15 Instagrammeri din/de Cluj pe care să-i urmărești

Home $ Articole $ Recomandări $ 15 Instagrammeri din/de Cluj pe care să-i urmărești

by | Nov 1, 2016 | Recomandări

Generaţia noastră îşi trăieşte viaţa în două dimensiuni: offline şi, din ce în ce mai mult timp, online. Am mutat în mediul online prieteniile, întâlnirile, cumpărăturile, locul de muncă, cursurile de la facultate, încet-încet terminăm de amenajat noua viaţă. Curiozitatea mea e: dacă noi toţi suntem aici, cine a mai rămas acolo, afară, în „lumea reală”?

Sunt ei, fotografii, bloggerii, oamenii cu orice telefon cu o cameră, care văd frumuseţe în orice şi o împărtăşesc cu noi. Iar azi vă facem cunoştinţă cu 15 instagrammeri din Cluj-Napoca, 15 feluri de a privi lumea. Dacă le daţi follow chiar acum, vă transformaţi news feed-ul într-un univers plin de culori, locuri familiare sau exotice, portrete vesele sau triste şi detalii ascunse din surprinzătorul nostru oraş.

Pentru că, în ciuda faptului că ne-am mutat în online, ne place să fim înconjuraţi de frumos: oameni, locuri, imagini, cuvinte. Totul e musai să fie atrăgător şi să placă simţurilor. Şi mai important e să transmită ceva. Aşa că nu am scris despre oricine, ci despre oameni care au trezit în noi sentimente de bucurie, satisfacţie, dorinţă, entuziasm sau curiozitate prin simpla postare a unei poze.

Nu ne-am ghidat neapărat după numărul de followers sau like-uri de care se bucură cei enumeraţi, iar ordinea este aleatorie. Lista este o compilaţie a câtorva hashtag-uri populare la care am alăturat orele întregi petrecute de noi pe Instagram. Aşa că, fără să ne mai lungim prea mult, ei sunt „artiştii” ce mândri reprezintă Clujul. Priviţi, simţiţi, urmăriţi-i şi împrăştiaţi apreciere şi inimioare.

15-instagrammeri-clujeni

Lavinia Cernău (lavinia_cernau)
Felul în care Lavinia se joacă cu lumina şi efectele create de aceasta ne face mai blânzi, mai calmi, mai înţelegători. Profilul ei te-ar putea convinge că nu ai nevoie de nimic în lumea asta, doar de încă o rază de soare, fie ea şi diferită decât cea de pe cer.  

A glimpse of Cluj ✨

O fotografie postată de Lavinia Cernău (@lavinia_cernau) pe

Ovidiu Pop (ovidiupop)
179,5 km² are Clujul şi Ovidiu încă mai găseşte zilnic un colţ nevăzut de nimeni. Ştim că există, ştim cum arată, dar toate prind un alt contur în momentul în care sunt surprinse de camera lui.

Luciana Apetroae (lucianapetroae)
Luciana reprezintă mixul perfect de alb, negru şi culori.  Cu un stil aparte, pozele ei nu surprind doar peisaje, oameni sau detalii, ci emoţii şi sentimente în starea lor primară.

Photo Marathon Cluj 2016 – tema de concurs #contradiction , premiul juriului #amateur ?

O fotografie postată de Photographer (@lucianapetroae) pe

Victor Petric (petric.victor)

Victor se lasă definit de arta vizuală şi a traspus cu succes tainele meseriei sale prin sculptarea de frânturi din cotidian. Pasiunea pentru fotografie îl determină tot mai des să depăşească graniţele Clujului pentru a ne aduce mereu “altceva”.

#cluj #clujnapoca #viataincluj #ilovecluj #clujlife #ig_romania #insidecluj

O fotografie postată de Petric Victor (@petric.victor) pe

Ruxandra (rux.o)

Dacă credeai că un Sony Xperia nu poate captura un Cluj la fel de plin de viaţă şi culoare, mai gândeşte-te. Ruxandra ne oferă aproape în fiecare zi un motiv pentru a realiza că frumuseţea unui loc nu este  nicidecum dată de specificaţiile camerei, ci doar de viziunea şi simţul estetic al fotografului.

