Proiecție Efectul Dominou-ului by One World Romania @ Casa Tiff

Home $ Cinema $ Proiecție Efectul Dominou-ului by One World Romania @ Casa Tiff

by | Jul 28, 2016 | Cinema

În Abhazia, o zonă post-sovietică de „conflict înghețat”, patriotismul are rădăcini adânci. În timp ce Ministrul Sportului, Rafael, este ocupat cu organizarea unui eveniment internațional de domino, soție lui rusoaică este un simplu străin nepoftit.

KineDok by One World Romania este un program de distribuție de filme documentare creative în spații neconvenționale. Programul a fost inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene : Slovacia, Ungaria, Croația și România. În România am reușit ca în 2015 să organizăm 219 proiecții în 25 de locații din 18 orașe. În 2016,alte două țări s-au alăturat proiectului: Polonia și Norvegia.

one world romania

În cadrul celei de-a doua ediții, 15 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spaţii din fiecare ţară participantă. Partenerii programului – organizații din 7 țări europene, printre care și One World Romania – cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.

O parte importantă din misiunea KineDok este de a ajunge mai aproape de oameni și de a folosi spiritul local al puburilor, galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locaţii oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență frumoasă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!