Cine sunt speakerii invitaţi la ClujLife Community Conference #3

Home $ Articole $ Cine sunt speakerii invitaţi la ClujLife Community Conference #3

by | Jan 31, 2017 | Articole

În weekend ne vedem la a 3-a ediție ClujLife Community Conference – prima conferință din Cluj adresată celor implicați activ în dezvoltarea culturală a orașului. Tematica acestei ediții este fairplay-ul, iar subiectele alese se împart în câteva topicuri principale: aplicații, branding și poziționare, strategie pe termen lung, PR, Content & Social Media, Street Food și Giving back to the community.

CCC 2017, pe scurt: 2 zile / 24 de speakeri / 2 panel-uri
Biletele sunt în număr limitat. Acestea pot fi cumpărate online de pe biletmaster.ro

ccc-2017

Ziua de sâmbătă pune accent pe aplicații și cum influențează acestea industria HoReCa și consumatorul. Avem câteva exemple foarte bune de afaceri pornite și dezvoltate în Cluj, unele care au depășit deja granițele țării, astfel că primele două ore sunt dedicate acestui topic. Vom avea și un panel unde vom discuta cu fondatorii a patru aplicații (ZonizSweed, Urby și Bucharest City App) care pe de o parte au același target, iar pe de altă parte au abordări diferite și fiecare se diferențiază. Continuăm apoi să discutăm despre branding și poziționare, cât și despre planurile pe termen lung ale Clujului în ceea ce privește dezvoltarea culturală.

Invitaţii noştrii vin cu experienţă bogată şi un portofoliu plin. Pe scurt, despre fiecare în parte:

Claudiu Antohi este UI/UX Designer la Work In Progress și ne va spune mai multe despre cum ne pot ajuta aplicațiile să îmbogățim experiența utilizatorilor și organizatorilor în cadrul unor evenimente de anvergură, oferind exemplu Electric Castle.

Ciprian Costa (administrator Cloud Treats Romania) este programator de când se ştie şi trainer certificat Microsoft. După ce a câştigat o bursă oferită de Google, a împărtăşit din experienţa sa predând cursuri de baze de date la UBB. A patentat o metodă inventivă care vizează partea de “experienţa utilizatorului” şi pune umărul la îmbunătăţirea continuă a aplicaţiei hipMenu. Şi asta se vede, deoarece hipMenu a câştigat premiul “Best user experience in Romania 2016”, acordat de Central European Startup Awards.
Ce e mai simplu? Ceva simplu sau ceva complicat? Sau cât de complicat este să faci ceva să pară simplu. Ciprian ne va prezenta un studiu de caz pe comenzile de grup, funcţie pe care doar hipMenu o oferă, din toate platformele disponibile în România.

Lucian Cramba este cu adevărat un antreprenor, având o vastă experiență în startup-uri şi afaceri. Este pasionat în special de dezvoltarea afacerilor, zonă în care şi-a dezvoltat abilități profunde care-l ajută, de asemenea, cu noul său proiect “Fast Order“. Această aplicație face posibil ca restaurantele sa facă vânzări direct prin meniu. Astfel, clienții pot să comande mâncare și băutură prin aplicația de pe smartphone, fără a fi nevoie de intervenţia unui ospătar. Subiectul pe care îl va aborda Lucian se referă la optimizarea procesului de servire într-un restaurant sau bar, prin intermediul tehnologiei, crescând astfel şi comfortul clienţilor.

Alex Filip a dezvoltat numeroase inițiative cu impact asupra turismului românesc, segment economic pe care îl consideră departe de a-și fi atins potențialul. Putem da ca exemple evenimentele #priNeamț și #EnjoyBucharest sau proiectele Travelers of Bucharest, Bucharest City Guide și Bucharest City App. De asemenea, Alex a oferit consultanță pe strategii de online marketing pentru branduri precum Blue Air, Hotel Iaki sau Hotel Vega.

Alpinist, idealist, pasionat de construcții sustenabile și mândru tată a două fete, Ionuț Munteanu este co-fondator și CEO la Eventya, agenție dedicată comunicării digitale în cadrul comunităților și specializată în dezvoltarea de aplicații de tip city guide-uri pentru orașe.

Absolvent de marketing la FSEGA, Radu Benga este co-fondator Sweed, o idee apărută într-o seară când oportunitățile de petrecere a timpului liber s-au dovedit a fi prea multe. În paralel este product manager pentru proiecte de IT in parteneriat cu Xprevo (US).

Ciprian Pașca are o experienţă de peste 16 ani în marketing şi vânzări, îndeosebi în mediul online, realizând numeroase campanii integrate de comunicare pentru companii importante la nivel local şi internaţional. În prezent, ocupă funcţia de Country Manager la ZONIZ, prima platforma integrată de marketing de proximitate, ce are misiunea de a conecta magazinele fizice cu lumea digitală.