Vlad Berte (vladberte)
Vlad şi-a transformat profilul de Instagram într-un jurnal al propriei existenţe, fotografiile sale fiind spontane, trăite în timp real şi legate de un moment sau o stare, o emoţie. Lupa pe care o poartă în buzunar a devenit semnul său distinctiv, iar toate florile sunt deja un laitmotiv.

Having a very pink Friday ? #magnifiedflower

O fotografie postată de Vlad (@vladberte) pe

Ingrid Teodosiu (ingridteodosiu)

Cunoscută pentru munca sa de designer, Ingrid nu se mândreşte doar cu colecţiile fabuloase de haine. Postările sale sunt încă o dovadă a viziunii echilibrate asupra vieţii, la care tânără adaugă mereu un strop de creativitate.

The queen is back in town! ??

O fotografie postată de Ingrid (@ingridteodosiu) pe

Claudiu Moisescu (themoise)
O singură privire pe profilul lui Claudiu şi o să vă daţi seama că alb şi negru nu mai sunt demult non-culori. Pentru că nimic ce începe cu “non” nu ar putea fi atât de animat, atât de real.

Cristina Pavelean (cristina.pavelean)
Încă de la primul popas pe profilul Cristinei suntem avertizaţi că arma ei de “atac” este Iphone-ul personal. Mai aruncăm o privire şi descoperim totuşi că nu e singura, căci #vscocam nu poate însemna decât un singur lucru: tot ce ai nevoie pentru o poză reuşită este un Iphone, un program de editat şi ochi magici.

Robert Katai (katairobi)
Robert e Instagrammer prin definiţie, în general pasionat de digital marketing. Fiind printre primii militanţi ai acestei platforme în Cluj, el crede cu tărie că în viaţă trebuie să testezi iar şi iar. Din acest motiv, de-a lungul timpului, a adoptat stiluri diverse: minimalist – dinamic,  urban, black&white etc.

Share some ? with Cluj-Napoca

O fotografie postată de Robert Katai (@katairobi) pe

Irina Rusu (coffentropy)
Irina va pune rapid pe fugă orice stare negativă prin stilul ei jucăuş, copilăresc, amuzant, vesel, şi am mai avea pentru ea doar cuvinte de laudă.  Amprenta sa, edit-ul original ce dă glas pozelor, va fura zâmbetele voastre instant.

Mihail Onaca (mihailonaca)
Mihail recunoaşte că este un idealist şi vede doar frumosul. Veteran în ceea ce priveşte pasiunea pentru fotografie, el surprinde în principal străzile şi oamenii Clujului. Cu aparatul în mână, caută în permanenţă o lume fără urât, fără kitch. Şi norocul nostru e că o găseşte!

Autumn reflections ? #cluj

O fotografie postată de Mihail Onaca (@mihailonaca) pe

Ana Maria Maxim (anamariamaxim)
Activitatea Anei Maria pe Instagram nu are o istorie îndelungată. Acest lucru nu o opreşte însă din a-şi prezenta cu încredere viaţa, aşa cum o vede ea: trăim toţi sub acelaşi cer albastru, înconjuraţi de verde şi flori ce ne încântă zilele.

Alexandra Bucur (alexandra_bucur)
Apărut acum câţiva ani din dorinţa de a se retrage într-un mediu nu la fel de „aglomerat”, contul de Instagram al Alexandrei s-a conturat treptat. Astfel, clădirile, străzile, ferestrele , copacii – frânturi din viaţa oraşului – au prins viaţă într-un joc al unghiurilor.

?? #clujyards

O fotografie postată de Alexandra Bucur (@alexandra_bucur) pe

Raluca Ciornea (ralucaciornea)
Fotograf de profesie, Raluca îşi îndreaptă obiectivul aparatului spre chipuri, spre un tip de frumuseţe ce poate reflecta doar suflete minunate: cea exterioară. Însă nu puţine sunt dăţile în care ne surprinde cu cadre impresionante din natură şi din viaţa sa de zi cu zi, motiv pentru care încheiem lista aceasta cu toată aprecierea pentru munca ei şi a tuturor celor enumeraţi.

Today’s magic ❤️?? #lavander #fields #forever #love #alltheway #colors #purple #beauties

O fotografie postată de RalucaIoana (@ralucaciornea) pe

Voi ce Instagrammeri clujeni urmăriţi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!