Parcuri din Cluj: Unde ieșim în funcție de preferințe?

Home $ Descoperă Clujul $ Parcuri din Cluj: Unde ieșim în funcție de preferințe?

by | Nov 7, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Nu are niciun sens să te închizi în casă și să te lași prins în melancolia specifică anotimpului. Hai mai bine să te bucuri de niște peisaje superbe, să respiri aer curat și să descoperi ce activități îți fac cu ochiul prin parcurile din Cluj.

parcuri-din-cluj

Dacă și tu simți nevoia unei ieșiri liniștite, hotărăsc să începem cu parcurile destinate relaxării. Așa că, hai să pornim într-o plimbare prin următoarele locuri.

Și dacă ți-ai propune să-l ocolești, tot în Parcul Central vei ajunge inevitabil, căci este bucuria iubitorilor de natură, dar poate satisface și cele mai capricioase persoane. Fie că ești în căutarea de evenimente culturale, a plimbărilor pe alei, a rățuștelor de pe Lacul Chios, a spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copii, a aparatelor de fitness, a terenurilor de baschet sau poate a pozei perfecte pentru contul de Instagram, le găsești pe toate în zona centrală a orașului, pe malul Someșului.

A post shared by Monica (@a.monica07) on

Nu ești tu o persoană prea sportivă. Mai degrabă preferi peisajele frumoase și momentele de visare departe de agitația cotidiană, dar mereu îți propui să faci mai multă mișcare. Dacă te regăsești, am găsit soluția perfectă pentru tine. Belvederea din Parcul Cetățuia este una impresionantă, dar până să ajungi acolo trebuie să urci un număr la fel de impresionant de scări, mai exact 237! Deci, ai grijă să te încalți cu pantofi comozi.

Iulius Parc nu e cel mai mare, dar e locul perfect pentru o ieșire spontană, când nu ai bani de cumpărături la Mall. Îți poți savura cafeaua pe pontonul lacului, poți citi o carte la umbra unei sălcii, îți poți depăși limitele la o alergare în jurul lacului sau dacă ești o persoană romantică, nimic nu se compară cu o plimbare la apusul soarelui.

Look at this incredible view❤️ #Cluj #sunset #Romania #photography #travel

O fotografie postată de Alexandra Neagoe (@adneagoe) pe

Grădina Miko. Cum adică nu știi unde e? Studenții îi mai zic și Parcul de la Geogra’. Micuț și situat în Hașdeu, e loc cu mult verde, cu alei și bănci, unde să-ți petreci pauzele dintre cursuri sau să evadezi într-un loc liniștit, dacă ești prin zonă.

Tind să cred că ne-am relaxat destul. Ce zici, mergem să facem niște sport?

Să ne înțelegem, sport poți face oriunde în aer liber, dar Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hațieganu sau, mai simplu, Parcul Babeș este raiul iubitorilor de mișcare. Situat de-a lungul Someșului, în partea vestică a orașului, cu intrarea dinspre Strada Plopilor sau Sala Sporturilor, parcul are de toate pentru toți. Dacă nu ești student sau personal al UBB, atunci simpla intrare te va costa 3 lei. Iar pentru celelalte facilități este nevoie să plătești separat: pista de alergare (3 lei), teren de tenis (30 lei/ora), teren baschet (45 lei/ora), teren fotbal (45 lei/ora), bazin de înot (15 lei/adult, 12lei/copil/3 ore). Mai multe activități organizate în Parcul Babeș poți găsi aici.

#cardio?

O postare distribuită de Denisa Roşu (@rosudenisa) pe

Dacă îți place să trăiești periculos pe skate, bmx, trotinetă sau role, atunci Parcul Rozelor vine în întâmpinarea ta cu cel mai modern skatepark din oraș. În plus, parcul mai e dotat cu două terenuri de baschet, spațiu de joacă pentru copii, aparate de fitness și este deschis vizitatorilor între orele 8.00 și 22.00.

Pentru a ajunge din Parcul Babeș în Parcul Rozelor, trebuie să parcurgi o distanță de un kilometru pe Faleza Someșului. Dacă ai bicicleta sau role te vei bucura de un drum lin pe o pistă proaspăt refăcută, iar dacă nu, vei rămâne doar cu amintirea unei alergări cu o priveliște de senzație.

Ieșirile petrecute cu familia sunt în sine perfecte datorită factorului emoțional. Oricare dintre parcurile de mai sus reprezintă locuri potrivite dacă simți că ți-ai putea încărca bateriile alături de cei dragi ție. Iată câteva recomandări de parcuri, dacă în familie sunt și copii.

Departe de agitația urbană, în Cartierul Gheorgheni, pe Aleea Detunata te poți bucura de oază de liniște în Parcul Mercur. Deși e amenajat cu spațiu de joacă pentru copii, aparate de fitness, zonă specială pentru câinii, bănci și mese acoperite, te vei simți ca într-o pădurice datorită copacilor foarte înalți și spațiilor verzi interminabile. Dacă vei zări și veverițe, îți garantez că ieșirea ta va fi una perfectă.

Late night walk #autumn

O fotografie postată de Serban Mihai (@serban_mihai) pe

Un alt loc destinat momentelor liniștite, de data aceasta pentru locuitorii cartierelor Mănăștur și Zorilor, este Parcul Iuliu Prodan. Intrarea se face pe Strada Gheorghe Dima și, odată ajuns, vei dori să descoperi fiecare colțișor. Bine ar fi să nu pierzi noțiunea timpului, căci în această perioadă a anului parcul se închide la ora 18.00.

Picnic în parc ??

O fotografie postată de Andreea Bompa-Oprea (@andreeabompa) pe

Dacă nici bunicii tăi nu au o casă la țară undeva în Transilvania, poți încerca o vizită în Parcul Etnografic Național Romulus Vuia. Vei găsi acolo un un sat amenajat cu gospodării, biserici și meșteșuguri din diferite zone. Parcul este situat la periferia orașului, pe lângă Pădurea Hoia și este deschis de miercuri până duminică între orele 9.00 și 16.00, pentru această perioadă a anului. Tariful de intrare este 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii, elevi, studenți sau pensionari.

Sunday afternoon ? #traditionnow #cluj

O fotografie postată de • Sandra Bendre • (@sandrabendre) pe

Profită cât mai poți de aceste peisaje și ieși la o plimbare prin parcuri, căci în curând vine iarna peste noi. Care este parcul tău preferat?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!