Echitație în Cluj: centre unde poți învăța să călărești

by | Sep 17, 2016 | Ieși din oraș, Recomandări, Sport

Mereu am considerat caii animale nobile și i-am indrăgit cu cât mai mult ajungeam să fiu în preajma lor. Primul centru de echitație din județul Cluj a fost înființat la începutul secolului 20, chiar la Jucu. Știi tu, aproape de Bonțida Castelului Electric.

Însă posibil să nu știi că zona Clujului dispune de câteva baze de agrement și dresaj al cailor unde îți poți petrece timpul liber, așadar afli de ele acum!

Baza hipică „Incitato este una dintre primele baze de felul său înființată în 2000 de Biró Á. Attila, antrenor și călăreț. De asemenea, aceasta este singura școală profesionistă de echitație din județ, cu pregătirea cailor și sportivilor pentru competiții de sărituri peste obstacole, probă completă și anduranță ca activitate principală. Locul oferă atât cursuri pentru copii, dar și plimbări pe terenul de care dispune. O găsim în cartierul Gheorgheni, la capătul liniei 32. Informații la 0722-593612.

Baza de echitație „Transilvania Sport Horse” este una dintre cele mai vechi din țară din localitatea Jucu, cu 100 de ani de tradiție și recunoaștere internațională încă din timpul regalității. În herghelie sunt crescuți și îngrijiți cai din rase precum Holstein, Oldenburg, Hannover sau Westfalen, aduși din țări cu tradiție în hipism. Locul oferă cursuri simple de călărie, călărie pentru agrement sau cursuri intensive de echitație. Informații la 0721-773.489.

Clubul de echitație „Furioso antrenează cai din rase precum Pur-Sânge Englez, Furioso sau Haflinger. Aici sunt în jur de 20 de cai, dintre care patru participă la concursuri naționale de echitație. Cursurile pentru doritori se desfășoară pe diferite nivele de dificultate, iar unul pentru începatori are 12 lecții, predate în maximum 2 luni de zile. Îl găsești la intrarea în localitatea Topa, la 30 km de Cluj-Napoca. Informații suplimentare și despre tarife afli la 0748-681058/0757-914691.

#VSCOcam #project365 #NapocaSportHorse

A photo posted by Razvan Antonescu (@razvan) on

Napoca Sport Horse se află la 15 km de Cluj-Napoca, în Sălicea, într-un loc cu hectare întregi de dealuri și păduri, numai bune de străbătut la șaua calului. Deschis în 2009, dispune de manej acoperit, tribune, boxe, șelărie, vestiare şi jgheaburi. Locul e recomandat și pentru sportivi de performanță, dar și pentru amatori. Mai multe informații la 0744-828.710.

Școala lui Gerulă  este locul unde îl găsim pe Mugur Pop, ultimul dac, și se află în Valea Gârbăului. Locul este axat pe turismul ecvestru, adică trasee de călărie pentru turiști, și nu pe echitație ecvestră. Tot aici se practică terapia cu cai pentru copii cu diverse deficiențe.

Fii eroul vieții tale. Vei reusi. #scoalaluigerula #outdoor4u

A photo posted by Mugur Pop (@mugurpop) on

Călărie de agrement se poate face și la Resort Wonderland (în livada Palocsay), Domeniul Regilor (în Ciurila), Clubul Hipic (Florești) sau la hergheliile din localitatea Sânpau.

Tu ai fost la vreun centru de echitație? Cum ți s-a părut?

Evenimente viitoare

Tue 07

POOL (no water): Performance.Theatre.Film

10 June, 12:00 pm - 10 July, 12:00 pm
Tue 07

Street FOOD Park Cluj-Napoca

3 July, 12:00 pm - 2 August, 10:00 pm
Tue 07

Movie Nights

3 July, 9:30 pm - 11 September, 11:30 pm

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This