S-a deschis Baza Sportivă Gheorgheni: de ce să o vizitezi?

Home $ Articole $ Cum a fost la $ S-a deschis Baza Sportivă Gheorgheni: de ce să o vizitezi?

Sunt multe motive pentru care iubim Clujul și, începând de luna aceasta, putem adăuga pe lista noastră încă unul: recent s-a deschis cel mai mare și modern complex sportiv al orașului. Baza Sportivă Gheorgheni se numește și oricine poate beneficia de facilitățile ei, căci accesul este complet gratuit.

Am mers și eu să văd ce poți face mai exact, iar dacă ar fi să rezum într-un cuvânt, zic doar atât: orice! Așa că astăzi o să-ți povestesc despre locul unde presimt că vei ieși din casă și în cele mai leneșe zile ale tale.

În loc de prezentare generală, îți las video-ul de mai jos ca să-ți faci o idee despre mărimea complexului și facilitățile de care poți beneficia odată ajuns acolo.

Apropo de ajuns, Baza Sportivă Gheorgheni se află la capătul cartierului al cărui nume îl poartă, la nici un kilometru de Iulius Mall, pe strada Alexandru Vaida Voevod FN. Dacă vrei să călătorești cu autobuzul, te poți urca în 25, 24 (din Mănăștur) sau 3 (din Piața Mihai Viteazu) până la capătul liniei și apoi îți mai rămân mai puțin de 10 minute de mers pe jos, iar dacă vii cu mașina personală complexul dispune de o parcare cu 96 de locuri, care începând cu 2017 va avea taxa de 2 lei/oră.

Mai trebuie să știi că pentru terenurile de minifotbal, baschet, tenis și pistele de popice este nevoie de rezervare în prealabil și că mingile, rachetele sau paletele trebuie să ți le aduci tu. Pentru rezervare, pe site-ul complexului îți vei crea un cont unde vei introduce Nume, Prenume, E-mail și număr telefon, iar apoi vei putea selecta terenul și ora. La data rezervată trebuie să te prezinți la biroul de recepție din Clădirea Multifuncțională, sunt semne care să te ghideze până la ea, unde, în baza buletinului, vei primi un card de acces pe care îl vei folosi și la următoarele rezervări. În cazul în care nu mai poți ajunge, trebuie să anulezi rezervarea telefonic sau la sediul bazei, cu cel puțin 3 ore înainte.

Acum să-ți zic ce mi-a plăcut mie la prima vizită, așa poate îți faci o idee despre cum și de ce ți-ai petrece timpul acolo.

Nu pot să nu insist asupra faptului că toate facilitățile din Baza Sportivă Gheorgheni sunt gratuite. Dar nu mă înțelege greșit, nu te îndemn să mergi acolo pe principiul orice e gratis, e bun, ci pentru că baza reprezintă o alternativă fără plată și de calitate a unor servicii de care beneficiezi în general contra cost. De exemplu, tarifele din Cluj pentru închirierea unui teren sintetic de fotbal pentru o oră pornesc de la 80 de lei și pot ajunge până la 130 de lei, când se folosește și nocturna, iar la tenis, variază între 30 și 45 de lei pe oră.

Mai mult, facilitățile complexului sunt atât de diverse încât pot mulțumi și cea mai capricioasă persoană. Baza Sportivă poate fi acel loc în care te întâlnești cu 10-12 amici pentru o confruntare pe echipe, îți chemi prietenul cel mai bun să vă întreceți măiestria într-un joc de tenis sau alegi să mergi singur pentru câteva exerciții fitness și o alergare.

teren-de-fotbal terenuri-de-tenis teren-de-fotbal-nocturna alergare

Zona exterioară a complexului este amenajată ca un parc unde, atât o familie cu copii, părinți și bunici, cât și o gașcă de prieteni își pot găsi locul. Există alei de promenadă și bănci, spații de joacă pentru copii, zonele de cățărare și parkour sigur vor face furori printre cei mai aventuroși, iar cel mai mare plus mi se pare zona seniorilor, unde aceștia au aparate și echipamente pentru exerciții de echilibru, de articulații sau de memorie și calcul.

zone-de-promenada joaca zona-de-catarare zona-senior

Ține mai degrabă de latura de agrement, dar îmi place să cred că amfiteatrul în aer liber va fi însuflețit de concerte și manifestații care se pretează sezonului cald. Și tot pentru perioada de vară se păstrează deschiderea parcului de aventură și a terenului de paintball, unde se pot organiza adevărate team building-uri.

amfiteatru parc-aventura paintball

După ce am analizat toate opțiunile disponibile, m-am decis să testez facilitățile Bazei Sportive Gheorgheni, alături de o prietenă, în Clădirea Multifuncțională, la o partidă de popice, și în aer liber, la zona de fitness și pe pista de alergare.

Un plus pentru zona interioară, unde se află și tenisul de masă, este acela că personalul complexului îți oferă asistență. Nu am mai jucat niciodată popice, așa că, înainte de a începe, doi domni ne-au explicat cum să utilizăm echipamentul, pașii de bază și poziția corectă a corpului în executarea loviturilor, astfel încât să nu ne accidentăm, iar pe parcurs ne-au mai ajutat cu sfaturi. Deși inițial ne-am rezervat pistele numai pentru o oră, în febra jocului, nu am mai ținut cont de trecerea timpului și am ajuns să stăm dublu. Și tot din febra jocului, acum am dat și în febră musculară.

Despre zona de fitness pot spune că e alternativă perfectă și gratuită a clasicului antrenament în sala de forță, dacă tot ce îți dorești este să te menții în formă. Pe mine cel mai tare m-au atras exercițiile cu frânghii, inelele sau bara cu greutăți, pe primele două nu le găsești în orice sală de fitness și pe cea din urmă am fost surprinsă să o descopăr în aer liber.

franghie inele bare-cu-greutati

Poate e nevoie să mai trec pragul Bazei Sportive de câteva ori, căci nu aș putea spune că am găsit ceva care să nu-mi placă. Au vestiare cu cheie unde îți poți lăsa bagajele, e foarte curat, au personal care să te sfătuiască și să-ți vină în ajutor. Singurul lucru care mai trebuie pus la punct sunt spațiile verzi, căci sunt câteva locuri care ar arăta mai bine și ar putea fi folosite ca zone de relaxare sau picnic, dacă iarba ar fi mai deasă.

Mie mi-a plăcut ce am văzut la Baza Sportivă Gheorgheni. Ca să te convingi, fă-le și tu o vizită și nu mă crede pe cuvânt, căci se zice că ar fi cel mai modern complex sportiv și de agrement din țară. Programul este de duminică până joi între orele 10 și 20, iar vinerea și sâmbăta de la 10 la 21.

Deci, ți-ai pregătit echipamentul pentru mișcare?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!