Interviu: Se împlinesc 3 ani de petreceri în The Shelter

Home $ Interviuri | #clujlife $ Interviu: Se împlinesc 3 ani de petreceri în The Shelter

by | Sep 23, 2016 | Interviuri | #clujlife

Toți avem locuri de care ne atașăm emoțional și pe care ajungem să le numim “a doua casă”, iar pentru cei ce i-au călcat pragul de-a lungul timpului, Adăpostul a primit acest statut. Cu ocazia aniversării de 3 ani, am stat de vorbă cu membrii echipei și am aflat detalii legate atât de organizarea localului, cât și de obiceiurile de distracție ale clujenilor. Enjoy!

Radu Lazin – Owner
Care e tipologia tânărului ce vine în Adăpost ca într-o a doua casă și cum s-a schimbat ea de-a lungul celor trei ani?
Tipologia tânărului din Shelter, cred eu, este de a căuta un loc diferit unde poate să vadă un concert live, să participe la un party cu muzică diferită. Totuși cred că ea se schimbă de la an la an, e inevitabil: generațiile se schimbă, muzica se schimbă, localul se schimbă, nu cred că sunt în măsură să spun dacă în bine sau în rău.

Cum credeți că s-ar desfășura o noapte din cei mai agitați ani ai tinereții voastre în Shelter, fără a fi ști că e localul vostru?
Aproape la fel, excepție ar face faptul că nu m-ar lăsa barmanii să mai intru, din când în când, după bar.

Uneori petrecerile nu se încheie atunci când e programat să se întâmple asta, iar Shelter-ul se află într-o zonă centrală, locuită. Cum vă descurcați cu diminețile târzii?
Mergem acasă sau continuăm party-ul la cineva acasă, nu într-un alt bar :p

Digital Love ❤️ diseară la #adapost . #cluj #digital #love #viataincluj #ig_romania Photo ? @alexandra_bucur

A photo posted by The Shelter Cluj (@adapostagram) on

Dragoș Șuteu – Event planner
De ce aspecte țineți cont atunci când creați strategia din spatele booking-ului și calendarului de evenimente, și cum ați reușit să mențineți ridicat interesul în petrecerile tematice care se întâmplă deja de atât de mult timp?
Analizăm cu atenție detaliile ce țin de perioada în care se desfășoară evenimentul, gen muzical și activitatea studențească.
În principiu, încercăm să nu ne călcăm pe bătături și să facem să fie bine pentru toată lumea.
Personal nu mă ocup de petreceri, ci de concertele live, dar pot vedea că your basic party animal care iese în weekend în oraș vrea să-și bea și să-și danseze problemele acumulate în timpul săptămânii. Dacă muzica e bună și barul îi face cu ochiul, l-ai convins și va veni și pe viitor.

Numiți un eveniment din Shelter despre care ați putea să le povestiți nepoților voștri și detaliați răspunsul.
Sincer nu cred că aș vrea să le povestesc nepoților despre tinerețea mea, dar sigur nu voi uita niciodată seara de luni 27 octombrie 2014 la fosta Casă de Cultură a Sindicatelor, unde țineam în perioada aia niște evenimente. Concert Stoned Jesus, o trupă relativ mică pe atunci pe scena internațională de stoner rock, și Holy Motors, primul lor concert în Cluj. Au fost cam 600 de oameni, nu ne-am așteptat la așa ceva. Panică și delir ar fi doar doi termeni care să evidențieze ce era în capul meu atunci.

Concertul a fost excelent, toată lumea părea să se fi mega distrat. Partea cea mai amuzantă e că jumătate din public nici nu știa ce e un “Stoned Jesus” sau un “Holy Motors”. Era un grup care credea că se ține un party de goa, niște oameni mi-au zis că au văzut o locație, lumini aprinse, un afiș mișto și oameni care intră, alții doar erau curioși de ce e așa multă lume, așa că au intrat. De atunci sper la cât mai multe experiențe de genul.

Getting ready for tonight's show!#tankcsapda #adapost #igcluj #live #music #viataincluj

A photo posted by The Shelter Cluj (@adapostagram) on

Marmo – Fotograf
Probabil nu de puține ori ai auzit “îmi dai și mie pozele de vineri?”, “unde găsim pozele?” și alte variații. Însă premiul pentru cel mai insistent sau enervant solicitant merge la…
Ca fotograf, aud o mulțime de replici, mai mult sau mai puțin inteligente, legate de poze sau de propria persoană. Doresc să-mi anunț pe acestă cale fanii că da, părul ăsta lung e al meu! Acum că e oficial, sper că se vor mai potoli să mă tot întrebe asta.

Sandy Stancu – Comunicare și PR
Cum vezi tu o campanie de promovare pentru Adăpost greu de pus în practică, dar extrem de potrivită pentru local?
Un lucru foarte potrivit pentru local, dar și pentru scena underground din Cluj ar fi derularea unei colaborări între cluburile existente pe piață la momentul actual. După tragedia din Colectiv, lumea underground a trecut prin mari dificultăți, după cum toți știm, multe cluburi fiind închise în toată țara pe motivul nerespectării normelor de protecție.