Călin Crainic este Managing Partner Kumpania –  agenţie de creaţie specializată în servicii de branding şi campanii de comunicare. Călin a fost 3 ani copywriter, iar mai apoi, timp de 11 ani, Director de Creaţie la Vitrina Advertising. În cei 17 ani de publicitate, a lucrat pe proiecte de branding şi campanii de advertising derulate la toate nivelele, de la local/regional până la nivel naţional. Câteva proiecte recente de branding ale KUMPANIA: Cluj Blues Fest, Smida Jazz Festival, ZAIN Design Expression, Restaurant HUGO, Express Chef, Buchetaria, Lol et Lola Hotel etc. Câteva campanii recente de advertising au fost create de către KUMPANIA pentru Institutul Francez, Asociaţia Profesioniştilor de Presă Cluj, proiectul Cluj Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului, proiectul Cluj Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeana, Târgul de Craciun Cluj Napoca etc. În paralel, Călin predă la FSPAC (UBB), specializarea Publicitate.

Ce este un “Call to (re)action”? Vom afla mai multe din prezentarea sa.

Cristina Bolog se descrie ca fiind un pasionat turist care evită arealele aglomerate și caută descoperirea spiritului locului, a autenticului. În același timp este lector dr. la Facultatea de Geografie – UBB și Incoming Manager la Grand Hotel Napoca. Lucrează în turism din 2001 și a intersectat variate domenii de dezvoltare: agent de turism, șef de agenţie și manager al propriei agenţii de turism (2001-2011), ghid de turism naţional (2001-pezent) și tour leader în Grecia (2006-2008), director rezervări și department evenimente, apoi incoming manager în hotelărie (2011-prezent). Din pasiune pentru turism și din nevoia de a dezvolta resursa umană în acest domeniu, a întemeiat Asociația Cluj Guided Tours care “crește” ghizi de turism.
Cristina ne va prezenta analiza comportamentului de consum al turiștilor în municipiul Cluj-Napoca (2015-2016).

Ovidiu Cimpean este directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca și ne va ajuta să înțelegem mai bine strategia pe termen lung a orașului în ceea ce privește tranziția de la “orașul festivalurilor” la “Capitala sportului din România”.

Ştefan Teişanu este un antreprenor cultural interesat de dezvoltarea comunităților, director executiv al Centrului Cultural Clujean.
Președinte fondator al Fapte, organizație înfiinţată la Cluj în 2006 și care creează proiecte educaţionale şi culturale în România şi Republica Moldova, şi preşedinte fondator al Nord, asociație de dezvoltare comunitară înfiinţată la Darabani, oraşul său natal, activă în România, Ucraina şi Republica Moldova, Ștefan a fost numit în 2008 de către Junior Achievement „Tânărul Antreprenor al Anului în România”.

Centrul Cultural Clujean (CCC) este o organizație neguvernamentală, apolitică și independentă, care dezvoltă proiecte cu impact cultural, social și de dezvoltare urbană în Cluj-Napoca și în regiunea Transilvaniei. Membrii CCC sunt universitățile clujene, instituțiile de cultură și organizațiile culturale locale, administrația locală și județeană, precum și organizații din domeniul social, educațional și economic. CCC are misiunea de a implementa programul cultural cu care orașul a candidat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, precum și de a dezvolta noi politici culturale și de oraș pentru dezvoltarea Clujului.

ccc

Ziua de duminică abordează subiecte mai diverse, dar cu o strânsă legătură între ele. Discutăm despre content și distribuția acestuia, explorăm medii noi și încercăm să le înțelegem mai bine pe cele pe care le folosim deja de ceva vreme. Apoi continuăm cu un debate cu întrebări din public despre highlight-ul anului 2016 la Cluj: #StreetFood. Împreună cu Chef Foa, Nicolae Crăciun (Cimbru), Marius Constantin (Donau Invest) și Constantin Covaliu (Street Food Festival) vom discuta despre ce presupune dezvoltarea unui business în această zonă, ce aspecte trebuie luate în considerare atunci când participi ca vendor la un festival, cum poți optimiza costurile ș.a.m.d.
Încheiem a 3-a ediție CCC cu povești și exemple pe care ar trebui să le urmăm cu toții, pornind de la voluntariat și continuând cu proiecte pro-bono, implicare în comunitate și impact.

Cristina Ene a lucrat în sport, muzică, conferences & corporate events. Pe diploma ei scrie că este producător și regizor de film, deși mama ei ar fi vrut să devină arhitect, însă dragostea pentru advertising a atras-o mai mult. În prezent este Senior Events Manager la REEA, dar și strateg de comunicare sau account / project manager. electrecord.ro este cel mai tare proiect pe strategie pe care a lucrat până acum. Cristina ne va vorbi despre importanţa targetării campaniilor cu ajutorul mijloacelor de comunicare potrivite. De ce e important să ne alegem canalele cu cap şi să avem o strategie de comunicare brici. Bineînţeles, aflăm cum au făcut alţii înainte şi abia apoi vedem ce putem face noi.

Pentru Vlad Cupșa, muzica a fost prima lui pasiune, iar de 8 ani a descoperit fotografia – cu propria cadență. A fotografiat peste 550 de evenimente, de la festivaluri de renume până la evenimente corporate, și afirmă că este un domeniu care îl menține creativ, mereu dornic să învețe. Vlad ne va vorbi despre definirea brandului prin conținut unic.

