Programul lunii februarie la Mini Reactor

by | Feb 1, 2017 | Articole

Luna februarie la Mini Reactor se anunță interactivă și informativă, cu spectacole care reușesc să ofere o plăcută petrecere a timpului pentru copii, împreună cu învățături importante – nu ca la școală, ci ca la teatru! Se începe cu un spectacol pentru cei mai mici dintre spectatori, Forme, unde vor putea afla care sunt formele de bază, urmărindu-le aventurile și năzbâtiile.

Urmează, în 11 februarie, povestea clasică a Micului Prinț, adusă cu sensibilitate pe scenă într-o formă potrivită pentru copiii de peste patru ani. Cei mici vor putea afla despre devotament și imaginație și, cine știe?, poate vor căpăta un prieten pe viață.

În săptămâna a treia învățăm despre trecerea timpului, despre schimbări și natură, cu spectacolul Anotimpurile, în regia Danei Bonțidean. În sfârșit, în ultima săptămână a lunii, aflăm lucruri interesante despre știința din spatele naturii, cea care pune lucrurile în mișcare și duce la miraculoase transformări, împreună cu Miniomul de știință.

Învățătura nu e deloc plictisitoare când vine natural, prin intermediul poveștilor și a unor personaje jucăușe!

FORME |sâmbătă, 4 februarie 2017 | ora 11:00 și 12:30

Scenariul: Lorena Copil
Regia: Delia Gavlițchi
Scenografia: Răzvan Chendrean
Distribuția: Alina Mișoc, Carina Bunea , George Sfetcu

Dragi bunici, părinți, unchi și mătuși, când a fost ultima oară când v-ați jucat cu adevărat, așa cu sufletul plin de voie bună și multă curiozitate?

Spectacolul Forme este o joacă, o joacă a celor mari pentru cei mici, unde creăm, sucim și învârtim forme precum linii, triunghiuri, pătrate și pătrățele, cercuri și cerculețe. Ingrediente? Puțină imaginație, o doză de curiozitate, voie bună în exces și minim două bucățele de prieteni. Se amestecă toate bine-bine și iată o nouă lume FORMidabilă pentru copilul tău.

O producție Mini Reactor
Recomandat copiilor 2+

MICUL PRINȚ | sâmbătă,  11 februarie 2017 | ora 11:00 si 12:30
după Antoine de Saint-Exupery

regie, scenografie și păpuși: Marius Costache
cu: Raluca Mara, Bianco Erdei și Paul Sebastian Popa

Când un om mare, să zicem un aviator, știe că un desen cu o pălărie nu e o pălărie, ci un șarpe boa care a înghițit un elefant, iar unei flori nu îi mai este frică de tigri și de ghearele lor, înseamnă că vede cu ochii unui copil. Iar când un omul acesta mare acceptă prietenia unei vulpi îmblânzite, înseamnă că un copil, un prinț între copii, se bucură de oaia mititică din lădița desenată de omul cel mare. Și dacă nu vedeți oaia din lădiță, e pentru că ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor. Limpede vezi numai cu inima. Așa ne învață Micul Prinț, care la rândul lui, așa a învățat de la vulpea care a vrut să fie îmblânzită.

O producție Mini Reactor
Recomandat copiilor: 4+

ANOTIMPURILE | sâmbătă, 18 februarie 2017 | ORA 11:00 și 12:30
Regia: Dana Bonțidean
Distribuție: Enikő Takács, Dana Bonțidean, Lucian Rad, Călin Mureșan,
Scenografie: Sandu Marian
Lumini și sunet: Leonard Viziteu / Călin Negrea

Totul se subordonează principalei propuneri: trecerea timpului. Dincolo de semnificațiile deduse din text, această trecere a timpului are un efect special și se realizează cu multă candoare, poezie și fantezie. Regia animă totul: cuvânt, actor, păpușă. Astfel, ieșirea actorului-mânuitor din vechea convenție (de după paravan) nu mai surprinde pe nimeni. Decorul se îmbină armonios cu păpușile, atent si ingenios concepute de Sandu Marian, un scenograf de excepție. Nu va dezvăluim mai mult. Veniți să vedeți căderea unei frunze?

Text inspirat din fabule si povești internaționale, adaptate de Dana Bonțidean
O producție a Companiei AnimaArt
Recomandat copiilor 2+

Miniomul de știință |sȃmbătă, 25 februarie 2017| ORA 11:00 și 12:30
De/cu: Silviu Ruști

Magic Puppet vă prezintă un spectacol interactiv de experimente științifice pentru învățăcei de toate vârstele. Doar împreună ne distrăm învățând cât de magică e știința! Vom combina soluții fermecate de prin cămară adunate și vom înțelege câteva dintre legile fizicii prin experimente trăznite.
 Recomandat copiilor 5+

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This