În momentul de față, cluburile din Cluj merg pe nișe diferite, lucru favorabil pentru toată lumea, de la owneri la clienți. Eu sunt optimistă și consider că va veni momentul când vom fi pregătiți să ne unim forțele pentru a dezvolta împreună o strategie pentru ridicarea ștachetei în ceea ce privește mediul underground; să ne împărtășim experiențele și knowledge-ul acumulat, căci acest lucru va spori cu siguranță calitatea evenimentelor din Cluj-Napoca și experiența consumatorului de muzică.

Deocamdată, mi se pare greu de realizat, pentru că în momentul de față fiecare e focusat pe propria-i “ogradă”, iar propunerea de colaborare pare desprinsă dintr-un film SF. Eu o văd, însă, ca pe o oportunitate de evoluție colectivă, favorabilă mediului underground, atât din prisma organizatorului de evenimente, cât și a consumatorului.

Care au fost cele mai ciudate întrebări sau situații cu care te-ai confruntat în mediul online?
Gestionând partea de comunicare a unui club underground, mi se pare firesc că cele mai multe (& funny) mesaje primite de la clienți sunt despre lucrurile uitate în club sau garderobă (o gamă foarte variată, care se întinde de la articole vestimentare și accesorii, până la gadgeturi sau instrumente muzicale). Bineînțeles, sunt și o mulțime de oameni care ne roagă să ștergem pozele (incriminatorii!) în care i-am surprins distrându-se de zor – în timp ce se presupunea că învață pentru colocviu, sunt plecați din oraș sau sunt bolnavi.

Dar, de departe ce mai ciudată experiență pe care am avut-o online s-a petrecut cu câteva luni în urmă, în momentul în care am anunțat că nu va mai fi permis fumatul în local. Anunțul a stârnit o mulțime de discuții; păreri pro și, predominant, contra: am dat de oameni care ne-au implorat – la propriu- să nu adoptăm această lege, ci, mai degrabă să interzicem consumul de alcool, căci “el e capul tuturor răutăților”. Propunerile primite pe pagina de Facebook au fost foarte creative și trebuie să recunosc că, în unele cazuri, a fost o provocare să formulez explicații logice, realiste. Ar fi fost mai potrivit să răspund sub formă de ghicitoare.

Firma ne (des)cântă #2anniversary #adapost #viataincluj #concert #ig_romania #clujlife #nightlife Photo: @alexandra_bucur

A photo posted by The Shelter Cluj (@adapostagram) on

Lia Cucuianu – Graphic Designer
Adăpostul a avut parte de unele transformări în ceea ce privește afișele. Care e povestea din spatele variantelor recente, cum le-ai gândit?
Muzica și imaginea au mers întotdeauna mână-n mână. Fiecare event, concert sau party, are un concept și o identitate vizuală, pe baza căreia se poate elabora un design. În principiu, încerc să creez imagini care să fie în concordanță cu ideile propuse, dar și cu ideile mele în ceea ce privește muzica promovată și atmosfera creată de aceasta.

Ce anume crezi că și-ar găsi loc în design-ul localului, dar încă nu se poate realiza, din oarecare motive?
Adăpostul reprezintă, în primul rând, un loc de desfășurare al muzicii underground, acesta fiind un domeniu complex și divers, și are nevoie de repere vizuale care să evidențieze acest fapt. Localul a fost și va fi într-o perpetuă schimbare în ceea ce privește identitatea vizuală, la fel ca muzica pe care o promovează, un work in progress pentru noi, ca echipă.

All the right way.

A photo posted by Alexandra Hurducas (@alexandrahurducas) on

Ștefan Chifor – Suport tehnic
Care crezi că a fost un eveniment ce a schimbat în bine traiectoria clubului și i-a consolidat poziționarea în oraș?
Evenimente care au schimbat traiectoria clubului in bine sunt multe. Deși reprezint partea tehnică a clubului doar din noiembrie 2015 ,pot sa enumăr câteva evenimente precum: Stereotype Bizarre, Luciri Optzeciste, Kiss The Boys And Make Them Die, iar, după părerea mea , unul dintre cele mai reușite evenimente, care a facut o reală diferență în ceea ce reprezintă evenimente de mică și medie anvergură în Cluj, a fost concertul trupei Fallujha, care, din punct de vedere audio-vizual, a fost excelent!

Ești printre primii care află cerințele și impresiile de după ale artiștilor care performează în adăpost. A avut cineva vreo solicitare mai neobișnuită? Care au fost reacțiile lor ulterioare?
Solicitari neobișnuite întalnesc la tot pasul ,căci fiecare artist are câte un tabiet. Cea mai neobișnuită cerință a fost a artistului de talie internațională Jozef van Wissem, care a cerut trandafiri negri pe scenă, în timpul concertului. Din păcate nu am reușit să-i îndeplinim această dorință, însă am compensat prin crearea unei ambianțe extraordinare pe scenă, cu ajutorul luminilor și a proiectoarelor, astfel încât la finalul concertului, atât artistul, cât și managerul său mi-au mulțumit personal pentru atmosfera creată. A fost un eveniment reușit pentru toată lumea: organizatori, artist și clienți.

One of the best parties this year | kisstheboysandmakethemdie ❤️ #adapost #thesheltercluj

A photo posted by Alexandra Bucur (@alexandra_bucur) on

Noi le mulțumim pentru răspunsuri și vă spunem că Adăpostul sărbătorește cei 3 ani de existență cu un weekend plin de eveniment speciale. Petrecerea a început deja aseară. Voi ce amintiri aveți în Shelter?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!