Îndrăznește să-ți faci propria expoziție de fotografie veche la Turnul Croitorilor

Home $ Cultural $ Expozitii $ Îndrăznește să-ți faci propria expoziție de fotografie veche la Turnul Croitorilor

by | Aug 4, 2016 | Expozitii

18-27 august | 10:00 – 18:00
Te așteptăm în spațiul inedit de la Turnul Croitorilor pentru un experiment vizual care te provoacă să îmbini vechiul și noul.
CUM? Intrarea nu te costă decât vreo câteva idei bune și multă îndrăzneală. Hai!

Arhiva de Imagine a Muzeul Național al Țăranului Român din București ajunge în august la Cluj! Te așteptăm la Turnul Croitorilor Centru de Cultură Urbană Cluj (18-27 august 2016) pentru a-ți crea propria expoziție cu fotografii vechi, în cadrul proiectului „IMAGINEA-MARTOR: ateliere de arhivare performativă”. După trei luni în care aproape 2000 de vizitatori au răspuns provocării în București, expoziția-șantier „IMAGINEA-MARTOR” ajunge la Cluj pentru a se construi progresiv, prin intervențiile vizitatorilor, până la data închiderii expoziției.

Expoziția introduce vizitatorul în lumea arhivei. Un bloc compact, aparent impenetrabil dar care, la o cercetare mai atentă ascunde comori: sute de imagini se află la dispoziția vizitatorului, invitat să interacționeze cu ele după cum imaginea și imaginația îi dictează. Vizitatorul poate selecta, tăia, alătura fotografii în expoziții proprii, ad-hoc. Expozițiile realizate de vizitatorii din Cluj se alătură într-o formă inedită celor mai reușite creații ale vizitatorilor din București și întregesc treptat spațiul expozițional, într-un dialog creativ între cele două orașe. Ca și în București, expoziția din Cluj devine completă abia în ziua închiderii.

imaginea martor

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!