„Hai să dăm mână cu mână” @ Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Home $ Articole $ „Hai să dăm mână cu mână” @ Muzeul Etnografic al Transilvaniei

by | Jan 18, 2017 | Articole

În sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca va avea loc vineri, 20 ianuarie 2017, de la ora 13.00, evenimentul cultural-educativ „Hai să dăm mână cu mână”, dedicat Zilei de 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române.

Iubitorii muzicii populare îi vor putea admira pe instrumentiştii Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș, dar și pe soliștii vocali Irina Someșan, Mariana Morcan, Ioana Breda Morar, Adrian Socaciu, Adrian Buză și Grigore Sâmboan, care vor interpreta cântece patriotice.

Invitat special este îndrăgitul interpret Ovidiu Purdea Șomeș, iar un scurt istoric despre ziua de 24 ianuarie, care a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, va fi relatat de conf. univ.dr. Ioan Cârja, de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

În cadrul întâlnirii va interpreta cântece patriotice și un grup vocal de la Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, coordonator prof. Ionița Timiș.

„Hai să dăm mână cu mână”

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!