Duo pianistic din Berlin pe scena clujeană

Home $ Articole $ Duo pianistic din Berlin pe scena clujeană

by | Feb 14, 2017 | Articole

Academia de Muzică “Gheorghe Dima” vă invită luni la un concert cameral de excepție, susținut de duoul pianistic Zsuzsa Bálint & Cristian Niculescu din Berlin. Evenimentul va avea loc în Studioul de concerte și va cuprinde un repertoriu variat și atrăgător: Petite Suite pentru pian la patru mâini de Claude Debussy, Dolly Suite pentru pian la patru mâini, op. 56 de Gabriel Fauré și două lucrări de Dmitri Șostakovici: Concertino pentru două piane, op. 94 și Suita în fa diez minor pentru două piane, op. 6.

Duoul pianistic Zsuzsa Bálint & Cristian Niculescu a fost fondat în anul 2012 de către cei doi pianişti de origine română, care s-au cunoscut în timpul studiilor la Universität der Künste Berlin.

Zsuzsa Bálint & Cristian Niculescu concertează cu succes mai ales în Germania, fiind invitaţi la festivaluri internaționale sau ca soliști ale unor ansambluri camerale precum „Kammerensemble der Berliner Symphoniker” sub bagheta lui Lior Shambadal sau la seriile de concerte ale orchestrei de cameră „Berliner Camerata” de la Philharmonie Berlin. În anul 2015 au fost invitaţi la concertul omagial „Saul Cosentino” organizat de Filarmonica din Berlin.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!