3 localuri deschise recent în Cluj

Probabil nu sunt singura care se confruntă cu această stare enervantă de a – nu şti pe unde să mai mergem – şi nu pentru că am fost peste tot, ci pentru că tot ieşim şi tot încercăm locuri noi şi mereu altele şi altele şi ele tot apar ca ciupercile după ploaie. Şi nu se poate să nu vrem să mergem şi acolo. Şi uite aşa se adună o listă lungă de cafenele şi restaurante vechi şi noi unde e musai să intrăm măcar o dată. Pentru că toate aduc ceva nou şi peste tot găsim ceva bun şi…trebuie!

Şi pentru că e mare Clujul, bineînţeles că s-au mai deschis câteva şi ghiciţi cine a fost deja acolo să vă spună ce e de capul lor. Da, eu. Să vedem ce am găsit.

3 localuri noi in cluj

Pe Eroilor, la numărul 41, am intrat undeva pe la sfârşitul lunii decembrie, când afară era atât de frig că îţi venea să tot intri oriunde – magazine, cafenele…oriunde – doar ca să te mai încălzeşti puţin, să poţi înfrunta iar frigul crunt. La Creperia m-a primit un miros delicios de clătite, trăgeau de mine, a fost musai să stau să le încerc. Eram lihnită, aşa că am optat pentru una sărată, m-am gândit că ţine mai bine de foame. Şuncă de pui, roşii, salată şi caşcaval. Vă garantez eu că nu-i mai trebuia nimic. Şi o să mă iertaţi că nu am apucat să fac o poză să vă arăt şi vouă, am devorat-o înainte să-mi dau seama şi am rămas numai cu limonada.

creperia cluj creperia2 creperia1

Puteţi intra doar să furaţi o clătită şi ceva de băut ’’la pachet’’ sau puteţi sta puţin şi să mâncaţi în linişte. Locul nu este nici mare, nici mic, ci potrivit pentru o casă a clătitelor. Preţul celor sărate variază între 9 şi 18 lei, iar a celor dulci între 4 şi 15 lei. Şi da, au şi tort de pancakes! Cu nutella şi banană sau căpşuni (300g, 25 lei). Partea şi mai bună, dar de care nu ştiu cât ne putem bucura acum, e că vând şi îngheţată Adagio, o specialitate italiană, la cornet sau la pahar, care în curând va fi foarte trendy. Şi dacă sunteţi pe fugă, comandaţi doar o cafea şi ziua poate să înceapă!

În Piaţa Unirii mereu e loc de ceva nou, aşa că la numărul 10 s-a deschis L’Alchimiste. Am ajuns la uşa acestuia chiar de două ori, dar prima dată am avut ghinionul de a-l găsi închis. Nu am aflat nici până în ziua de azi de ce, căci nu anunţau nimic pe Facebook şi nici nu era vreo zi deosebită în calendar. Un pic dezamăgită de treaba asta, dar am decis să mai încerc şi zilele trecute. Pe la ora 5, erau doar două mese ocupate, era linişte, am avut sentimentul acela că fiecare masă parcă era în alt univers. Nu te simţeai deranjat de celălalt, nimeni nici măcar nu s-a uitat la noi când ne-am ridicat să fotografiem mâncarea din vreo 5 poziţii diferite, e un loc în care chiar poţi fi doar tu cu tine şi mi se pare şi excelent pentru cei care caută ceva retras în centrul oraşului pentru a putea să lucreze în voia cea bună, căci sunt prize la ~fiecare masă. Big up.

l'alchimiste cluj l'alchimist l'alchimiste clujnapoca

Pe lângă băuturi, în meniu găsiţi şi mâncare, chiar dacă nu sunt extraordinar de multe opţiuni. Au burgeri (18-27 lei), la care puteţi adăuga garnitură cartofi prăjiţi (7 lei) sau cartofi prăjiţi cu sos parmezan (9 lei) şi salată coleslaw (6 lei), mai găsiţi diverse tipuri de paste (23-29 lei) şi chiar un mic desert – Coffee Mouse – 13 lei. Preţurile unei băuturi pe bază de cafea variază între 6 şi 11 lei, iar dacă vreţi să începeţi dimineaţa cu ceva mai soft puteţi alege între ceaiul lor verde, negru, aromatic, Rooibos sau pe bază de infuzie de plante (8 lei). Au, desigur, diverse cocktail-uri şi strong drinks, dar pe acestea vi le recomand să le consumaţi mai spre seară.

Chiar ieri le-am făcut o vizită celor de la Tucano Coffee, pe Eroilor 19, şi vreau să vă mărturisesc că aşa neiubitoare de cafea cum sunt eu, m-am îndrăgostit de locul acesta. E atât de cozy, măsuţele alea mici şi locurile la geam, combinaţia de culori, căldura dinăuntru, gustul cheescake-urilor de acolo, toate m-au câştigat din primele minute. Tucano Coffee nu e un motiv de bucurie doar pentru cei care exploatează în permanenţă locuri noi pentru a descoperi altă savoare a cafelei, ci pentru toţi cei care vor ceva revigorant şi să o ia iar din loc. Eu, de exemplu, am încercat un smoothie Energy Mix (14 lei), cu banane, kiwi, portocală şi grapefruit şi nu mi-a mai trebuit nimic toată după-amiaza. Prăjiturile sunt un altfel de rai, iar cafeaua…chiar o specialitate, din câte am înţeles de la colega mea, mai cunoscătoare ca mine în acest domeniu, care a băut o Spicy Winter Coffee (14 lei), cu condimente specifice acestui sezon.

tucano0 tucano coffee tucano

Se mândresc că fac parte dintr-o reţea internaţională de cafenele ce promovează filosofia Love-Peace-Coffee şi prepară cafeaua din boabe selectate 100% Arabica. Există în cafenea şi un mic colţişor sub formă de shop, unde găsiţi boabe de cafea, ceaiuri, dar şi căni şi termosuri pe diverse culori cu sigla Tucano şi agende – mici, drăguţe, o încântare. Preţurile mi s-au părut puţin peste medie, dar porţia aceea de dulce îşi merită toţi banii, iar cafeaua e de specialitate, so…

Coffee and oreo cheesecake, what more could you ask for?

O fotografie postată de Alexandra Nadia (@alexandranadia97) pe

Pe care din acestea le-aţi vizitat deja? Voi ce părere aveţi despre ele?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This