Festivalul Internațional de Teatru “Interferențe”

Home $ Știri Cluj $ Festivalul Internațional de Teatru “Interferențe”

by | Sep 9, 2016 | Știri Cluj

Festivalul Internațional de Teatru “Interferențe” – Ediția a V-a
24 noiembrie – 4 decembrie 2016
Odiseea străinului

Încă de la prima sa ediție din 2007, Festivalul Internațional de Teatru Interferențe şi-a propus prezentarea la Cluj, în cadrul unui maraton teatral de 10-11 zile, a unor producții care aparțin diverselor culturi teatrale din lume. La baza selecției stă întâlnirea dintre aceste limbaje și estetici teatrale, care vin din medii culturale dintre cele mai diverse, unite fiind într-un program coerent prin tematica diferită de la ediţie la ediţie și prin nivelul artistic al spectacolelor invitate.

După patru ediții de succes, Festivalul continuă să bucure publicului clujean cu producțiile unora dintre cele mai importante companii de teatru din lume, unul dintre obiectivele sale fiind şi dezvoltarea dialogului dintre culturi și comunități – dialog care este imperios necesar în zilele noastre. Ediția din 2016, care are ca temă Odiseea străinului, va analiza, prin spectacole și evenimentele programate, posibilele căi ale acestui dialog.

teatrul-maghiar-press-conf

Interferențe acordă o importanță deosebită dialogurilor cu creatorii spectacolelor, scopul lor fiind acela de a aduce cât mai aproape de public tendințele cele mai interesante ale teatrului contemporan și de a-i apropia pe creatorii scenei internaționale unii de ceilalţi.

În cadrul celei de-a V-a ediții vom avea din nou ocazia de a găzdui spectacole ale unor companii importante din lume, alături de producţii experimentale și de oameni de teatru de marcă care, unii dinte ei, vor coordona şi nelipsitele atelierele adresate tinerilor profesioniști. În perioada 24 noiembrie – 4 decembrie vom putea vedea 25 de spectacole din 16 țări semnate de artiști precum: Tomaž Pandur (cu spectacolul hommage, care va deschide festivalul), Armin Petras, Andriy Zholdak, Declan Donnellan, Michal Dočekal, Gábor Tompa, Helmut Stürmer, Jaram Lee, Andrei Șerban, Jurij Kordonszkij, Viktor Bodó, Margarita Mladenova, Ivan Dobchev, Jarosław Fret și Romeo Castellucci. Pentru prima dată în istoria Festivalului vor fi prezente la Cluj companii de teatru din Rusia, Irlanda, Macedonia, Suedia, Luxemburg și Slovenia, dar vor reveni și artiști cunoscuți publicului clujean din edițiile anterioare.

Programul de spectacole va fi completat și de această dată de dialoguri cu creatorii, lansări de carte, expoziții, concerte și workshop-uri.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!