Ce faci weekend-ul acesta în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ Ce faci weekend-ul acesta în Cluj

by | Dec 15, 2016 | Recomandări

Cu toții ne grăbim în weekend, deci azi chiar nu vă țin mult la povești. Avem de făcut pregătiri pentru sărbători, mai vrem să ajungem și pe colo și pe dincolo, e greu cu timpul. Dar e simplu când vă ghidez eu înspre cele mai faine locuri și evenimente, așa că fiți atenți ce planuri avem pe weekend.

recomandari-de-weekend

Vineri ne trezim devreme, alegem un loc pentru micul dejun (mie la Jaxx îmi place foarte mult, dar poate încerc ceva nou de data asta) și…probabil trebuie să dăm o fugă până la facultate sau la lucru. Dacă nu, haideți să mai cumpărăm niște cadouri, că și așa parcă numai asta facem de la începutul lunii și lista aia de oameni nu se mai termină. Ca să meargă treaba mai bine, puteți alege din recomandările pe care vi le-am făcut în articolul de aici, sunt chiar simpatice, că altfel nu știu de ce m-ar fi sunat toate prietenele mele (băutoare de cafea, de altfel) să-mi spună ce bineee și frumos ai scris! Hm…

La ora 19.00 suntem la Colegiul Academic pentru Concertul de închidere a Festivalului Mozart, în Auditorium Maximum. Va avea loc un concert simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, sub îndrumarea dirijorului Valentic Uryupin și cu participarea faimoasei Alissa Margulis,  la vioară. Vă veți delecta cu concertul nr. 4 pentru vioară, în Re major, simfonia nr. 1 în Mi bemol major, dar și alte arii care vă vor face să uitați complet orice problemă care oricum își va găsi rezolvarea. Noi am fost la Concertul de debut al Festivalului Mozart, unde artiștii din Filarmonica “Transilvania” ne-au dăruit un concert din iubire, în urma muncii depusă de ei cu îndârjire și v-am zis aici cum a fost. Vine rândul vostru să povestiți cum a fost la închidere.

Acum, nu știu ce părere aveți voi despre felul în care sar eu de la un gen muzical la altul și plec de la concert simfonic la petrecere cu muzică underground (mie îmi place să zic că sunt o persoană complexă), dar vinerea asta chiar nu pot lipsi. E ultima întâlnire din an la Club Midi, Closing party cu Rhadoo, Petre Inspirescu, Raresh și Mihigh. Un fel de cadou de Crăciun în avans de la cei de la club, pentru noi, cei care ne hrănim cu muzica românașilor. Și nu că zic eu că o să fie ce trebuie, dar așa-i tradiția: să prindem zorii pe ritmurile băieților ăstora, să nu mai vrem să plecăm – nici noi, nici ei -, să ascultăm cum sună un număr de magie! E de mers, o să fie delir. Total. (Intrarea: 30 RON < 00:00 > 50 RON)

Și după așa o noapte, sâmbătă trebuie să ieșim puțin la aer, să facem o plimbare, să ne intre frigul în oase…știți voi. Și mergem la Târgul de Crăciun, cât încă mai e acolo, bem un vin sau un ceai la standul celor de la O cană de fericire, și nu numai ne încălzim, dar facem și o faptă bună, că Moșul vede tot. Donațiile rezultate pe urma acestui proiect vor merge către niște burse de excelență, așa cum au hotărât organizatorii, cele 3 cluburi Rotaract din oraș. Îi găsiți acolo până duminică de la 19.00 la 22.00.

#canadefericire ❤️

A photo posted by Carla Tigan (@carlatigan) on

Dacă vreți să vă dezmorțiți complet, eu zic să vă puneți patinele în picioare și la căzături cu voi! Nu din alea urâte, doar câteva suficiente să vă facă să simțiți că trăiți. Patinoarul e chiar lângă și nici vorbă să treacă iarna fără să mergeți măcar o dată. Fie că știți, fie că nu știți, e amuzant de mers în gașcă, fiind un must al sezonului. Și după ce ați patinat suficient, vă propun să faceți loc profesioniștilor, pentru că de la ora 20.00 începe Alice în Țara Zăpezilor, Musical pe gheață după Alice în Țara Minunilor. Dacă ratați reprezentația de sâmbătă, puteți merge și duminică de la ora 11.00.

Duminică deja începem să fim stresați că urmează ziua de luni, așa că vă propun să mergem la Baza Sportivă Gheorgheni. Recent deschisă, aceasta ne oferă acces la toate facilitățile pe gratis și poți face orice acolo. Noi am fost și v-am povestit în articolul acesta ce și cum, ideea asupra căreia îmi doresc să insist fiind aceea că veți găsi acolo o bază modernă, unde puteți practica ce sport doriți voi, de la fotbal la tenis, puteți juca bowling sau să aveți o oră productivă de fitness.

#clujnapoca #clujlife #bazasportivagheorgheni #sport #aerial #aerialphotography

A photo posted by Cluj-Napoca, Romania (@cluj.napoca) on

Și bineînțeles că o să ieșim leșinați de foame după un așa efort fizic și cred că nu are sens să ratăm ultima zi de Street Food Festival – Christmas Goodies. E o pierdere pe care sigur am regreta-o până la următoarea ediție.

Unde mă întâlnesc cu voi weekend-ul acesta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!