Cum și-au ales oamenii ținutele la United Colors of Kitsch

Am fost aseară la United Colors of Kitsch în The Shelter și i-am întrebat pe oameni cum și-au ales ținutele.
Daca stai de ceva timp în Cluj sigur ai auzit până acum de acest kitsch party. Recunosc, eu am venit în Cluj de 3 luni și ieri a fost prima dată când am mers și eu, în sfârșit, la unul. Bineînțeles, prietenele mă invitaseră deja de mult, trebuia să îmi organizez programul așa încât să fiu sigură că o să ajung miercurea la adăpost. Oare cât de naiv din partea mea a fost să mă gândesc că “sigur nu o să fie chiar așa de multă lume” ? Full houseee and even fuller. Și în plus, a fost Christmas Edition. Nu-i așa că sună deja cu mult mai bine?

Kitsch Party e genul de petrecere la care ai voie sa « go full mental ». Ba chiar ești încurajat. Te aduni cu prietenii tăi acasă la unul dintre ei și scoateți comorile, adică hainele de mult uitate în dulap. Cu cât mai colorat, mai sclipicios și mai extravagant, cu atât mai bine. E timpul să îți folosești creativitatea! Dacă ești fată, te bucuri că în sfârșit scoți fardul albastru de la naftalină, iar dacă ești băiat, ei bine, te bucuri că în sfârșit poți să te îmbraci cum ai vrea tu de fapt. Pe ritmuri de Animal X, 3 Sud-Est și Andre, au dansat pe scenă unii dintre cei mai șozi oameni de la petrecere. Așa că m-am dus să îi întreb, mai precis, ce le-a trecut prin cap când și-au ales ținutele și cum ar putea să le descrie cel mai bine, ca niște adevărate fashion icon-uri.

Tudor și Szili 

tudor-si-sili

Tudor, 20 de ani, anul II la Studii Europene și Szili, 24 de ani, doctorat la aceeași facultate (cei doi vin la pachet). Anunță cu mândrie că au fost pe coperta Kitsch Party-ului.

Îmi puteți spune de unde v-ați cules toate elementele astea fancy din ținute?

Sili: Asta (arătând spre figurina de la piept) am primit-o de la Moșu’, asta (arătând spre manușă) e de pe ambulanță, ochelarii îs de la Iagăr și asta-i o borsetă (în care avea tunuri mici de confetti).

Tudor: Eu mi-am luat ținută adidas de russian squad, colanți de ciclism cu naționala României, pentru că e de kitsch, un tricou pestriț, cămașa pestriță, (la gât) DVD cu Windows, lanțul de la porcăria aia care se pune în jurul dușului, perdeaua aia; un brăduț de mașină cu Piña Colada pe care scrie „Coco Șanel”, ochelarii neapărat, și papion. Pe față am semnul de Nike pentru că e concurență.

Eliza

eliza

Voinea Eliza Maria, 19 ani, studentă la Litere

Ce te-a inspirat în seara asta să îți alegi ținuta?

Eliza: A fost o inspirație de moment, o parte din haine sunt împrumutate. M-a influențat foarte mult cum se îmbracă Björk, sunt fana ei; apoi m-am gândit că vreau să fie ceva masculin, ceva gen Sad Boys și am avut și de dat înapoi niște haine împrumutate, așa că le-am luat pe mine pe toate. Coronița am luat-o pentru că îmi place să fiu mereu prințesă și să sclipească tot, choker-ul e cu M de la numele meu, Maria; iar bocancii ăștia cu talpă mare i-am luat cu colanții înflorați pentru că mi se pare cool să combini ceva mai drăguț, mai dulce, cu ceva mai dur puțin și mai rock.

Cezar

cezar

Popa Cezar, 19 ani, student la Litere

Spune-mi ce semnifică pentru tine fiecare chestie în parte?

Cezar: Păi ținutele mele în general și mai ales asta, care mi se pare semnificativă pentru personalitatea mea, conțin foarte multă culoare și foarte multe modele. Mi se pare că chestia asta este viața pur și simplu, adică viața este o chestie foarte amuzantă și foarte fun și prin haine chiar putem să exprimăm asta; cu atât mai mult sclipiciul. Nu vreau ca sclipiciul să atragă atenția, vreau ca el să îmi exprime personalitatea în cel mai bun mod posibil. Cât mai colorat și mai sparkly posibil! Coronița de elf este de la cea mai bună prietenă a mea și m-am gândit că dacă tot e Christmas Party, să port și ceva reprezentativ.

