În adâncuri @ Teatrul Maghiar

Home $ Articole $ În adâncuri @ Teatrul Maghiar

by | Oct 10, 2016 | Articole

Maxim Gorki: În adâncuri
Traducea în limba română: Annamária Radnai

Spectacolul se bazează pe o nouă şi contemporană adaptare a piesei Azilul de noapte de Maxim Gorki realizată de regizorul Yuri Kordonsky. La conferința de presă organizată cu ocazia premierei, acesta a declarat că, în opinia sa, „viziunea idealistă a lui Gorki asupra lumii nu mai este valabilă în contextul întâmplărilor din secolul al XX-lea. De aceea, am încercat să ”sap” mai adânc în interpretarea social-istorică a piesei pentru a ajunge la întrebările centrale ale ființei umane: ce înseamnă a fi om în această lume abandonată de Dumnezeu; ce rost are viața omului pe Pământ, care este responsabilitatea lui față de sine și de ceilalți? Această interpretare a motivat și revenirea la titlul original al piesei, În adâncuri însemnând mai degrabă o descriere filosofică a lumii interioare a caracterelor, şi nu doar o locație fizică. ” La realizarea spectacolului a contribuit trupa Teatrului Maghiar, care a lucrat ca o adevărată echipă – a mai adăugat regizorul.
Dragoș Buhagiar, scenograful spectacolului, a declarat că spațiul, un pod ars poate însemna pentru personaje un fel de Plută a Meduzei și a speranței care plutește în univers. Scenograful a mai adăugat că nu a avut intenția de a reprezenta realitatea străzii, gama de culori sumbră a acestei lumi, completată de luminile mai puțin teatrale, făcând ca spațiul să fie specific țării noastre.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii: András Hatházi, Imola Kézdi, Éva Imre, Gábor Viola, Loránd Farkas, Júlia Laczó, Anikó Pethő, Sándor Keresztes, Ervin Szűcs, Miklós Bács, Áron Dimény, Zsolt Bogdán și Péter Árus.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!