Alternosfera – trupa din Chișinău care a cucerit Clujul

by | Nov 12, 2016 | Articole

Aseară, Alternosfera a susținut unul dintre ultimele concerte de promovare a albumului Hausoleum, respectiv a tripticului Epizodia, în proasăt-deschisul Form Space. Un public de peste 700 de oameni au dat din cap timp de două ore pe ritmurile melodice de metal alternativ, din piese precum « Flori de mai », « Ploile nu vin » sau « Wamintirile » ; dar și pe noile ritmuri ale albumului Hausoleum.

alternosfera

Concertul s-a aratat promițător încă de dinainte de începere, întrucât biletele online au fost epuizate până în ziua cea mare, iar coada de la intrare te făcea sa iți dai seama că o petrecere pe cinste va avea loc înăuntru. Warm-up-ul cu ritmuri groovy si 90’s a făcut ca așteptarea trupei Alternosfera să fie mai plăcută. Până la sosirea pe scena a trupei, fanii puteau achiziționa tricouri cu emblema oficiala AS sau CD-uri cu noul albumul Hausoleum.

Concertul a început la ora 12:30 și încă din start, atmosfera a fost incredibilă. Publicul fascinat a cântat cuvânt cu cuvânt fiecare vers, fiecare strofă, cu atât de mult devotament încât iți dădeai seama că versurile le vorbeau fiecaruia în parte. S-a dat din cap, s-a sărit, s-au ridicat mâinile în aer și s-a aplaudat incontinuu înainte de sfârșitul concertului, cand cei cinci membri ai trupei – Marcel Bostan (solist), Serghei Aladin (chitarist+clape), Marin Nicoara (chitarist+clape), Eugen Bodea (toboșar) si Sergiu Krasnov (basist) – au coborât de pe scenă. Spre încantarea noastră, după pauza indelungată de aplauze, aceștia au revenit pe scenă și au continuat concertul cu încă 3 piese renumite: « Orașul 511 », « Flori de mai » și « Columb ».

alternosfera-4

Pentru cei ca și mine care au avut norocul să mai prindă un loc în față, experiența a fost cu atât mai specială. Am văzut de aproape cu câtă pasiune unii dintre artiștii mei preferați iși susțin concertul și m-am bucurat de vocea incredibilă a lui Marcel Bostan, care sună la fel de bine live, dacă nu chiar mai bine. Am văzut cu câtă admirație priveau cei de pe margine concertul și cu cât extaz dansau cei din față, însă indiferent de unde au stat, fanii au trăit la maxim fiecare melodie.

alternosfera-1 alternosfera-2 alternosfera-3

Așadar, concertul Alternosfera din Form a fost cu siguranță unul reușit, cu o atmosferă demențială și o locație pe măsură. Așteptăm cu nerăbdare următorul lor concert la Cluj!

credit foto: Vizi / Alexandra Sofoni

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This