5 locuri din Cluj cu cele mai bune supe / ciorbe

Home $ Descoperă Clujul $ 5 locuri din Cluj cu cele mai bune supe / ciorbe

by | Nov 24, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Sfârșit de noiembrie, frig și multă ceață. Chiar dacă pentru unii este foarte poetică, iar pentru alții deloc prietenoasă, atmosfera specifică sezonului rece ne determină să căutăm mereu un refugiu cald. Nu știu cum este la tine, dar eu tot ce îmi doresc după o zi de plimbat prin frig este o supă sau o ciorbă caldă, care să-mi amintească, într-un fel, de copilărie.

Ți-am pregătit o listă cu 5 recomandări de localuri din Cluj, pentru zilele în care vrei să mergi la sigur în pauza de masă sau să-ți potolești pofta de o anumită zamă.

supe-ciorbe-cluj

Fair Play
Există o legendă urbană în Cluj conform căreia cea mai bună ciorbă de burtă se mănâncă la Fair Play – vei auzi asta atât de la prieteni, cât și de la taximetriști, atât de la clujeni, cât și de la cei „adoptați”. Deși nu se află în centru și nu este un loc fancy, gustul tradițional autentic al mâncării îi face pe oameni să revină. Este locul perfect în care poți ieși cu prietenii, mai ales cei din alte țări, care vor să încerce mâncăruri tradiționale.
În cazul în care ești mare fan sau pur simplu înfometat, au și porții mari. Prețul maxim pentru o ciorbă mare este de 17 RON, dar îți trebuie curaj să o termini.

fair-play-cluj

sursă foto

Livada
Știi pe cineva care să nu iubească ciorba rădăuțeană? Cred că nu, pentru că este ciorba preferată până și de cei mai mofturoși. Venită din Bucovina, este răspândită prin toată țara și Clujul nu face excepție. Dar rețeta originală nu se respectă în totalitate, anumite ingrediente s-au pierdut pe drum, altele au fost adăugate în plus. Vești bune, însă: la Livada am găsit ciorba rădăuțeană preparată după rețeta tradițională din Bucovina. Și dacă nu mă crezi, îți mai spun ceva: recomandarea este făcută de o bucovineancă. Prețul este de 16 RON, iar dacă vrei să încerci și altceva poți consulta meniul aici.

Miko
Am vorbit despre rețete tradiționale din Bucovina, acum să trecem la cele ungurești-ardelenești. Ne gândim la același lucru, oare? Supa gulaș. Dacă nu ai încercat-o până acum, trebuie să o faci cât mai repede. Și îți propun și un loc unde rețeta este una tradițională: restaurantul Miko.
Prețurile sunt chiar decente, iar pentru o supă gulaş nu vei depăși 15 RON.

gulas-miko

SoupeR
Ce poate fi mai s(o)uper decât un loc în care se mănâncă (aproape) doar supă și, pe lângă toate, o poți lua și to go, la pahar? SoupeR are două locații, ambele în centru, perfecte pentru a te adăposti să mănânci ceva bun când te prinde ploaia. În caz că te-ai plictisit de rețetele clasice de supă, aici poți încerca ceva nou – au peste 50 de rețete interesante. Ție cum îți sună cremă de dovleac cu portocale și ghimbir, cremă de brânzeturi cu porumb sau supă de curcan cu varză acră? De prețuri nu trebuie să-ți faci griji, pornesc de la 6 RON.

Samsara Foodhouse
În Samsara Teahouse cu siguranță ai fost sau cel puțin ai auzit povești despre acel loc. Probabil că ai aflat și de existența Samsara Foodhouse. Făcut după același concept ca al ceainăriei, restaurantul este singurul cu specific vegan din Cluj. Dacă n-ai mai încercat până acum, te provoc să încerci o supă rece, mai exact gazpacho. Sunt sigură că vei reveni, atât pentru supa delicioasă (sau pentru a încerca ceva nou), cât și pentru atmosfera super chill. Pentru orice altă supă te-ar atrage de la Samsara, prețurile sunt între 12 și 15 RON.

gazpacho & pâinici de hrisca si chimen raw vegan : more loooove coming

A photo posted by Y A N K A (@yankaofficial) on

Tu unde ai mâncat cea mai bună supă / ciorbă din Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!