Unde înveți să tragi cu arcul în Cluj?

Home $ Articole $ Recomandări $ Unde înveți să tragi cu arcul în Cluj?

by | Sep 21, 2016 | Recomandări, Sport

Mâna sus cine a văzut Arrow și cine s-a văzut măcar o dată – fie și în copilărie, cu unul improvizat cu crengi din garduri și copaci – trăgând cu arcul. Bun, cam toată lumea. De-a lungul timplui, arcași, cavaleri și vânători au făcut din această tehnică un fel de activitate nobilă.

Însă dacă la începuturi, acum peste șaizeci de mii de ani, în loc de arcuri se trăgea cu vârfuri de săgeți de os și de nevoie, acum activitatea se poate practica pentru divertisement, în medii sigure și controlate. Așadar, fie că ești amator sau ți-ai descoperit o nouă pasiune și vrei să scrii istorie în competiții de tir cu arcul, uite unde trebuie să mergi:

Domeniul Arcașilor. Oferta acoperă arc Recurve, arc istoric și arc compound, în teren variant și sală, cu ținte standard, ținte 2D, animale 3D sau ținte speciale. Antrenamentele se țin în sala de sport a liceului teoretic Gheorghe Sincai, pe Str. Avram Iancu, nr. 33. Programul este marți și vineri între 19:00-21:00. Un antrenament ține 2 ore și are tarif de 25 de lei, iar echipamentul închiriat separat încă 10 lei. Alte informații la 0734-747-322.

domeniul-arcasilor

Asociația de Tir Tradițional şi Olimpic cu Arcul Napoca (Archery Cluj). Asociația are o activitate constantă în domeniu (antrenamente, concursuri, publicarea unor traduceri specializate, sprijinirea cercetării ș.a.). Pe lângă prezentarea și documentarea istoriei tirului cu arc, echipa organizează cursuri (atât de inițiere, cât și performanță), antrenamente, workshop-uri și teambuilding-uri. E un cadru perfect în care oamenii să-și consolideze încrederea în munca pe care o depun ei, ca echipă.

Un antrenament costă 25 lei, durează 3 ore și cuprinde: prezentarea echipamentului, măsuri de siguranță, elemente de bază în postură si tragere și echipamentul propriu-zis. Locația se schimbă pentru antrenamente. Poți asocia conceptul cu petrecerile secrete, de exemplu, locația se anunță prin e-mail sau pe grupul de Facebook al asociației. Adresa asociației e pe str. Alexandru Vlahuță, nr. 26.

archeryclub

Clubul sportiv de tir cu arcul din Florești poți să înveți să tragi cu arcul. La fel, antrenamentele mai ales ale începătorilor constau în prezentarea echipamentului și vor învăța poziția de tragere, apoi urmând cursul propriu-zis cu echipamentul clubului. Team-building-urile sunt și aici o opțiune, pe teme ale acestui sport. Îl găsești în Florești, pe str. Florilor 184, iar poligonul este cel de tir cu arcul din Mănăștur. Detalii la 0725087374.

archery-floresti

Așadar, plănuiește cineva să-și găsească un nou hobby? Voi ați încercat asta până acum?
Am mai scris despre locurile în care poți învăța echitație sau juca tenis.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!