Programul lunii noiembrie la Reactor

Home $ Articole $ Programul lunii noiembrie la Reactor

by | Nov 4, 2016 | Articole

Noiembrie vine la Reactor cu spectacole bune, de-ale casei sau invitate, cu o premieră, un concert și o lectură, iar asta doar la o primă vedere!

Începem luna cu Ada Milea & friends într-un Concert’n cartier, special și exclusiv pentru vecinii din Mărăști – în cadrul unui proiect Com’on Cluj. Continuăm cu În viitorul apropiat, care se joacă de data aceasta într-un cadru special – în Festivalul Temps d’Images, pe 13 noiembrie. Chiar a doua zi, încheiem prima ediție Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică, cu premiera spectacolului Proteine fluorescente, pe un text scris în iulie la Reactor de unul dintre cei cinci autori rezidenți. În aceeași săptămână, pe 17, primim în vizită, tot în cadrul unui proiect Com’on Cluj, spectacolul Ashes Afar, în regia lui Bobi Pricop – o producție lăudată și răs-lăudată de presa internațională. Următoarea zi, Genunchii noștri se ating!, într-un spectacol care șterge barierele dintre public și performeri, și imediat după, lecturăm din nou Tatăl meu, preotul, de Gabriel Sandu, un alt text scris în iulie în cadrul Drama 5 – de data aceasta evenimentul face parte din Serile Filmului Gay.

Săptămâna următoare vin, unul după altul: Dispariția, într-o distribuție nouă (bine ai venit, Csepei Zsolt!), proaspătul via negativa și Docuanimal, spectacolul uneia dintre echipele noastre de rezidenți din cadrul proiectului Fresh Start.

În sfârșit, ultima zi a lunii marchează și prima colaborare a Reactorului cu Festivalul Internațional de Teatru Interferențe, prin găzduirea spectacolului Toys: A Dark Fairy Tale, de Saviana Stănescu, în regia lui Gábor Tompa.

reactor-noiembrie-2016

PROGRAMUL DETALIAT AL LUNII NOIEMBRIE

Vineri, 7 noiembrie, ora 21.00
CONCERT’N CARTIER
Cu: Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu, Cristian Rigman, Sânziana Tarța

Intrarea liberă, pe bază de rezervare.

Duminică, 13 noiembrie, ora 19.00
ÎN VIITORUL APROPIAT
În cadrul Festivalului Temps d’Images

Luni, 14 noiembrie, ora 19.00
PROTEINE FLUORESCENTE
PREMIERĂ

Regie: Leta Popescu
Text: Alexandra Pâzgu
Scenografie colectivă
Consultant scenografie: Radu Lărgeanu
Sound: Mihai Moș

Cu: Alexandra Caras, Bianco Erdei, Cătălin Filip, Oana Mardare, Doru Taloș

Joi, 17 noiembrie, ora 19.00
ASHES AFAR

Un cuplu. O valiză. Un joc pierdut. O amintire re-jucată. Când Aine își pierde memoria, Mihail construiește o formă de terapie pentru a o aduce înapoi. Dar terapia cu cel pe care-l iubești poate deveni un joc extrem de alunecos. Ce se întamplă atunci când regula se schimbă? Ashes Afar pătrunde aspectele socio-politice, cu o doză ridicată de umor negru. Descoperiți viețile din interiorul acestui cuplu de tineri imigranți și vedeti cum se dezvăluie în această poveste fragmentată, ce vorbește despre dragoste, amintiri și pierderea amândurora.
Intrarea liberă, pe bază de rezervare.

Vineri, 18 noiembrie, ora 19.00
GENUNCHII NOȘTRI SE ATING!

Un spectacol deosebit de solicitant, atât pentru actori cât și pentru spectatorii prezenți. Fiecare dintre replici este împărțită cu publicul, în așa fel încât întreaga poveste devine una despre intimitate și împărtășire. Fiecare trăire este dăruită publicului pentru a fi trăită. Actorii nu joacă, ei se joacă cu ceilalți, îi includ în joc.

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00
TATĂL MEU, PREOTUL
Spectacol-lectură în cadrul Serilor Filmului Gay

Vineri, 25 noiembrie, ora 19.00
DISPARIȚIA
Spectacol de teatru

Pornind de la un eveniment concret – dispariția unui elev – spectacolul urmărește reacțiile, relațiile și modul de raportare la lume a cinci adolescenți aduși împreună de circumstanțe și nu de afinități. Deși în ierarhia clară a liceului aceștia ocupă locuri fixe, diferențele dintre ei sunt superficiale – dincolo de ele, sunt uniți de aceeași perspectivă asupra figurilor de autoritate care îi limitează, asupra educației care vrea să îi modeleze după un anumit tipar, asupra mass-media care oferă spectacole absurde în căutare de rating.

Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 19.00
VIA NEGATIVA
Spectacol de teatru

via negativa aduce în discuție relația dintre individ și avatarurile sale, chestionând teme ca relația oamenilor cu tehnologia sau condițiile de muncă în capitalism.
Construit după metoda teatrului devised, spectacolul este rezultatul unui laborator în care echipa de lucru a încercat să răspundă la întrebări precum De ce alegem să ne izolăm? Cum ne implicăm în societate? sau Ce anume ne face să devenim activi în societate?
via negativa oferă o perspectivă în care acțiunile se definesc prin absență, lipsă sau inactivitate.

Duminică, 27 noiembrie, ora 19.00
DOCUANIMAL
Spectacol de teatru

Sunt animalele ființe inferioare oamenilor? Știm întotdeauna care sunt necesitățile animalelor noastre? Le acordăm suficientă atenție? Care este motivația noastră reală atunci când ne alegem un șarpe, o iguană sau un câine ca și animal de companie? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care spectacolul Docuanimal încearcă să răspundă, surprinzând atitudinea și poziția oamenilor în relație cu animalele pe care le întâlnim în fiecare zi. Realizat în urma unui proces de documentare, spectacolul s-a construit pe baza materialelor obținute în interviuri cu persoane a căror activitate implică direct animalele, precum și din poveștile oamenilor de lângă noi, a căror viață s-a schimbat odată cu apariția unui animal de companie.

Miercuri, 30 noiembrie, ora 22:00
TOYS: A DARK FAIRY TALE
În cadrul F.I.T. Interferențe

Shari s-a născut într-o ţară sfâşiată de război, trăiește și se îngrijește singură. Clara a crescut în New York, aparent având de toate. Aceste două personaje foarte diferite, care au dus alte vieţi, pornesc într-o călătorie suprarealistă pentru a se întâlni față-n față într-o întâlnire explozivă și pentru a descoperi un secret comun din trecutul lor. În această dramedy, scrisă de premiata Saviana Stănescu, punem cap la cap piesele unei vieți sfâșiate de război, în timp ce personajele – identităţile noastre alternative – se reîntâlnesc după 30 de ani. Cu umor şi suspans, artistele aduc imaginile eclectice ale scenei artistice din Los Angeles în Europa. Prin explorarea identității, TOYS se întreabă în cele din urmă ce înseamnă să aparţii.

O producție J.U.S.T. Toys Productions (Statele Unite ale Americii)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!