Alexandra Damian caută, cu ajutorul Social Media, soluții la problemele comunitare – aşa s-au născut HungaRomanisme şi Mancaredecacat. Cu o experiență în Digital Marketing de peste 4 ani, a trecut de la freelancing, timp în care a testat mai multe zone diferite de comunicare (Cluj 2015, instituţii de cultură şi industria HORECA), la viața de agenție (Netlogiq), unde gestionează conturile de social media a peste 10 clienţi, din industrii diferite.

Oana Huja este Content Marketing Specialist la Bannersnack și fondatoarea Snapchatopia.com. Early adopter pasionat de Social Media și Advertising, dar mai ales de Snapchat, Oana ne va ajuta să ne răspundem la întrebarea “Ce pot face brandurile pe Snapchat?”.

Florin Scripca, cunoscut și sub numele de FOA, a pornit propria călătorie culinară în urmă cu ~15 ani, dar este pasionat de bucătărie de când se știe. Face parte din echipa Flavours Food Design, având în subordine 8 bucătării, unele dintre cele mai apreciate locații din București. Din 2015 a pornit  un nou proiect de restaurant (Stradale), axat pe “street food” și “live cooking”.

Constantin Covaliu (Luș) este Managing Partner al agenției Why Not, ce reunește o echipă de organizări evenimente care s-a ocupat de mai multe happening-uri culturale în Cluj și nu numai, iar Street Food Festival este pasiunea lor principală. Portofoliul lui include evenimente precum Untold, TIFF, Jazz in the Park, Photo Romania Festival şi multe altele.

Chef Nicolae Craciun a acumulat cunoștințe și o vastă experiență în străinătate, dar s-a întors de câțiva ani în Cluj și de atunci lucrează ca bucătar full time la Adi Steakhouse. De curând a pornit un proiect din pasiune: Cimbru – un food truck prin care încearcă să aducă mâncarea stradală la nivel de artă, în văzul consumatorilor, acolo unde de fapt îi este locul.

Marius Constantin este co-fondator & CTO Donau, firmă cu tradiție din Cluj, ce produce Soft pentru management eficient (HORECA, Transport, Distributie, Productie, Servicii… etc).

Ioana Lepadatu este asistent universitar dr. la FSPAC. Îi place munca alături de studenţi, considerând că un mare avantaj al profesiei îl reprezintă schimbul continuu de informaţii şi opinii. A iniţiat şi coordonat o serie de proiecte comunitare alături de studenţi. Braşoveancă la origini, după 13 ani petrecuţi in Cluj-Napoca se consideră clujeanca cu acte-n regulă. Duminică, Ioana ne va vorbi despre rolul voluntariatului în dezvoltarea socială şi profesională. Prezentarea îşi doreşte să scoată în evidenţă şi beneficiile pe care le aduce o activitate de voluntariat coordonată corect celor implicaţi.

Cornel Marian Hoza este președintele și unul dintre fondatorii ONG-ului Beard Brothers, cea mai non-conformistă Organizaţie din România. Proiectele de până acum s-au desfășurat atât în zona socială, cât şi în cea educativă, culturală sau sportivă. Pentru împlinirea tuturor proiectelor a fost nevoie de inovație, originalitate, calități de care Organizația nu duce lipsă, Cornel fiind şi designer grafician. Deşi au început cu 6 de oameni, visele au fost mari şi au ajuns acum la un număr total de 360 de membri şi voluntari, care se implică activ şi pun la dispoziție resursele lor pentru “a schimba mentalități”. Acesta este sloganul sub care Beard Brothers a crescut şi reuşesc să facă acest lucru cu fiecare proiect în care se implică, ducându-l la bun sfarşit.
Cornel va vorbi despre cum abordează voluntarii și, bineînţeles, despre Beard Brothers.

Cu o experiență de peste 12 ani în advertising, Adrian Docea este în prezent Creative Partner la Heraldist & Wondermarks. A lucrat mai mulţi ani la BBDO, cea mai mare agenţie de publicitate din Europa Centrală şi de Est, unde a fost şi director de strategie timp de patru ani la filiala din Moscova. Cu Adrian am discutat recent despre proiectele pro-bono pe care le-au făcut în Cluj, iar duminică ne va spune mai mult despre acestea.

Alin Vaida este iniţiatorul şi directorul Jazz in the Park, festivalul care le-a redat clujenilor Parcul Central. Lui Alin îi plac foarte mult evenimentele, probabil mai mult să le organizeze, dar și să participe la ele, astfel că de multe ori îl găsim facând Fapte.

Ne vedem în weekend la ClujLife Community Conference. Mai sunt câteva locuri disponibile, grăbește-te! Biletele sunt în număr limitat și pot fi cumpărate online de pe biletmaster.ro

PARTENERI
Donau InvestHugo Restaurants / hipMenuChic Ville / EuroGsm / CharlieMeron / Donuterie / Daisler Print House / SamMills Distribution / Red BullZile & Nopți / Bună Dimineața

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!