Flavia

flavia

Flavia Perșa, 19 ani, studentă la Facultatea de Teatru și Televiziune

Flavia: E amuzant, dar eu așa mă îmbrac de obicei.

Ha ha, dar ți-ai ales cumva în seara asta outfitul mai special ca de obicei?

Flavia: Da, să zicem. Păi uite, în ultima vreme mi s-a întâmplat o chestie super ciudată. Eu îs genul de persoana super shopaholic și nu prea mi s-a mai întâmplat să ma duc într-un magazin și să văd ceva care să îmi placă mega mult, până alaltăieri când am intrat într-un magazin din Iulius și mi-a plăcut super mult jacheta asta roz și mai ales că mi-am luat badge-urile astea care îs super ’80s, mi s-a părut suuuper potrivit să le combin; plus fustița asta super holografică. Și o pereche de pantaloni de piele așa, știi, gen? Și niște bootsi, why not? Și coronița vine din faptul că azi am avut un spectacol și am jucat rolul unui spiriduș și am păstrat-o pentru că acum merge de minune cu outfitul și merge de minune și cu tema party-ului . Kitsch all the way!

Gabriel

gabriel

Diaconu Gabriel, student la Facultatea de Studii Europene, anul III. În timpul liber se ocupă cu voluntariatul la Societatea Studenților Europeniști, e ciclist și lucrează la Decathlon.

Și, ținuta din seara asta, cum ți-ai ales-o?

Gabriel: Păi, gen, sunt foarte spontan. Am ajuns în Sibiu, am intrat prima dată într-un SH și am găsit chestiile astea; am zis că e imposibil să nu le cumpăr. Kitsch Party e viața mea! Am luat la rând tot ce ține de kitsch party și de vreo doua ori am apărut și pe copertă.

Răzvan și Octav

razvan-octav

Oprișa Răzvan, 19 ani, student la Litere și Masone Florian Octav, tot la Litere. În timpul liber, Octav freacă menta mai putin decât Răzvan.

Vreau sa îmi explicați ce v-a trecut prin minte când v-ați ales outfiturile astea.

Răzvan: Am vrut să caut ceva să ies în evidență și mi-o zis colegul meu de casă „bă, am pantalonii ăștia de pijama, model tartan”și am zis why the hell not? Mai aveam geaca asta de camuflaj din Vamă și am zis că s-ar potrivi contrastul și am căutat cel mai generic tricou pe care îl am. Bandana am găsit-o prin casă și căciula am câștigat-o când au venit odată crăciunițele de la Tuborg în UniPub și ne-or pus să cântăm; iar ochelarii am zis să întregească toată chestia asta cringey.

Octav: Hmm, astea sunt singurele mele haine mai puțin deprimante și bandana e multifuncțională: e și pentru cap, și ca fular și ca orice, iar ochelarii sunt împrumutați, că… no. Pantalonii sunt din Vamă. Am sclipici și pe față și pe piept pentru că port un maieu care îmi scoate în evidență o trăsătură mai masculină. De fapt am fost dat cu sclipici din cap până în picioare, pentru că avem un prieten mai sclipicos, să zic așa.

Andrei

andrei

Andrei Moscal, student la facultatea de Studii Europene, anul II

Mă întreb cum ai reușit să îți potrivești atât de bine ținuta în seara asta. Ce te-a inspirat?

Andrei: Faptul că stăteam în cămin și m-au chemat niște oameni și nu știam cu ce să mă îmbrac. Mi-am adus aminte că un coleg avea coronița asta și am zis că de ce să nu o asortez cu o pungă de gunoi? Nu există nicio explicație logică pentru care am ales ținuta, tocmai pentru că îmi place să improvizez pe moment. Ținuta mea este pură inspirație de moment!

Așadar, ce mai aștepți? Caută următorul Kitsch Party în calendarul #clujlife și începe să-ți potrivești hainele! Sau, mai bine zis, să nu le potrivești. Până atunci, pregătește-ți playlist-ul și keep calm & listen to Animal X! Apropo, găsești aici pozele de aseară de la party.

 Foto credit: Marmo 

Comentarii:

Sus