Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest

by | Sep 2, 2016 | Festivaluri

Cea de-a cincea ediție, 2016, a deja tradiționalului Festival de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest (Wirtschaft. Kultur. Networking), se pregăteşte să ia startul, aşa cum a devenit deja tradiţie, în primul weekend din luna octombrie, în Cluj-Napoca. Oktoberfest-ul Clujului va avea loc în Piața Unirii, timp de trei zile, între 30 septembrie şi 2 octombrie. Și în data de 29 septembrie vor fi activități sub egida Festivalului, însă nu se vor desfașura în Piața Unirii.

Ediția din acest an a ceea ce organizatorilor le place să numească “Zilele Clujului German” vine cu și mai multe surprize decât în anii precedenți, cu bere, cârnați bavarezi, ștrudele, produse pe toate gusturile, și spectacole și activități pentru toate vârstele. Vizitatorii vor avea ocazia să afle din experiențe practice lucruri inedite despre cultura, tradiţiile şi economia Germanie.
Organizatorii festivalului au pregătit un program divers: de la concerte live și dansatori profesioniști, show-uri de modă, demonstrații de dresaj canin și de prim-ajutor, mini-golf și playground pentru cei mici, până la workshop-uri și ateliere de job matching și recrutare, sesiuni de business networking cu participare internațională, sau expoziții și test drive-uri cu cele mai puternice mașini nemțești.

herbstfest-2016

Ediția 2016 a Festivalului, mai… germană ca niciodată
Ediția din acest an a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane aduce o serie de noutăți care vin să întărească rolul acestei comunități în Transilvania. În primul rând, la eveniment au confirmat participarea ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk și primarul de raion (sector) al Köln-ului, Dr. Ralf Heinen.
Pe scena din Piața Unirii, instalată într-un cort imens, va răsuna exclusiv muzică nemțească, respectiv orchestre și formații emblematice pentru stilul bavarez: Klaudia und die Burzenland Party Band, Trio Saxones (formația celor trei preoți sași din Transilvania), Sächsische Tänze – Sächsische Volkstanzgruppe aus Mühlbach (ansamblul de dansuri săsești din Sebeș), precum și nelipsita Fanfară din Foieni, devenită deja emblemă a festivalului.

Muzica antrenantă va acompania, binențeles, delicioasele bucate tradiționale nemțești și multitudinea de sortimente de bere ”de la mama ei”. Diversificarea gamei de produse culinare și alcoolice, preparare și aducerea lor special din Germania pentru acest eveniment este unul dintre punctele forte ale organizării de anul acesta.

festival german 2015 comprimata

Ambulanța Cluj face demonstrații la Zilele germane
Prima zi a festivalului german aduce și o activitate mai puțin…obișnuită pentru publicul de Oktoberfest: o demostrație de exercițiu de salvare și acordare de prim ajutor executat de Ambulanța Cluj. Demonstrația va fi extrem de interesantă atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.
Copiii vor avea parte atât de activități educative și culturale (Centrul Cultural German este partener al evenimentului), cât și de activități distractive și interactive: mini golf, ateliere de îndemânare, creație și improvizație, concursuri, spectacole de teatru.

Recrutari pe loc pentru companiile germane din Transilvania
În cadrul Herbstfest 2016, tinerii în căutarea oportunităților de angajare vor avea șansa de a fi recrutați şi de a participa la workshopuri și ateliere de recrutare și job matching oferite de reprezentanți ai firmelor germane prezente la festival.
De asemenea, oamenii de afaceri din zonă vor avea posibilitatea de a participa la sesiuni de networking, alături de membri ai cluburilor internaţionale de afaceri- german, olandez, francez, englez, Asociația Femeilor de Afaceri din Cluj, de reprezentanți ai celor mai puternice firme multinaționale și organizații și ai structurilor de conducere de la nivel local și național.

vineri-30-septembrie sambata-1-oct duminica-2-oct

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This