Unde jucăm board games în Cluj-Napoca

Home $ Descoperă Clujul $ Unde jucăm board games în Cluj-Napoca

by | Nov 16, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Jocurile de societate (board games) au cunoscut o popularitate foarte mare în România anilor ’80 și ’90, când posibilitățile de divertisment erau reduse. De câțiva ani însă, acestea au devenit îndrăgite de oamenii de toate vârstele, care le-au redescoperit farmecul.

Tu și prietenii tăi sunteți fani board games, dar v-ați plictisit să vă jucați acasă? Dacă nu știai, în Cluj sunt câteva locuri unde poți îmbina ieșitul în oraș cu jucatul board game-urilor preferate.

The Guild Hall
Anti-cafenea, spațiu de co-working și loc dedicat organizării de evenimente. Așa s-ar descrie în câteva cuvinte The Guild Hall. Dacă e să folosim expresii mai lungi, am putea spune că centrul amintit este locația potrivită atât pentru împătimiții de board games, cât și pentru cei care sunt curioși să descopere noi jocuri din această categorie. Aici nu e niciodată timp de plictiseală, mai ales că puteți alege între 4 comunități la care să vă alăturați: wargaming, role-playing games, TCGs/LCGs și board games. Nu are rost să vă mai spun că fiecare comunitate are subdiviziunile ei de jocuri, cel mai bine vă strângeți prietnii și descoperiți împreună noi moduri de distracție.

Checkpoint
Deopotrivă magazin și club de board games, Checkpoint este unul dintre cele mai cunoscute localuri de acest gen. Aici se organizează seri tematice de jocuri, turnee și evenimente dedicate anumitor jocuri. Vă propunem să încercați și ceva nou, cu siguranță veți găsi printre multitudinea de board games, card games, war games, miniature games sau role-playing games. Iar dacă nu ai parteneri suficienți pentru joc, stai liniștit – poți căuta aici.

O fotografie postată de Bogdan (@bmateesc) pe

Zorki Photo Cafe
Tot în centru, pe strada Ion Rațiu, în Zorki veți găsi la fel de multe jocuri și voie bună. Atmosfera este una prietenoasă, primitoare ca acasă și nimeni nu se va uita urât la voi dacă intrați prea tare în spiritul jocului și vă lăsați duși de val. Și ca să meargă jocul mai bine, aveți de ales dintr-un meniu bogat de băuturi și ronțăieli.

Shadow Bar
Unul dintre localurile preferate de grupuri din Piața muzeului este Shadow Bar. Aici puteți mânca, puteți bea ceva, puteți juca un board game sau, de ce nu?, le puteți face pe toate în aceeași seară și în același loc.

<

Living Pub
Amatori de board games? Living Pub este locul perfect în care gașca voastră se poate relaxa într-o seară de weekend. Nu vă mai rămâne decât să faceți alegerile – a jocului și a băuturii pe care să o consumați. Localul cozy, situat în inima campusului studențesc, nu vă va lăsa să plecați prea curând acasă. Mai ales când începeți acea partidă de remi…

De asemenea, mai există grupuri care organizează seri de board games.

Cutia.ro este un magazin online de jocuri, dar care organizează periodic seri de jocuri sau campionate, în diverse locuri din oraș, de la biblioteci și mall-uri la cafenele. Poți merge la întâlnirile organizate de cei din echipă să testezi jocurile dacă nu ești sigur pe care să-l cumperi sau pur și simplu să te joci și să te simți bine. Mai multe detalii despre evenimentele organizate poți găsi pe site-ul lor sau pe pagina de Facebook.

Board Games Cluj-Napoca este o pagină de Facebook creată de un grup de oameni pasionați de jocurile de societate. Ei organizează de două ori pe săptămână întâlniri unde se pot aduna toți doritorii de jocuri și voie bună.

Voi unde ieșiți să jucați board games?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!