Repair Cafe: Bunicii au Talent @ Bastionul Croitorilor

Home $ Articole $ Repair Cafe: Bunicii au Talent @ Bastionul Croitorilor

by | Feb 8, 2017 | Articole

“Bunicii ne cuprind mâinile doar o vreme, dar inimile pentru o veşnicie.” (Anonim)

“Bunicii au talent” e un eveniment tip şezătoare dedicat cui altcuiva decât bunicilor noştri. Ne arătăm preţuirea faţă de ei şi îi invităm să ne împărtăşească talentele lor. La această primă ediţie depănăm amintiri, învăţăm să croşetăm, să ţesem şi să pictăm. Împreună.

CÂND? PENTRU CINE? UNDE?
Oameni mari şi oameni mici, bunici şi nepoţi sunt invitaţi sâmbătă, 11 februarie, orele 16.00-18.00 la Bastionul Croitorilor din Cluj Napoca.

Oricine e binevenit, cu sau fără bunic, cu sau fără nepot, accesul fiind GRATUIT atât pentru public, cât și pentru bunicii meșteri, povestitori sau expozanti.

BUNICI INVITAȚI
– Buni Mia si povestea nucilor
– Buni Veta de la Vălişoara (Aiud) şi povestea botoşeilor ce călătoresc în lume
– Bunica Maria de la Poiana (Aiud) şi povestea gentuţelor tricotate pentru nepoţi
– Bunicul Val şi o viaţă povestită prin pictură
– Bunica Nadia şi andrelele

AI UN BUNIC/ O BUNICĂ TALENTAT/Ă şi ai dori să îl/o inviţi să ne spună o povaţă, să ne înveţe un lucru la care se pricepe tare bine? Sau pur şi simplu să socializeze cu alţi bunici?

Dă-ne de ştire şi scrie-ne un email la [email protected], spune-ne numele bunicului tău si meşteşugul pe care doreşte să îl împărtăşească. Dorim doar să ne asigurăm că suntem pregătiţi să îi primim cum se cuvine pe bunicii noştri.

De ce BUNICII AU TALENT?

Pentru că învăţăturile bunicilor noştri sunt valoroase şi de nepreţuit. Pentru că bunicii ne pot fi cei mai înţelepţi învăţători înspre dezvoltarea unui viitor sustenabil în spaţiul urban, pentru o viaţă trăită în respect faţă de natură şi cu iubire faţă de semeni.

Mulţi din ei sunt practicieni desăvârşiţi ai unor unor stiluri de viaţă suficiente şi integrate local, fără să ştie, dar cu multă chibzuinţă. Fără eforturi, în mod natural, ei au fost parte a unor comunităţi care preţuiau cooperarea, convivialitatea şi încrederea socială.

Claca, şezătoarea erau obiceiuri construite în jurul acestor valori. Să îi lăsăm mai multe pe ei să ne povestească.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!