Parcuri de aventură din împrejurimile Clujului

Home $ Articole $ Recomandări $ Parcuri de aventură din împrejurimile Clujului

by | Aug 29, 2016 | Recomandări, Sport

Dacă te-ai săturat să ieși din casă doar la plimbări prin centrul Clujului, ai văzut deja și Salina de la Turda, și cascada de la Răchițele, ai fost și la Cheile Turzii și nu mai știi în ce direcție s-o apuci… mai bine ți-ai pregăti rucsacul pentru un parc de aventură! Zona nu duce lipsă de așa ceva, ai nevoie doar de chef de distracție.

Dacă citiți acest articol în frumoasa și neașteptata primăvară a lui 2020, toate locațiile sunt închise din cauza pandemiei. Urmăriți paginile lor de Facebook pentru vești noi, căci toți sunt nerăbdători să deschidă și să-i vizitați în siguranță

Adrenalin Park, primul parc de aventură din zona Clujului unde puteți gusta fiorii riscului în condiții de siguranță. Locul vă întâmpină cu un set de 13 trasee aeriene: 3 trasee de aventură pentru copii, 1 traseu de inițiere pentru adulți, 7 trasee de aventură împărțite pe diferite nivele de dificultate și 2 tiroliene spectaculoase. În plus, găsiți aici și ateliere de escaladă și aventură alternative: 1 turn de escaladă cu 3 pereți de 7.5m, 1 copac de cățărare distractiv mai ales pentru copii, 1 joc tip Scara lui Iacob, 1 traseu de cățărare în echipă, 1 leagăn uriaș. Este un loc numai bun pentru team building-uri (poate primi până la 100 de persoane), aniversări private, evenimente de companie sau petreceri pentru copii.

Cum ajungi? Foarte simplu. La ieșirea din Cluj-Napoca spre Turda, după ce urci Dealul Feleacului, ajungi în comună, iar în prima curbă de la vârful dealului, virezi la dreapta. După 4km pe drumul comunal, urmărești marcajul turistic cu bandă roșie care te conduce până la Casele Micești. La intersecția de formă de T virezi la stânga și în 300m ajungi la amplasament. Poți alege și varianta mijloacelor de transport în comun. Linia M11 ajunge până în Feleacu, însă de acolo 5 km trebuie parcurși pe jos. O hartă micuță găsești aici.

Program săptămânal în timpul anului școlar: L-V 12:00 – 19:00 / S-D 10:00 – 10:00 // în timpul vacanțelor de și sărbătorilor legale: L-D: 10:00 – 19:00. Tarifele sunt stabilite pentru 2 ore de activitate și includ echipamentul necesar: cască de protecție, ham echipat cu carabiniere de asigurare și scripete. Grupurile de cel puțin 10 persoane beneficiază de reducere. Vezi detalii în ceea ce privește tarifele aici. De asemenea, există o serie de reguli pe care este recomandat să le respectați odată cu intrarea în parcul de aventură, și le găsiți aici. Mereu e o idee bună să vă distrați în siguranță.

Fun Park Cluj este locul ideal unde puteți petrece o zi de neuitat alături de prieteni și familie. Bob alpin, zorbing, tubing, paintball, tir cu arcul, perete de escaladă, rotondo, tiroliană, atelaje cu tracțiune animală, parc de joacă pentru copii, ateliere de creație cu lut și lemn… you name it, pe toate le găsești aici. Fun Park este amplasat la 12 km de municipiul Cluj-Napoca, desfășurându-se pe Dealul Feleacului, lângă Pârtia Feleacu. Accesul spre parc se face din drumul național DN9 Cluj – Turda, prima intrare la stânga, înainte de postul de control situat pe Dealul Feleacului. Accesul pentru drumul care vine dinspre Turda se face prin comuna Feleacu, prima intrare la dreapta după turnul de control. Panourile de semnalizare vă vor ghida simplu și eficient.

Orarul de vară funcționează astfel: Luni – Miercuri închis, Joi 18:00 – 20:00, Vineri 14:00 – 20:00, Vineri 14:00 – 22:00, Sâmbătă și Duminică 12:00 – 22:00. Poți afla prețul pentru fiecare activitate în parte aici. Ne sună bine de tot oferta “All you can ride”, unde aveți zorbing / tubing / tiroliana / tir cu arcul / rotondo / perete de escalada, joi – vineri: 65 lei/persoană/zi și sâmbătă – duminică: 75 lei/persoană/zi.

Lista se încheie cu Gecko Parc, pe care cu siguranță îl cunoașteți deja. Îl găsiți în Ciurila, județul Cluj, la 2,4 km de intersecția cu DJ107R, în incinta parcului Moara de Vânt. Oferă trasee de aventură pentru copii și adulți, tiroliene, posibilități de teambuilding, tabere și excursii pentru copii și un cadru natural relaxant în care să-ți petreci weekendul. Traseele, în funcție de dificultate, se parcurg între 12 și 30 de minute, le găsești explicate aici.

Orarul de funcționare este zilnic între orele 11:00 – 19:00. Grupurile organizate ( > 10 persoane) necesită o programare prealabilă Nu uita să rezervi locurile de care ai nevoie. Nu strică însă un telefon înainte de a vă porni de acasă ca să vă lămuriți în legătură cu starea vremii. Activitatea lor depinde de condițiile meteo și anumite conjuncturi nu sunt favorabile cățărării în deplină siguranță… Cât despre tarife, sunt de 30 de lei ora pentru adulți, 25 de lei pentru studenți și între 10 și 15 lei în cazul copiilor.

Una peste alta, tu trebuie să-ți iei doar buna dispoziție, cheful de distracție și prietenii cu tine! Bine, probabil și o gustare dacă vrei o ieșire economă. Așadar, știm că e începutul săptămânii, dar unde-ți faci planurile pentru weekendul viitor?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!