6 locuri din Cluj unde să încerci băuturi calde de sezon

Home $ Articole $ 6 locuri din Cluj unde să încerci băuturi calde de sezon

by | Jan 10, 2017 | Articole, Descoperă Clujul

O întrebare rapidă: mai puteți de frig?! Și pentru cei care ați așteptat mult timp să ningă și alte cele…sper că ați profitat din plin, ați mers la ski, la patinat, cu sania, cu sacul, cu ce vreți și vă rugați și voi acum să fie măcar zero grade afară, să ne simțim nasurile, mâinile, picioarele!

Eu nu sunt, nu am fost, slabe șanse să fiu vreodată fană a anotimpului rece. Evit pe cât posibil să ies din casă, tot îmi comand mâncare că nici până la mall (care e la 5 minute de mers pe jos) nu mă încumet să merg, la facultate bine că vine sesiunea și mă duc doar la examene și de lucrat, dacă ați ști cu ce spor vă scriu în cele 25 de grade ale camerei mele.

Totuși, când sună telefonul și una din prietenele mele dragi vrea să mai stăm la o poveste, uit de vremea rea și mă avânt afară. Doar găsesc eu ceva cald și bun de băut în Clujul acesta mare.

De exemplu, merg la Old School Coffee House. Nu pentru că sunt de modă veche, nici pentru că îmi place aerul rustic de acolo, ci pentru liniștea și lumina abia sesizabilă care mă înconjoară odată cu lăsarea serii. Iar în miez de zi, pentru atmosfera atât de colorată și peisajul înghețat pe care îl pot admira pierdută la geam. Și pentru că e…sezonul, aș bea o ciocolată caldă, simplă sau cu aromă de mentă. Pentru zilele astea geroase, nu îmi pot închipui nimic mai bun.

Old School? #cluj #clujnapoca #romania #oldschool #coffeehouse #bar #travel #recomended

A photo posted by Anna Alkiomaa (@annalydiamaria) on

Indiferent de frigul de afară, m-aș duce oricând la Cafe Papillon. Totuși, iarna am un un motiv în plus. Dar să le luăm pe rând. Pe de o parte, e design-ul care pe mine m-a cucerit complet din prima (și aprecierile merg către cei de la Atelier Mass), instalația cu becuri ce fură, de asemenea, toate privirile și pereții cu picturile lor trăsnite. Ca să nu mai zic de fluturele care te întâmpină la intrare. Toate elementele se integrează perfect în acest decor minimalist. Iar pe de altă parte e… vinul fiert asezonat cu fructe de sezon. Și aici nu mai am nicio completare. Poate doar că vă propun să încercați odată cu el și noile lor prăjituri de la Immasweetfit, pentru #rawvegan cookies lovers.

Dive into a good book every now & then! #makeportraits ⚓️?

A photo posted by MIHAIL ONACA (@mihailonaca) on

Specialități de iarnă pe alese ne așteaptă și la Marty Restaurants. Pe lângă vinul fiert aromat, puteți încerca ceaiul lui Moș Crăciun/ Claus` Tea, cu iz de soc, mere și mușețel, condimente de iarnă și bucăți de fructe. De asemenea, băutura Rudolph vă va face papilele gustative să danseze mai ceva ca renul din poveste în noaptea de Crăciun. Noi l-am încercat și vă garantăm că e delicios. Și am păstrat o surpriză nevinovată pentru final: Grandma`s Apple Cheesecake, pentru că tuturor ni se face dor câteodată de tortul de mare coapte caramelizate pregătit de bunica.

Winter specials

A photo posted by Maria Moga (@mariamogaa) on

Pentru o seară cu fetele, în care fiecare trebuie să povestească tot ce s-a întâmplat în vacanță, cât de stresată e pentru că vine sesiunea, cum lucrarea de licență e încă neatinsă și altele de genul, aș propune Yolka. De ce? Pentru winter specials: hot wine! Apple, cherry sau ginger? Câte unul din fiecare pentru că vacanța a fost lungă, poveștile sunt multe, iar priveliștea e superbă și nu plecăm curând! Nici nu am putea, pentru că aici nu poți veni grăbit, nu bei ceva și ai fugit. Aici tragi aer în piept și stai liniștit o vreme.

Who wants to join? We could talk about crimes as well ? #coldblooded #bourboninmycoffee

A photo posted by Xenia Mentiu (@xeniamentiu) on

Și dacă nu toată lumea dorește vin, avem și cidru în Cafeneaua Sisters, așa că putem merge și până acolo. Este un loc apreciat de multă lume și foarte iubit de clujeni, cu un aer artsy, personalizat, un loc în care arta atârnă pe pereți. La propriu. Doar alegeți-vă o încăpere și lăsați-vă cuprinși de tornada de culori și efectul ușor amețitor al băuturilor pe care vi le-am propus.

2 bunatati calde: vin si cidru! #vinfiert #applecider #dontmindthecold

A photo posted by Sisters (@cafeneaua_sisters) on

Sunt sigură că toate locațiile v-au făcut cu ochiul, dar…pentru că nu-mi plac deciziile luate prea repede, menționez că mai puteți merge și la Charlie Pub, întrucât unele băuturi din meniul nou pot fi servite și calde. Iar dacă nu știți ce să alegeți, recomandarea mea e Mardi Gras, încercați-l și veți înțelege de ce.

Mardi Gras has a sour, light sweet taste and a herbal, savory aroma. #gin #tangueray #cocktails #cocktailbar #bestbars

O fotografie postată de Charlie Pub (@charliepub) pe

Tadam, acum să vă văd ce hotărâți! Orice ar fi, să vă bucurați de momente călduroase pe timpurile astea reci.
Din simplă curiozitate, pe unde ne întâlnim la ceva călduț?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!