Programul lunii ianuarie la Mini Reactor

by | Jan 10, 2017 | Articole

2017: Un pas mare pentru Mini Reactor

Nu se știe sigur dacă Mini Reactor funcționează pe bază de baterii, dar cu siguranță niște baterii au fost reîncărcate în această vacanță de iarnă, iar grupul de păpușari, actori, regizori din spatele lui e pregătit acum pentru un nou an plin de povești fantastice.

Urmând exemplul fratelui lui mai mare, Mini Reactor își reia programul obișnuit de fiecare săptămână și își redeschide porțile (și ușile, ferestrele, brațele, inimile!) pentru cei mai mici și mai sinceri spectatori clujeni. Prima reîntâlnire are loc în 14 ianuarie, când personajele de poveste din R.O.G.V.A.I.V. umplu sala de culori care de care mai strălucitoare.

Săptămâna următoare, E ora de păpuși! It’s puppet time! O oră magică, în care păpușile prind viață, discută cu noi și povestesc despre fel de fel de peripeții, toate sub mânuirea artistică a Anei Crăciun-Lambru.

În sfârșit, ultima sâmbătă ne-a aduce pe îndrăgita Cenușăreasa într-o nouă întrupare, dar la fel de harnică și frumoasă cum o știm, pregătită să fure inima prințului, în ciuda micilor inconveniențe provocate de încălțămintea incomodă.

minireactor

PROGRAMUL DETALIAT AL LUNII IANUARIE

Sâmbătă, 14 ianuarie, ora 11:00 și 12:30
R.O.G.V.A.I.V

Regia: Delia Gavlițchi
Cu: Cătălin Filip, Florina Florian, Oana Mardare

ROGVAIV este un proiect teatral nonverbal, educativ, recomandat celor mai mici dintre spectatori – începând de la un an. Cu muzica live, sunete delicate și imagini sugestive, spectacolul își propune să le prezinte celor mici culorile.
Vă invităm să urmăriți întâlnirea unui pictor cu voioasele și năstrușnicele culori. Pornind de la alb-negru, scena va fi invadată de R.O.G.V.A.I.V.

Recomandat copiilor: 1+
O coproducție Mini Reactor și Compania Improwise

Sâmbătă, 21 ianuarie, ora 11:00 și 12:30
E ORA DE PĂPUȘI! IT’S PUPPET TIME!

Un spectacol de Ana Crăciun-Lambru

E ora de păpuși! It’s puppet time! este un spectacol interactiv pentru întreaga familie. Ana Crăciun-Lambru folosește diverse tipuri de Teatru de Păpuși: Marionete, Păpuși cu tije (Rod Puppets), Păpuși pe Mână și Teatru la Masă (Table Top Theatre) pentru a crea scurte momente încărcate de emoție și umor și a dezvălui publicului mai mult din magia acestei minunate arte. Printre protagonişti veţi avea ocazia să-i cunoaşteţi pe: Mot, marmota prietenoasă, Lola, dansatoarea iscusită, Hugo, omuleţul nedumerit şi pe Tigruţ, viermişorul acrobat.

Recomandat copiilor: 4+

Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 11:00 și 12:30
CENUȘĂREASA
Regia: Dana Bonțidean
Cu: Dana Bonțidean, Florina Fili-Florian, Enikő Takács, Leonard Viziteu
Scenografia: Elena Ilaș, Florin Marin

Fiecare spectacol conține un adevăr care este al poveștii și o minciună care aparține artei. De aceea nu trebuie să ne mirăm dacă regizorul, creatorul spectacolului, conspiră și îmbină jocul actoricesc, cuvântul, muzica, respirația cu cel al păpușii. E o înțelegere tacită, asumată și controlata atât de regizor cât și de actor. Este necesar să facem acest lucru, mai mult ca oricând pentru că teatrul AnimaArt înseamnă idei noi, creații noi, sensuri noi, experiențe scenice, toate acestea pentru a cuceri inima spectatorului.

Recomandat copiilor: 3+
O producție a Companiei AnimaArt

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This