Corpuri în tranziție – proiect turneu în vizită la Reactor

Home $ Articole $ Corpuri în tranziție – proiect turneu în vizită la Reactor

by | Sep 6, 2016 | Articole

Sspațiul Reactor primește oaspeți! Colectivul Tangaj Dance din București vă invită la un roller coaster de evenimente dedicate dansului și celor mai noi abordări interdisciplinare.

Aventura Tangaj a început în 2013, odată cu ideea de a realiza un proiect serial de spectacole la limita dintre performance și instalație, care să funcționeze ca niște camere virtuale prin care să se captiveze spectatorul, apropiindu-se în același timp de artiști. În ultimii trei ani, cei de la Tangaj Dance au experimentat mult alături de oameni talentați, au călătorit și au realizat spectacole în colaborare cu artiști din afara țării, din dorința de a descoperi lumea prin dans.

afis CIT
Corpuri în tranziție însumează cele mai populare activități ale lor, spectacole și cursuri de dans și artă video, precum și prezentări ale unor artiști cu care au colaborat în trecut și pe care îi apreciază. Prin acest turneu își doresc, pe de o parte, să se conecteze cu mediile creative din țară, iar pe de alta, să facă vizibile tendințele internaționale, prin prezentarea unor proiecții speciale cu cele mai apreciate filme de dans din lume.

PROGRAMUL TANGAJ DANCE LA REACTOR
12-14 septembrie, între orele 10:00 și 15:00
Atelier intensiv de dans contemporan și film de dans
Corpuri în tranziție
Profesor coordonator: Simona Deaconescu

Atelierul propune o introducere în tehnici de dans și compoziție coregrafică adresat tuturor persoanelor care vor să se familiarizeze cu metodele dansului contemporan, dublat de exerciții de filmare creative, finalizate cu realizarea unor filme de dans scurte. În timpul celor 4 ore de atelier participanții vor descoperi alături de coregraful și regizorul Simona Deaconescu noi posibilități de explorare a corpului și de lărgire a universului personal prin folosirea camerei ca o prelungire a corpului în mișcare.

Participare gratuită în limita locurilor disponibile.

15 septembrie, ora 20:00
Proiecție de film
Dance Films Around the World
Proiecție specială prezentată de Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF)

În cadrul acestei proiecții speciale publicul va avea posibilitatea de a urmări cele mai bune filme din festival, scurte de dans care au făcut înconjurul lumii și care uimesc prin puterea și frumusețea lor. În a doua parte a serii publicul va avea ocazia să urmărească trei filme scurte românești, două dintre ele create de Colectivul Tangaj Dance. Gazda serii va fi Simona Deaconescu, directorul artistic al BIDFF și coregraful Tangaj Dance.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

16 septembrie, ora 20:00
Spectacol-instalație
0003|Aftertaste
Coregrafie: Simona Deaconescu
Performeri: Simona Dabija, Diana Spiridon
Producător: Tangaj Dance Collective
Co-producători: WASP – Working Art Space and Production, Asociația 4 Culture

Aftertaste este un spectacol instalație în care corpul devine deformat, destratificat și dezarticulat, alcătuit din milioane de particule în continuă mișcare, lăsând o impresie de eternă reîntoarcere. Poate fi harta unui delir, un spectacol fără început și fără sfârșit, construindu-se și deconstruindu-se neîncetat. Spectacolul are ca punct de pornire mărturisirile unor persoane sinestezice, cu diferite forme de autism și copii transgender. Într-un univers al senzațiilor duse la extrem și al întrebărilor simple care nu-și găsesc răspuns, performerii trasformă informația cu corpul lor, dând naștere la o realitate credibilă, dar care se derulează pe alte coordonate.

16 septembrie, ora 21:00
Lecture-performance
The Place of the Grave
Cu Krõõt Juurak

Prezentarea sub formă de lecture performance explorează noțiuni care țin de dispariție, expectativă și datoria artistului de a crede în lucrarea sa. Poziționat undeva între foarte antrenant și inconfortabil de real, performance-ul lui Krõõt are pe alocuri un caracter de stand-up tragi-comic.

Participare la ambele evenimente din 16 septembrie:
Bilet: 20 lei
Bilet studenți / elevi / pensionari: 12 lei
Rezervări: reservr.net/u/reactor/event/edZWFe75K7zH5sG1

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!