Individualizează-ţi garderoba cu Fashion Meets Art

by | Nov 23, 2016 | Cum a fost la

Ai uneori impresia că trebuie să-ţi reînnoieşti garderoba? Crezi că outfiturile tale nu mai sunt atât de senzaţionale fiindcă nu mai sunt la modă?

Ei bine, atunci evenimentul „Fashon Meets Art” a fost chiar pentru tine. În cazul în care nu ai avut ocazia să participi la evenimentul organizat la începutul acestei săptămâni la Invest Cafe, îţi aducem la cunoştinţă toate secretele dezvăluite de două tinere designeriţe din Cluj: Ilonca Bianca şi Bori Ferencz. Evenimentul porneşte de la un concept simplu: De ce să arunci, când poţi crea artă? Reciclarea materialelor textile este o metodă eficientă de auto-exprimare, astfel combaţi şi fenomenul poluării.

fashion-meets-art-7

Tot ce s-a cerut de la participanţi a fost: un tricou vechi, niște blugi șterși sau vreo jachetă bătută de vremuri. Workshop-ul a pus la îndemână materialele necesare, iar domnişoarele au beneficiat de un instructaj pentru începători şi de o mână de ajutor din partea organizatorilor. Bianca şi Bori ne-au demonstrat cât de uşor e să-ţi creezi un look nonconformist cu ajutorul celor mai elementare obiecte : aţă, ac, nasturi şi vopsea. Iar pentru tinerele extremiste, ce doresc să-şi încerce capacitatea de designer de sine stătător, trebuie să ştiţi următoarele lucruri:
1. Crează în mintea ta rezultatul final pe care doreşti să îl obţii.
2. Măsoară haina în cazul în care doreşti să o tai, de altfel rişti să o strici definitiv.
3. Trebuie să ştii că vopseaua va rămâne pentru totdeauna pe haină.
4. După ce aplici nuanţele dorite pe piesa vestimentară, aşteaptă să se usuce circa o oră.
5. Inspiră-te din net, dar tinde spre un look personal care te-ar caracteriza.

Astfel, aproximativ 15 tinere au beneficiat de patru ore intensive de creaţie asupra hainelor sale demodate oferindu-le un aspect cu totul nou. Pentru a ne insufla mai multă inspiraţie, a fost expus un stand cu accesorii realizate în totalitate din materiale reciclate made by Bianca şi Bori.

fashion-meets-art-1

Muzica pop, biscuiţii delicioşi şi voia bună au contribuit asupra rezultatui rapid. Organizatorii au încheiat evenimentul printr-un mesaj sensibil despre cea mai mare problemă a secolului 21: poluarea, dar şi metodele moderne de luptă contra acestui fenomen.

Iar dacă aţi rămas cu un regret în suflet fiindcă nu aţi ajuns la eveniment, ţin să vă anunţ că în timpul apropiat se va ţine o nouă ediţie de „refresh” pentru garderoba ta.
Mai jos puteţi savura rezultatul lucrului nostru prin prisma imaginilor făcute în timpul workshopului. Ne vedem la următorul?

fashion-meets-art-5 fashion-meets-art-4 fashion-meets-art-3 fashion-meets-art-2 fashion-meets-art-6

Tags: fashion

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This