Cluj-Napoca Smart Tourism City

Home $ Articole $ Recomandări $ Cluj-Napoca Smart Tourism City

by | Aug 2, 2016 | Recomandări

În perioada 01 iunie 2016 – 31 august 2015, SC Global E Business Solution Group SRL in colaborare cu Filiala Transilvania a Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi de Software – ARIES TRANSILVANIA, Asociatia Cluj-Napoca 2021 si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Clujean, desfășoară proiectul “CLUJ-NAPOCA SMART TOURISM CITY 2016”, proiect finanţat din bugetul local Cluj-Napoca în baza Legii 350/2005 şi a Regulamentului pentru regimul finanţărilor nerambursabile de la bugetul local, alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Obiectivul principal al proiectului este implementarea unui sistem modern şi inovativ de promovare a orașului Cluj-Napoca, prin intermediul Zoniz, o platformă completă de servicii cu aplicație pentru mobil. Tehnologia beacon, care transmite informații relevante în funcție de locație, ajută la creșterea accesibilității la informatie, a atractivității şi diversității turistice din municipiu. Platforma turistica bazata pe beaconi are avantajul de a fi un sistem sustenabil care pe viitor se va putea dezvolta pentru a cuprinde indicatii de navigare in aeroport, tururi ghidate in muzee, servicii de check-in cu un singur click la hotel sau la evenimentele din oras.

Zoniz

Proiectul are ca scop creșterea gradului de promovare turistică și dezvoltarea unui mecanism de evidențiere corectă a impactului turismului în Cluj-Napoca, contribuind la susținerea candidaturii Clujului pentru Capitala Culturală Europeană 2021.

În cadrul acestei acțiuni, clujenii și turistii care își instalează aplicația mobilă Zoniz vor descoperi orasul într-un mod inedit, putând participa la o vânătoare digitală de comori cu premii garantate și putând accesa diferite vouchere de reduceri, oferite de branduri locale. Aplicația oferă informatii despre monumentele istorice din Cluj în funcție de locația în care se află utilizatorul și susține creșterea notorietății brandurilor implicate în proiect.

Prin intermediul CLUJ-NAPOCA SMART TOURISM CITY, Clujul intră în rândul marilor orașe care au implementat tehnologia iBeacon și au creat o legătură mai strânsă între lumea reală și cea digitală, favorizând accesul la informație atât pentru localnici cât și pentru turiști.

Compania suedeza GEBS a lansat in iulie 2015 prima platforma intergrata de marketing de proximitate din Romania – Zoniz (www.zoniz.com).

In era digitala in care utilizarea telefoanelor mobile a devenit un obicei in randul consumatorilor, dezvoltarea unei platforme care permite interactiunea in timp real, intr-o anumita locatie, cu utilizatorul reprezinta un pas firesc in comunicarea cu acesta. Posibilitatile sunt nelimitate, atat timp cat aceste informatii sunt relevante pentru utilizator si ii oferi o experienta unica. declara Fridolin Bic, CEO al companiei GEBS.

Pentru mai multe detalii, accesati site-ul proiectului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!