AFA Cluj lansează a doua ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT

by | Oct 7, 2016 | Știri Cluj

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, împreună cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, lansează cea de-a doua ediție a proiectului Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT. Proiectul a demarat în octombrie 2015, iar prima ediție a însemnat peste 7.500 de participanți, 22 de licee partenere și o finală televizată.
Desfășurată în perioada octombrie – decembrie 2016, ediția a II-a se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani. Aceștia vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă și vor concura prin completarea contra-cronometru a unor teste grilă, iar în finală se vor întrece în fața publicului, în cadrul unui spectacol televizat, având șansa de a câștiga premii în valoare totală de 15.000 de lei. Pentru fiecare categorie de vârstă, câștigătorul premiului I va merge acasă cu 2.500 de lei, ocupantul locului doi cu 1.500 de lei și cel de pe locul trei cu 1.000 de lei.

Popularitatea de care s-a bucurat prima ediție ne-a încurajat ca la doar cinci luni de la finală, să le oferim din nou șansa tinerilor clujeni să-și testeze cunoștințele de cultură generală. Am fost impresionați de entuziasmul și perseverența participanților și suntem nerăbdători să vedem cum s-au pregătit pentru această ediție – a declarat Mihaela Rus, Președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj.

Printre cele 25 de licee clujene care s-au înscris deja în competiție se numără Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”. Tinerii de 18-25 de ani se pot înscrie pe site-ul www.cuget.afacj.ro, până la data de 26 octombrie.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj s-a alăturat acestui proiect educațional de creștere și legitimare a culturii generale individuale, fiindcă este esențial ca elevii clujeni să aibă oportunitatea de a-și testa cunoștințele în astfel de competiții, pe lângă olimpiadele clasice cu subiecte individuale. Proiectul CuGeT contribuie substanțial la dezvoltarea gândirii tinerilor clujeni a competențelor cheie și susține eforturile noastre de a oferi un act educațional de calitate – a adăugat Valentin Cuibus, Inspectorul Școlar General al județului Cluj.

Concursul începe cu etapa pe clasă, în 26 octombrie. Elevii care răspund corect la minim 20 dintre cele 25 de întrebări se califică direct în semifinală (19 noiembrie). În paralel, tinerii de 18-25 de ani vor susține prima proba în data de 29 octombrie. Primii 15 din cele trei grupe de vârstă se vor întâlni în marea finală, desfășurată în data de 26 noiembrie, sub forma unui show televizat, prin sprijinul co-organizatorului, TVR Cluj.

olimpiada-cuget

Cea de-a doua ediție CuGeT beneficiază de o finanțare de 25.000 de lei de la bugetul local, în urma competiției de proiecte desfășurată de municipalitate în luna aprilie. „Proiectul CuGeT are rezultate vizibile și de lungă durată în comunitatea locală și are toate șansele să devină în timp un adevărat brand de Cluj. Vom continua să sprijinim astfel de inițiative venite din partea mediului de business, care încurajează și susțin interesul tinerilor pentru cultură”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul este susținut și de mediul de afaceri. La fel cu prima ediție, EXIMTUR este partenerul principal. „Suntem prima companie care a decis să susțină financiar proiectul și ne bucurăm mult că avem șansa de a colabora în continuare. Ediția I ne-a arătat ce tineri frumoși și inteligenți avem, ce mare e dorința lor de dezvoltare și ne-a dat speranța că ei vor forma o nouă generație de antreprenori și angajați profesioniști și bine pregătiți”, a declarat Lucia Morariu, directorul general al EXIMTUR.

Tags: afa cluj | cuget

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This