti si copii peste 12 ani este de 15 lei / zi.
De asemenea, sunt disponibile și următoarele pachete de abonamente:
– abonament familial cu 10 intrări pentru 2 adulți și un copil – 300 lei;
– abonament individual pentru copii de peste 10 ani – 150 lei;
– abonament individual pentru copii, studenți, pensionari, persoane cu dizabilități – 100 lei.

Bazinul Olimpic al Politehnicii dispune de două bazine mari si un bazin mic: bazinul exterior, deschis pe timp de vară, de dimensiuni olimpice (50×25 metri) cu 10 culoare prevăzute cu block-start-uri şi bazinul acoperit (50×18 metri), săli de duș vestiare și alte facilități utile sportivilor. Sunt disponibile cursuri iniţiere înot și practicarea sporturilor de performanţă (înot şi polo – singurul bazin din Cluj unde se practică).

Bazinul exterior este deschis până la ora 20.00, însă cel închis are program diferențial pentru sportivi și public. Tariful de intrare 17 lei adulți, 12 lei studenți externi, elevi și copii, iar 9 lei pentru studenții UTCN. Alte detalii legate de tarife găsiți aici.

Comentarii:

Sus