4 localuri noi în Cluj unde trebuie să mergi

Home $ Articole $ Cum a fost la $ 4 localuri noi în Cluj unde trebuie să mergi

Nu s-a plâns Clujul niciodată. Nici de lipsă de activităţi, nici de petreceri, nici de artişti naţionali sau internaţionali, de localuri nici nu s-a pus problema. Nu apucăm să ne acomodăm bine cu o cafenea sau un restaurant, să apucăm măcar să-l luăm în considerare ca „un loc în care ne place să mergem”, că hop! apare altul. Şi curioşi din fire cum suntem, nu ne putem abţine să-i trecem pragul şi să vedem „dar acolo cum e?”

Eu nu am mai stat pe gânduri şi le-am luat la rând. Nu de alta, dar cineva trebuie să vă spună cum e, în caz că sunteţi sceptici la nou şi aveţi nevoie de un imbold.

4-localuri-noi-in-cluj

Nu-mi plac zilele reci de toamnă şi copacii goi, dar dacă priveşti prin fereastra de la Chios Social Lounge, parcă totul arată altfel. Locaţia este una de vis, în Parcul Central, oferind o panoramă completă nu doar asupra lacului, ci chiar a naturii în mişcare. Interiorul – liniştit, cald, spaţios – este în deplină concordanţă cu ceea ce îşi propune Chios să ofere celor care îi păşesc pragul: un loc de întâlnire cu propria persoană.

Mi-am ales o masă de unde am putut privi direct prin ferestrele imense. Am comandat quesadilla cu pulpe de pui (29 lei), trebuia neapărat să gust ceva din meniul atât de ofertant. A sosit înainte să apuc să mă plâng măcar o dată că mi-e foame şi am mâncat totul pe nerăsuflate. Prietena mea a băut un Flavoured Latte (12 lei), dulce, cremos, perfect. Ce-i drept, nu pot spune despre preţuri că sunt mici, dar le consider potrivite având în vedere servirea impecabilă, gustul preparatelor şi experienţa în sine. Înăuntru, e locul perfect pentru a admira toamna. Pe terasă, ne întâlnim la primăvară!

Adresă: Parcul Central Simion Bărnuţiu | Site | Facebook |

Mergem puţin mai departe de aglomeraţia zonei centrale şi ajungem la Brâncuşi 85 – Record Bistro. Încă de afară ne-au făcut cu ochiul specialităţile zilei: salată cu năut şi feta (15 lei), pork la wok teriyaki cu noodles de orez (17 lei), năut şi legume tagine cu cous cous (17 lei), dar noi am ştiut de la început că voiam budinca de tapioca (7 lei). Şi nu ne-a dezamăgit! Am mai făcut câţiva paşi şi ne-au întâmpinat şi vinyl-urile, vedetele locaţiei.

Localul îşi doreşte să se poziţioneze ca fiind diferit – prin mâncarea vegetariană, dar şi prin evenimentele ce îmbină jazz-ul cu serile cu DJ şi interpretările live. În timpul petrecut acolo ne-am simţit parcă desprinse de tot. Era ora 6 şi eram patru oameni în bistro. În afară de notele unor cântece reconfortante, răsuna doar liniştea. Şi era al naibii de bine!

Adresă: Str. Constantin Brâncuşi, nr. 85 | Site | Facebook |

Situat în inima campusului Haşdeu, aproape de poftele neaşteptate şi diverse ale studenţilor în materie de mâncare, Brisetto este un local micuţ, simplu, dar care ar putea ajunge rapid în topul preferinţelor acestora prin noul concept pe care îl aduce: bruschette cu ton, bacon sau creveţi. Bucuria vine odată cu platoul, pentru că veţi fi surprinşi de o porţie măricică, total neaşteptată având în vedere micile gustări cu care eram obişnuiţi. S-ar putea ca prezentarea platoului să vă supere puţin, dar asta doar pentru că va trebui să amânaţi momentul mâncării şi să uploadaţi o poză pe Instagram sau Snapchat, toate acestea în timp ce sunteţi înconjurat de un miros delicios. Dificil, nu?

Preţurile sunt…studenţeşti. Cafea 5 sau 6 lei, limonadă clasică 6 lei, fresh-uri şi shake-uri 10 lei, iar majoritatea tipurilor de bruschette le puteţi încerca la 10 sau 12 lei, doar cele cu creveţi ajungând la 20 lei. Eu am vrut neapărat să gust măcar un fel, iar băieţii simpatici de acolo mi-au spus de oferta pe care o aveau şi uite aşa, cu 15 lei, m-am săturat cu o porţie de bruschette cu bacon şi am băut şi un Redd`s Cranberry.

Adresă: B.P. Haşdeu, nr. 57A, vizavi de Biblioteca UMF | Site | Facebook |

O ultimă oprire am făcut-o în Piaţa Unirii, la 25th) downtown flavours. Am ajuns în jurul orei 8 şi cu greu ne-am strecurat înăuntru. Era plin, dar ni s-a oferit un loc la bar. Sfatul meu este să sunaţi pentru o rezervare atunci când vă hotărâţi să mergeţi, pentru că oricât de mult şi-ar dori cei de acolo să vă ajute, puteţi pleca dezamăgiţi că nu aţi avut unde să staţi.

Designul este modern, atmosfera extrem de relaxantă, personalul atent, iar muzica e numai bună pentru ieşiri cu prieteni sau familia. Meniul este împărţit în trei categorii: gastronomie, bar şi vinotecă. Mic dejun, prânz sau cină, aici vă puteţi începe şi termina ziua, căci oferta este bogată şi aveţi de unde alege. Preţurile sunt specifice zonei în care este amplasat localul, astfel încât puteţi bea un Irish Coffee cu 15 lei sau un fresh de portocale cu 12 lei. Deserturile sunt de-a dreptul ademenitoare, iar dacă cedaţi tentaţiei, cel mai bine ar fi să comandaţi Lava Cake. Este delicioasă!

Adresă: Piaţa Unirii, nr. 4-5 | Facebook |

Eu v-am povestit cum a fost. Voi când mergeţi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!