Ghidul #clujlife pentru #StreetFoodFestival – Christmas Goodies

Home $ Articole $ Recomandări $ Ghidul #clujlife pentru #StreetFoodFestival – Christmas Goodies

by | Dec 12, 2016 | Recomandări

Sunt sigură că fiecare are propriul fel de a vedea Crăciunul. Sunt persoane care îl așteaptă tot anul și nu trece săptămână fără să ofteze îndurerați – off, încă nu-i Crăciunul! Alții, pe de altă parte, se simt sufocați de agitația ce se creează în jurul acestei sărbători și abia așteaptă să treacă și să revină la viața lor normală. Cu toate acestea, Crăciunul are câteva elemente care ne fac pe toți fericiți, fie că ne dăm seama sau nu. Vorbesc aici de bucuria de a te revedea cu cei dragi, de a împărți și primi cadouri și…mâncărurile care mai de care ademenindu-ne din toate părțile.

Tocmai din acest motiv, anul acesta am schimbat puțin melodia și cântăm Street Food Festival is coming to town, lalalalalala. Vă povestisem deja puțin despre asta în articolul acesta, dar azi vă prezint ghidul complet de festival. Pregătiți, pofticioși, nerăbdători? Și eu!

Totally agree #food #weekend #friends #lifeincluj ???????????

A photo posted by Madalina Les (@madalina0303) on

Când?
S-ar putea să vă fi luat puțin pe nepregătite, dar poate măcar sunteți înfometați. Începe chiar azi (12 dec) și durează până duminică (18 dec), deci da, toată săptămâna mâncăm la Street Food Festival. Ne-am scos!

Unde?
Pe strada Potaissa, care va fi denumită Aleea cu Christmas Goodies pe perioada festivalului. Dacă numele acestei străzi nu vă sună cunoscut, stați liniștiți, nici mie. Dar o știți cu siguranță, pentru că toți am admirat măcar o dată zidul vechii Cetăți Medievale a Clujului. Da, chiar aia e.

E nevoie de bilet?
Nu, nu va fi nevoie de bilet nici la ediția aceasta. Puteți să fiți doar în trecere, dar nu cred că veți rezista tentației și vă veți lăsa prada poftei de ceva bun. Plata se face cash.

Mix&match. #streedfoodfestival #cluj

A photo posted by Street Food Festival (@streetfoodfestivalromania) on

Ce o să poți face în fiecare zi?
Mândru să fie primul festival de street-food din România, conceptul Street Food Festival nu a fost niciodată, nici aici, nici în alte orașe în care s-a desfășurat, doar despre…mâncare. Cei care au participat la ediția din vară organizată la Cluj vor ști despre ce vorbesc. Pe lângă plimbările lungi și romantice pe aleea principală, în încercarea de a vă decide între zecile de opțiuni apetisante pe care să le devorați pe loc sau să le duceți acasă, vă veți putea bucura și de muzică live și expozițiile unor artiști plastici și artizani, de unde puteți alege cadouri pentru cei dragi. Mai mult de atât, vă veți putea implica în campaniile umanitare pregătite pentru a fi mai buni anul acesta.

Cum vă puteți implica în campaniile umanitare organizate la Street Food Festival?
Vor exista două campanii, ambele cu scopul de a ajuta persoane care nu au avut atât de mult noroc. Voi veți fi anul acesta Moș Crăciunul lor.

În cadrul festivalului va exista un Gift Boutique, unde 22 de copii isteți și creativi, cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, de la centrul de zi Something New, v-au pregătit surprize originale, lucrate cu tot dragul, perfecte pentru a fi dăruite celor apropiați. Vă vor oferi lucruri făcute chiar de ei, iar voi le veți îndeplini un vis trecut în pașaportul lor, așa cum spune și numele campaniei – Passport for a dream.  

Cea de-a doua campanie este intitulată Share a Meal. Voi veți plăti extra un meniu de mâncare, iar acesta va ajunge la copiii de la centrele de zi Something New și Every Child și la persoanele fără adăpost de la Centrul Social de Urgență. Așa că…alegeți ce mâncare doriți să le oferiți, înștiințați-i pe comercianți că doriți să achitați un meniu Share a Meal¸ iar ei vă vor da bonul fiscal însoțit de un cartonaș, ambele urmând să le introduceți în cutia de donații pe care o veți găsi la fiecare stand. E simplu să faci o faptă bună, nu?

Ne vedem și mâine la #streetfoodfestival da? ? @streatbus #streetfood #food #oradea #toamnaoradeana

A photo posted by Street Food Festival (@streetfoodfestivalromania) on

Ce nu trebuie să ratați nicicum în cadrul festivalului?  
Oho, câte și mai câte. Totuși, ca să fiu sigură că îți fac și puțină poftă, îți dau câteva exemple.

Nu puteți să nu vă opriți la STReat BUS, care s-au alăturat celor de la Street Food Festival atunci când aceștia au fost la Iași, iar de atunci sunt nedespărțiți. Nici nu aveau cum să se mai despartă cu așa autobuz din care ies mereu doar delicatese: Porchetta (o friptură din carne de porc – specifică Italiei, preparate pe bază de cârnați, sandwich cu hering – specific olandez). Și ca și cum nu ar fi destul de bune, toate sunt asezonate cu un pahar de Prosseco.

Vor fi acolo cei de Manufactura de Brânză, veniți din Târgu Mureș cu o nebunie de rețetă elvețiană după care creează cele mai delicioase sortimente de brânză maturată. Să nu veniți cu genți grele după voi sau rucsacuri, că felul acesta de brânză e din categoria de luat acasă și nu se știe cât de mult ar putea ajunge să vă placă și trebuie să vă faceți provizii serioase.

Și când nu mai puteți de frig și trebuie să vă alimentați cu energie (și ceva cald), mergeți la cei de la Roots, căci vă vor aștepta cu ciocolată caldă (făcută chiar din ciocolată, doar știți că nu ne jucăm cu ei), ceaiuri aromate și vin fiert. Se recomandă chiar să facem exces de aceste băuturi, ca să putem rezista cât mai mult afară (aveți grijă cu vinul totuși).

Și nu uitați de berea artizanală! Atât am de spus.

Meniul complet al festivalului și, implicit, vendorii prezenți pe partea de mâncare, îl găsiți aici.

A photo posted by Ioana Pașca (@instaioanaa) on

Cine va cânta?
Așa cum vă spuneam, vor avea loc și concerte live, de jazz și de blues, iar printre invitați putem regăsi nume precum Les Nuages, JazzyBirds, Hot Club de Cluj și Andrada Codorean, Koszika & The Hotshots sau Taraf de Cluj.

Cu ce fel de cadouri poți pleca acasă?
Vor exista două zone speciale pentru a vă mai lua din stresul cadourilor de Crăciun: Goodies to take home, unde veți găsi produse culinare pe care le puteți dărui (sincer acum, nu mâncarea e cel mai bun cadou?) și Gift Boutique, unde vă veți întâlni cu artiști plastici creativi și operele lor de artă. Vor fi acolo cei de la Bucuria, Dulciurile Copilăriei, Colțul Românesc, Salamandra și mulți alții care deja vă așteaptă nerăbdători.

Rafturi cu bunătăți. #streedfoodfestival #cluj

A photo posted by Street Food Festival (@streetfoodfestivalromania) on

Urmează o săptămână plină de savoare, întrebări de tipul – oare i-ar plăcea asta? și ritmuri melodioase. Veniți la Street Food Festival – Christmas Goodies? Eu deja sunt acolo.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!