Reactor – program septembrie 2016

Home $ Cultural $ Reactor – program septembrie 2016

by | Aug 25, 2016 | Cultural

După o vară cât se poate de productivă, proiectul Fresh Start – rezidențe de creație se pregătește să își disemineze rezultatele: două noi premiere vor deschide stagiunea 2016-2017 la Reactor de creație și experiment!

Fresh Start a început în luna iulie, cu două echipe de tineri absolvenți de teatru de la facultățile de profil din Cluj și Târgu Mureș și doi mentori cu experiență în teatrul documentar (David Schwartz), respectiv, performance (Sinkó Ferenc). După două săptămâni de lucru în care s-au primit noțiuni despre specificul unui spectacol documentar și al unuia performativ, mentorii au plecat, iar rezidenții au continuat să ridice cele două spectacole. Acum, acestea sunt, în sfârșit, gata să fie prezentate publicului.
Fresh Start e un proiect inițiat de Reactor de creație și experiment Cluj, aflat anul acesta la prima ediție, care urmărește să faciliteze intrarea tinerilor absolvenți de teatru pe piața muncii, prin acordarea sprijinului de care au nevoie pentru a lucra, a experimenta și a intra în contact cu metode noi de a face teatru.

reactor septembrie 2016

Premierele vor fi urmate, în luna octombrie, de un turneu al celor două producții în alte spații independente din țară: Teatru Fix din Iași și MACAZ din București, precum și la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!